Yurtdışı Kargo Takip : Ürün şu an nerede ?? Gümrüğe takıldı mı acaba ??

Gelen cevap aynen şöyle;

Dear customer,
Sorry about the inconvenience.
when you open the link you will know that:

Thanks and regards,
Ally

Yani, kısaca "ne halin varsa gör" demek istiyorlar!...Zaten ben de onlara bunun onlardan son alış verişim olduğunu yazmıştım.

Merhaba, Aliexpress sitesinden 2 defa sipariş verdim.

1. İlk siparişimi 21 Ekim günü verdim ve 22 Ekim günü HongKong Post Air Mail ile kargoya verildi.Şuana kadar takip bilgisi yok.Sipariş içeriği Noctua NT-H1 termal macun.

2. Bu siparişimi de 22 Ekim günü sipariş verdim, 23 Ekim'de kargoya verildi China Post Airmail Registered.İçeriğinde 5 adet orjinal towerpro sg90 9gr dijital servo ve 1 paket 2.1mm stopper bulunuyor.

Sizce kargolarım kaç günde Türkiyeye girer her 2 ayrı kargo firması için? Yakın zamanda HongKong Post ve China Post ile pakedi gelen oldu mu? China post u daha önce kullanmıştım ve 35-40 gün kadar sürmüştü elime ulaşması.China Post için 1 ay süreyi gözden çıkardım.Daha erken gelme ihtimali var mı onu bilmiyorum.Bilgisi olan var mı?

ulaşma süresi sabit değil, erken de gelebiliyo geç de, hiç belli olmuyor.

Peki Fatih bey, tahmini bir süre söylemek mümkün mü acaba?

benim paketler genelde 3-4 hafta civarı geliyor, bazen bu çember genişleyip 2-5 hafta gibi olabiliyor, ebay de uzakdoğu siparişlerinde tahmini teslimat süresi 30-40 gün gibidir, bu genelde doğru çıkıyor, bir keresinde ingiltere den verdiğim sipariş 3 günde gelmişti, uzakdoğu siparişimin birini de 4,5 ay sonra alabilmiştim, bu gecikme normal değil aslında, arada bir böyle de olabilir diye örnek verdim, yurtdışı siparişlerde zaman konusu çok esnek olabiliyor, ben ortalama 1 ay diye düşünüyorum, yurtdışı siparişlerinde sipariş verirken zamanı pek dikkate almamalı ama sonuçta paket bir şekilde geliyor, gelmese bile ebay de aliexpres te ve çoğu sitede paket bana ulaşmadı deyince para geri aiadesi alıyorsunuz.

fatih öz' Alıntı:
benim paketler genelde 3-4 hafta civarı geliyor, bazen bu çember genişleyip 2-5 hafta gibi olabiliyor, ebay de uzakdoğu siparişlerinde tahmini teslimat süresi 30-40 gün gibidir, bu genelde doğru çıkıyor, bir keresinde ingiltere den verdiğim sipariş 3 günde gelmişti, uzakdoğu siparişimin birini de 4,5 ay sonra alabilmiştim, bu gecikme normal değil aslında, arada bir böyle de olabilir diye örnek verdim, yurtdışı siparişlerde zaman konusu çok esnek olabiliyor, ben ortalama 1 ay diye düşünüyorum, yurtdışı siparişlerinde sipariş verirken zamanı pek dikkate almamalı ama sonuçta paket bir şekilde geliyor, gelmese bile ebay de aliexpres te ve çoğu sitede paket bana ulaşmadı deyince para geri aiadesi alıyorsunuz.
China Post için 40 günü gözden çıkardım zaten.Termal macun daha çabuk gelsin diye biraz daha para ekleyip HongKong Post'u tercih ettim.Seneler önce Hobbyking'den sipariş verdiğimde yine HongKong post ile 14 günde gelmişti KKTC'ye.KKTC postaları Türkiye üzerinden geliyor, ve haliyle kargo süresi 5 gün uzuyor.Bakalım China Post beni şaşırtacak mı? :)

Merhaba, 21 Ekim günü vermiş olduğum siparişim HongKong Post Air Mail Registered RT292605200HK barkod numarasıyla kargoya verildi.Bugün 11.gün ve hala kargo takibi yapamıyorum.Satıcıyla iletişime geçtim ve kontrol edeceklerini söylediler.Daha önce HongKong post kullandığımda 24-48 saat içerisinde takip edebiliyordum kargoyu neden böyle oluyor sizce?

Sabır , biraz sabır. Bazen kargonun geldiği/geleceği gün takibe başlanabiliyor. Adamların nasıl kargo hazırladıklarına ilişkin sitede video paylaşılmıştır. İçiniz rahat olsun. ortalama 21-35 gün içerisinde kargo elinizde olur.

Modelhelicopters.co.uk'dan aldigim pinyon inanilmasi guc bir hizla, 4 gunde Eskisehir'e kadar geldi ve 28'inde dagitima cikti. 29 tatil, 30'unda sisteme teslim edilemedi yazisi dustu. O yazi her zaman dustugu icin sallamadim, hatta tamam bugun gelir dedim. 31'inde yani dun aksam bir baktim ki gerisin geri istanbula gidiyor. Telefon melefon bir ise yaramadi, parca geri ingiltereye gidiyor arkadaslar. [emoji1] guldugume bakmayin, sinirden oluyordum dun aksam. Bir gun hobiyi tamamen birakirsam, sebebi kargo olacak.

Benim de eskişehirde bekleyen bir kargom var, yarın bi arayıp kontrol edeyim benimkini de yollamasınlar geri. [emoji2]

Bu arada Tamer, benim en son kargom da sisteme 10 gün sonra girildi, 4gün sonra Türkiye'ye ulaştı. Bu tarz şeyler olabiliyor malesef, biraz daha sabret, zaten Paypal kullandıysan ulaşmama durumunda, paranı geri alabilirsin.

Arkadaşlar amainhobbies den bir sipariş verdim. 120 dolar tutarında, ama tracking no seçme seçeneğini ya ben görmedim ya da muhtemelen öyle bir seçenek verilmedi. Sonrasında ise dijital ortamdaki faturada UPS Mail Innovations International - 801288429302584789 ibaresine ulaştım. Fakat bu takip numarası, sipariş kargo menşei ülkeden ayrıldıktan sonra kullanılmıyor. Acaba artık takip imkansız mı oldu?

Ali Bülent MESGUTLU' Alıntı:
Sabır , biraz sabır. Bazen kargonun geldiği/geleceği gün takibe başlanabiliyor. Adamların nasıl kargo hazırladıklarına ilişkin sitede video paylaşılmıştır. İçiniz rahat olsun. ortalama 21-35 gün içerisinde kargo elinizde olur.
Birçok siparişim oldu şuana kadar ilk defa başıma böyle birşey geldi.China Post ile yollanan diğer siparişim takip edilebiliyor.Benim gibi bekleyen herkese Allah sabır versin :)

Can Sismaneli' Alıntı:
Benim de eskişehirde bekleyen bir kargom var, yarın bi arayıp kontrol edeyim benimkini de yollamasınlar geri. [emoji2]

Bu arada Tamer, benim en son kargom da sisteme 10 gün sonra girildi, 4gün sonra Türkiye'ye ulaştı. Bu tarz şeyler olabiliyor malesef, biraz daha sabret, zaten Paypal kullandıysan ulaşmama durumunda, paranı geri alabilirsin.
Sizin kargonuz da mı HongKong post ile gönderilmişti? Aslında Türkiyeye kaç günde girer merak ediyorum.China Post ile olan kargomun da kaç günde Türkiyeye gireceğini merak ediyorum.Aliexpress sitesinden sipariş vermiştim, ürün gelmese bile ya ürünün yeniden yollanması ya da para iade hakkım var.

Hüseyin Cem ASLAN' Alıntı:
Arkadaşlar amainhobbies den bir sipariş verdim. 120 dolar tutarında, ama tracking no seçme seçeneğini ya ben görmedim ya da muhtemelen öyle bir seçenek verilmedi. Sonrasında ise dijital ortamdaki faturada UPS Mail Innovations International - 801288429302584789 ibaresine ulaştım. Fakat bu takip numarası, sipariş kargo menşei ülkeden ayrıldıktan sonra kullanılmıyor. Acaba artık takip imkansız mı oldu?
Muhtemelen kayıtsız kargodur sizinki.Daha önce buna kayıtsız kargom vardı Yanwen ile gönderilmişti.Çin'de iken kargo hareketlerini takip edebiliyorsunuz taa ki Türkiyeye girene kadar.

benim bir paketim 20 gündür , yanlış yazmadım, tam 20 gündür istanbul başakşehir de bekliyor, ne olmuş bir arayıp sorayım dedim, nette birkaç telefon buldum arıyorum telesekreter çıkıyor bekletip cevap veren yok deyip kapatıyor, soracağız sormasına da kime soracağız orası meçhul, karavanaya bağlamışlar işi resmen.....

Ayin 27 sinde kayseriye paketim geldi 31 inde dagitima cikti kayseride olmadigim icin tabiki bana ulasmadi paket.3 unde kayseride olucam acaba paketi geri gonderirlermi?Bir yerde 7 gunde geri gonderiyolar diye okudum dogruluk payi varmidir bilmiyorum.Arayip gondermeyin :) deme ihtimalim varmidir varsa nereyi aramaliyim?Bilgilendirirseniz sevinirim..

Bu arada 18 Ekim günü yine aliexpress'ten termal macun sipariş verdim ve pişman olup hemen iptal ettim.Sitede ve Aliexpress ile iletişime geçtiğimde para iadesinin yapıldığını 3-15 gün içinde hesaba geçeceğini söylemişlerdi fakat henüz para iadesi yok ortada.Visa Electron(Debit card) banka kartı kullanıyorum.Sizin konuyla ilgili tecrübeniz oldu mu hiç? Süreç nasıl ilerliyor? Bilgisi olan var mı? Banka ve Aliexpress'e tekrar mail yazdım.