Yok artık!!!

Herkese Merhaba youtubede gezerken bu videolara rastladım bunlar bu hobiyi bayaa abartmış mutlaka izleyin :eek: video sonunda helinin ismi özellikleri vs yazıyor. aralarında bir de Türk varmış ( Ali Çiftçi)
1.video kadın 70 kg olsa iki heli hiç zorlanmadı kaldırırken :eek: :eek:
2.Video dedim belki eğim vardır ama yinede ilginç

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

:saygilar:

Yok artık!!!

Her arabaya lazım böyle helikopterler yolda yakıt bitince ya arabayı çekersiniz ya da kendinizi benzinliğe uçurursunuz :lollol: :lol:

Yok artık!!!

Aslında GAUI satmak için böyle reklamlara gerek yok ama iş olsun diyorlar galiba :lollol: :lol:

Yok artık!!!

İlker Sönmez' Alıntı:
Kaldıran makine benim makine :) Dur bir tane daha bulursak Erhanı kaldırırız haftaya :p
saf hali ile o kadar güçlümü birde nereden ne kadara aldınız?

Yok artık!!!

:) Benim uzun vadede yapmayı planladığım şeyin amatörünü yapmışlar yinede mükemmel olmuş düşünsene heliye anlık görüntü aktaran kamera halatada bi güvenli oturak bağlar çocugunu hergün okula heli ile götürüp getirirsin hemde sen evinde otururken elinde kumandayla insansız bi hava aracı çocuğunu okula goturup getiriyo mukembel karizma yapar :)

Yok artık!!!

Ahmet Turan YENER' Alıntı:
saf hali ile o kadar güçlümü birde nereden ne kadara aldınız?

Evet model benim modelim ile aynı marka ve ayarda ancak hemen hemen tüm 700 boyutlu modeller aynı gücü üretebiliyor. O yüzden diğerleri de aynı işi yapar. Bunun saf hali diye birşey yok , zaten modelleri kendimiz yapıyoruz elektroniklerini de kendimiz seçiyoruz , genelde hepsi ayrı yerlerden geldiği için şuradan aldık diyemeyiz. Bu motor gücüne sahip HV servolu bir 700'ün ortalama maliyeti 5000 TL civarıdır. Kullandığımız kit ve elektronik markalarına göre 3000-7000 tl arası değişebilir.

Yakup Seker' Alıntı:
:) Benim uzun vadede yapmayı planladığım şeyin amatörünü yapmışlar yinede mükemmel olmuş düşünsene heliye anlık görüntü aktaran kamera halatada bi güvenli oturak bağlar çocugunu hergün okula heli ile götürüp getirirsin hemde sen evinde otururken elinde kumandayla insansız bi hava aracı çocuğunu okula goturup getiriyo mukembel karizma yapar :)

Yakup bey gördüğünüz videoda hanımefendinin hiç aklı yok. Gerçekten çok çok tehlikeli bir şey yapmışlar. Bu sistemi çocuğunuzu emanet edecek kadar güvenli yapmak için harcanacak para ile muhtemelen okul satın alınır.

Yok artık!!!

İlker Sönmez' Alıntı:
Evet model benim modelim ile aynı marka ve ayarda ancak hemen hemen tüm 700 boyutlu modeller aynı gücü üretebiliyor. O yüzden diğerleri de aynı işi yapar. Bunun saf hali diye birşey yok , zaten modelleri kendimiz yapıyoruz elektroniklerini de kendimiz seçiyoruz , genelde hepsi ayrı yerlerden geldiği için şuradan aldık diyemeyiz. Bu motor gücüne sahip HV servolu bir 700'ün ortalama maliyeti 5000 TL civarıdır. Kullandığımız kit ve elektronik markalarına göre 3000-7000 tl arası değişebilir.

Yakup bey gördüğünüz videoda hanımefendinin hiç aklı yok. Gerçekten çok çok tehlikeli bir şey yapmışlar. Bu sistemi çocuğunuzu emanet edecek kadar güvenli yapmak için harcanacak para ile muhtemelen okul satın alınır.

:) sonunu düşünen kahraman olamaz derler :) açıkçası bu konuda aynı fikirde değiliz çünkü o boyutta aletleri modelcide inceledim bazı hassas noktalardaki materyalleri tornacıda yapılırsa gayet düzgün hatta bana sorarsanız gerçeğinden daha güvenli makineler haline gelecektir tabi bu söylediğim türkiye için geçerli çünkü gerçek olanları ciddi anlamda eskimiş vaziyette bana sorsan dökülüyorlar hurdalar dışarıda durum ne bilmiyorum. Yinede bir canlı taşımak için bence en az 200 kum torbası taşıyarak farklı hava şartlarında deneme yapılmalı. bak bunu yazarken aklıma geldi inşaatta yukarı kum vb. malzemelerin taşınması çok meşakkatli zahmetli ve güvensiz oluyor bu konuda iyi işe yarar bence inşaatları bilen arkadaşlar bilir asansör kurmak hem çok meşakkatli hemde çok tehlikeli çok istenmeyen kazalar da olabiliyor Allah muhafaza etsin.

Parantez içinde hanımın aklı çok ta parası yok :) dikkatli incelerseniz kadının ücret mukabili çalışan bir model olduğunu hem hal hareketlerinden hemde ispanyanın yerel kadınlarının genel tip, giyim tarzı, konuşması vs. gibi bir çok farklılıklarından görürsünüz. yani en azından ben öyle tahmin ettim. :)

Yok artık!!!

Yakup Seker' Alıntı:
:) sonunu düşünen kahraman olamaz derler :) açıkçası bu konuda aynı fikirde değiliz.......
Kesinlikle Yakup Bey, yaptığımız hobi ne yazık ki en küçük hatayı affetmiyor :-\

Yok artık!!!

Genel manada sıklıkla dile getirilen "güvenlik uyarıları"ndan biraz sıkılmış durumdayım. Çoğu zaman saygı duymakla ve hak vermekle beraber görmezden geliyorum :embarras: Görmezden geliyorum derken yani kendim dikkat ediyorum, ne kadar devirle ne kadar sert malzemelerin hareket ettiğini, bunun yaratabileceği sonuçlarının neler olabileceğini biliyorum.

da...

sonuçta ordaki makineler usta ellerde özenle toplanmış ve muhtemelen kontrolleri bu videodan önce defalarca yapılmıştır. uçuran arkadaşlar da muhtemelen "acemi" pilotlar değiller, bu işe yıllarını vermiş olmaları kuvvetle muhtemel... hal böyle iken "hiç aklı yok" yaklaşımı bana pek hitap etmedi, ona bakarsak uçağa binenin de hiç aklı yok, veya bayram dönüşü yollara çıkanların da, veya yamaç paraşütü ile ilgilenenlerin de...

klon modelle, kalitesiz elektronikle, en vahimi acemi pilotla yapılmamış ki bu deney... tamam tehlikeli aletler bunlar, arabanın kaportasını yarabiliyorlar, elini bacağını yaralayan var, hatta amerikada sanıyorum ölen bir vatandaş da var. önce güvenlik tamam ;) ama biraz abartıyoruz da bazı şeyleri... bence...

diğer yandan Yakup beyin "sonunu düşünen kahraman olamaz" yaklaşımı daha vahim tabii :) filmlerde dizilerde oluyor öyle kahramanlar ;D

yeryüzü almıyor bedenimi, rc helim göklere sığamıyor, sessizce durup usulca scale uçmak varken, tut kendini yüreğim diyorum :halay: :halay: :halay:

Yok artık!!!

Bu video daha önce de paylaşılmıştı ve orada güvenlik mevzuu ile ilgili bir iki cümle yazmıştım.Anafikrim şuydu , reklam amaçlı ve masum bir eğlence gibi görünse de , insan hayatını bu kadar fütursuzca tehlikeye atmak bana pek akıl mantık işi gelmiyor , Rasim kardeşim belki sürekli bu uyarımlardan bıkmıştır , zira kendisi de bilinçli bir modelci , ancak biz bu görüntüleri , hep bu işi bilmeyen , bu işlerden anlamayan ve yeni başlayıp heveslenen arkadaşların görmesi açısından, denenmemesi gereken bir durum olduğunu belirten yorumlar yaparız.Yoksa delinin biri kuyuya bir taş atmış 40 akıllı çıkaramamış hesabı olur zaten.O koca palleri çeviren ballinklerin , link çapı kaç mm , ve koparsa neler olabilir acaba diyerek , kendi açımdan duruma noktayı koyuyorum. :saygilar:

Yok artık!!!

Arkadaşlar sözlerime tepki gelmiş tepkilerinize hak veriyorum fakat anlatamadığım bir konu var riskin nerede nasıl ve hangi dış bileşenler altında alınacağı önemlidir hesapsız riske girilmez yani ben demiyorumki hemen böyle bişey yapalım yada yapacağım önce çok profesyonel ve tecrübeli pilotaj sonra güvenli materyal ve sistem sonra bol bol test uçuşu sonra halen durum kusursuzsa bir kaç kez bence yapılabilir. Yani orası burası lambır lumbur oynayan ve aktif olarak uçuş yapılan teyyareler gördüm ben gerçekten modeller onlara kıyasla çok kaliteli ki kaliteli olmasa kendi ağırlıgından çok daha fazla bir ağırlığı havada tutamaz ama bu gösterdiği mukavemet de aletin sınırlarını çok fazla da zorlayabileceğimiz anlamına gelmez.

Şöyle düşünün bir acemi sürücü yada işinden evine sağa sola gitmekten başka araç kullanmayan sürücü için aracın debriajında olacak bir sorun yolda kalmasına yeter fakat aynı durum profesyonel sürücüler yani tırcılar kamyoncular için aracı durdurmaya bile gerek olmayan çok basit bir sorundur debriaja basmak yerine aracın viteslerini devrinde değiştirir ve yoluna devam eder ki kendileri bu olayı sıradan kabul eder gözlerimle görmesem o tonlarca yükle yüklü debriajı çalışmayan arabalarla binlerce km yol gittiklerine asla inanmazdım. Bunu okuyan çoğu kişi o haldeki bir aracı durdurduğunda dahi çalıştırılamayacağını düşünürler oysa güvenli bir şekilde yapılabilen bir şey fakat dış etken olarak sürücü etkeninin farkı bütün senaryoyu değiştirebiliyor