Türker Akgün
Moderator
Aaaaaa pardon pardon, ben onu kaçırmışım. O şekilde zaten imkansızNiye sipariş ediyorsunuz, ödünç alma veya paylaşmadan bahsediyorum. Bir günlük bir iş olur.
Merakla takip edenlerdenim
Aaaaaa pardon pardon, ben onu kaçırmışım. O şekilde zaten imkansızNiye sipariş ediyorsunuz, ödünç alma veya paylaşmadan bahsediyorum. Bir günlük bir iş olur.
Mentorluğa talibim... Ama çok asabiyimdir baştan söyleyeyim.
Murat bey, siz bu konuda epey ciddiniz anlaşılan sizin bu, azminizi gördükçe aklıma devrim arabaları geldi açıkçası.
Burada herkes 10 gün süreye takılmış durumda farkındaysanız, geçekten bende yetişmeyeceği kanısındayım, ne bilim 10 ay falan olsa ciddi bir kadro ile pekala dediğiniz mümkün, kadroda enaz bir adet eli kumanda tutan modelci (helici) olması şart, tabiki hatta birkaç modelci mühendis VS ekiple çok güzel bir proje çıkabilir, neden olmasın. Umarım hedeflediğiniz sürede amacınıza ulaşırsınız, biz size seve, seve yardımcı oluruz, ama önce ne istediğiniz önemli, siz soracaksınız biz cevaplayacağız çünkü proje hakkında en ufak bilgimiz ve dolayısıyla fikrimiz de yok farkında isteseniz. O
Konuya son mesajimi yaziyorum
Size verebileceğim son cevaptır
Murat bey merhaba, keşke konuya bu kadar büyük giriş yapmayıp "deneysel bir modelim var, kumanda bağlayıp uçurmak istiyorum" gibi bir giriş yapsaydınız. Muhtemelen şuan ( bilgi konusunda eksiklik olmadığını belirttiğiniz için modeli kendiniz yapabileceğinizi varsayıyorum ) kumandayı bağlayıp uçurmayı deniyor olurdunuz.
Kullandığımız bütün parçalar yurtdışı kaynaklı, haliyle sizin kafanızdaki "şey" buradaki kimsenin elinde olmayabilir. Modelcilik ile ilgili ihtiyacınız olduğunu belirttiğiniz kısmı özetlemek gerekirse;
1 adet kumanda, 1 adet alıcı, motor sayısını bilemediğim için motor sayısı kadar hız kontrol ünitesi ( ESC diye bilinir ), yeteri kadar servo ve pil gerekir sanırım,
Motorları esc'ye ve alıcıya bağladıktan sonra istediğiniz kanala takıp kontrol edebilirsiniz, Tek bir esc'den alıcıya güç gitmesi gerekir,yoksa esc'lerin bec'leri yanacaktır.
Servoları da alıcıya bağladıktan sonra artık modeliniz uçmaya hazır. Sanırım artık kendi tasarımınızı gökyüzü ile buluşturmaya engel kalmadı diyebiliriz
İlk uçuş diye tabir ettiğimiz maiden videosunu paylaşırsanız izlemekten keyif duyarız.
Yaa bırak Allah aşkına. Tıp okumuşa yardım eden yok!Hoppa!.....
Bu olmadı işte! 23 yaşında olduğu için mi haddini bilememiş?! Yakıştıramadım!
Biz azıcık hevesi olan arkadaşlarımızı kazandırmayı hedefleyen bir kitleyiz! İster muhasebe okumuş olsun, ister mühendislik okumuş olsun, ister tıp okumuş olsun, ister hiç okumamış olsun. Ama adam olsun! Adam! Öğrenmeye hevesli olsun. Uyumlu olsun, eğitmek, öğretmek için yapılan eleştirilerin olumlu taraflarını alabilsin, sportmen olsun...
"Ben sporcunun zeki, çevik ve AHLAKLI'sını severim"
Bir yarışmada diğer yarışmacıları hor veya aşağı görmeyiz. Tam aksine sportmenlik çerçevesinde yaklaşır, "ondan daha iyi ne yapabilirim" şeklinde yaklaşır ve rekabet için teşvik ederiz ki, biz de daha iyi olalım.
Size verebileceğim son cevaptır! Size herşeye rağmen can-ı gönülden başarılar dilerim!
Hoppa!.....
Bu olmadı işte! 23 yaşında olduğu için mi haddini bilememiş?! Yakıştıramadım!
Biz azıcık hevesi olan arkadaşlarımızı kazandırmayı hedefleyen bir kitleyiz! İster muhasebe okumuş olsun, ister mühendislik okumuş olsun, ister tıp okumuş olsun, ister hiç okumamış olsun. Ama adam olsun! Adam! Öğrenmeye hevesli olsun. Uyumlu olsun, eğitmek, öğretmek için yapılan eleştirilerin olumlu taraflarını alabilsin, sportmen olsun...
"Ben sporcunun zeki, çevik ve AHLAKLI'sını severim"
Bir yarışmada diğer yarışmacıları hor veya aşağı görmeyiz. Tam aksine sportmenlik çerçevesinde yaklaşır, "ondan daha iyi ne yapabilirim" şeklinde yaklaşır ve rekabet için teşvik ederiz ki, biz de daha iyi olalım.
Size verebileceğim son cevaptır! Size herşeye rağmen can-ı gönülden başarılar dilerim!
Ahhh keşke bu gizli bilgileri paylaşmasaydınız. Şimdi nereden baksanız 6 gün daha var müracat için. Öğleden önce ve sonra toplantılarım var ama akşama doğru başlasam geliştirmeye ohooooooooo rahat rahat yetişir. Bir sürü rakip çıkardınız şimdi boşyere kendinize.Bir insanı 30 km taşıyacak ve küçük boyutlu olacak. Büyük ödül 1.000.000 $
Kendim oturup yazsam bu kadar güzel özetleyemezdim durumu, ellerine sağlık @Mustafa ÇOBANokuduklarımdan anladığım kadar maiden videosu olmayacak çünkü tasarım çok gizli pc de bile tasarı çizilmiyor hatta defter kağıda bile bişeyler karalanmıyor ya biri görüp tasarımı kopyalarsa, patent alırsa, yabancılara satarsa, böyle bir durum bu proje için çok kötü olurdu. Ondan dolayı sadece yarışmada örtüsü kaldırığında görebiliriz, mentorlar belki önce görebilir sonuçta adamlar milletin midesinin içini bile görebiliyor.
Zaman nasılda su gibi akıp geçiyor10 gün süre doldu. Şimdi baktımda dolar kuru da düşme eğiliminde sanki.
Acaba 1 Milyon Doları ülkeye sokmuş olabilir miyiz