Biraz daha güncelleme yapalım. Kanatları, yatay stabı falan boyadım. Porco Rosso'ya kalırsa uçağın tamamen kırmızı olması lazım
Ben onu dinlemeyip gövdeyi beyaz yapmayı düşünüyorum. Birde havada oryantasyon açısından alt kanadın ve yatay stabın altını beyaz yaptım. Aşağıdan bakıldığında beyaz renkli kırmızı detaylı, yukarıdan bakıldığında kırmızı renkli beyaz detaylı olacak. Zaten tamamen bittiğinde göreceksiniz.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bundan sonra bol kopçalı birkaç paragraf var. Kopçayla tanıştırayım sizi
Beni bol bol düşündüren şey üst kanadı gövdeye sabitlemek oldu. İşin zor kısmı sabitleme sistemi mobil olmak zorunda. 180cm kanat açıklığı olan uçağın kanatları çıkmazsa taşımak baya sıkıntı olacaktı. Bu sorunu da kopçaları olan parçalarla ayarladım. Tabi bunları düşünmek çizmek uygun şekilde ayarlamak vs hiç tavsiye etmeyeceğim şeylerden. Fotoğrafları atıyorum. Daha kolay bir yöntemi olan varsa ufkumun açılması açısından fikirlerini açıklarsa memnun olurum
Telleri çıkarınca sağa sola döndüler. Henüz gövdeyi kaplama yapmadığım için bağlantıları gövdeye sabitlemedim. Bu yüzden sağa sola yamuluyorlar.
Alt kanatla üst kanadı kanat ucundan birbirine bağlayacak sistem de bu şekilde. Daha tam olarak ayarlanmış yapıştırılmış değil. Yine aynı şekilde bol kopçalı
Bu kopça sistemini de menteşeden esinlendim. Menteşeyi 3d yazıcıda bassam nasıl olur diye düşünüp hazır menteşe modellerine baktım. Bu kopçaları gördüm. Kendime uyacak şekilde tekrar çizdim. Arasından tel geçirdim ve boşluk olmayacak şekilde son haline getirdim. Sonra da test ettim. Evde 5kg bir ağırlık vardı. Bastığım menteşeyi ağırlığa bağlayıp denemesini yaptım. Çok rahat sorunsuz kaldırıyor 5kg ağırlığı. Hatta ağırlığı sert şekilde kaldırıp yere doğru iterek kırmaya çalışsamda başarılı olamadım. Velhasıl sağlam olduklarına inanıp kanatlarda da aynı sistemi kullandım. Her parçada minimum 4 kopça var. Bağlanacağı parçada da 4 kopça var. Yani 2 parça birbirinden ayrılacaksa en az 4 kopçayı kırması lazım.