Burak bey bizim buralarda hava genelde ya çok erken saatte, yada güneş batmak üzereyken sakinleşiyor.Sanırım oralarda da aynıdır. Mevsim gereğ i şu sıralar böyle maalesef.Sonunda re-maiden inis sirasinda inis takiminda ufak bir hasar oldu ama kullanilan malzemenin en guzel yani tamirlerin cok basit olmasi alanin cok elverisli olmamasi sebebiyle ve ilk ucustaki tereddutlerim sebebiyle genelde uzun ucuslar yerine bol manevrali dairesel bir ucus oldu. Bu aralar ruzgarsiz gun bulmak zor Adana'da pilotajiminda ne kadar kotu oldugunu gormus olduk yanliz videolari youtube'a yuksek cozunurlukle yuklemeyi beceremiyorum bu arada tepkilerimiz ve konusmalarimizdanda heyecanimiz belli oluyor sanirim
Ucagin aileron tepkileri cok guclu ve cevik fakat elevator biraz zayif kaliyor. Onunda sebebi kullandigim mikro bir servodan kaynaklaniyor. Musait zamanda birde onu standart bir 9 gr servo ile degistirirsem tadindan yenmeyecek benim icin
Artik ucagi suslemesi icin hanimin ellerine teslim edebilirim sanirim
Buyrun videosu
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Burak eline sağlık, konuyu anca farketim kusuruma bakma lütfen
Bu kadar küçük ve oynak bir modeli bence gayet başarılı bir şekilde havada tutup kontrol edebilmişsin tebrikler
Aileronlardaki oynaklık için biraz atımları kısabilirsin, ya da eğer radyonda expo özelliği var ise biraz expo tanımlayabilirsin (kumanda çubuğunun hareketinin ilk yarısında, kontrol yüzeyi hareketinin daha az olacağı yönde) uçuşunu çok rahatlatacaktır.
Ayrıca model de çok şirin gerçekten, benim de yapasım geldi boyama sonrasında çok daha şık olacaktır eminim. Keyifli uçuşlar dilerim...
Levent Abi tesekkur ederim. Bende karbon cubuklarla yapmayi planliyorum. Tekerlekler tahminimce kolay olacak. Elimde buna benzer tekerleek cikarabilecegim buyuk strafor toplar var. Zaten baslayinca yeni konu olarak acip destek ve fikirlerinize basvuracagimBurak, Savage Bobber bir Piper Cub planıyla yapılabilir. Tabii tekerlekleri bulmak biraz uğraştırır. Piper Cub'ın kanat arkasına denk gelen yerde gövde eğimi yok, düz olacak. Çatı karbon fiber boruyla da yapılabilir. Şurada ölçüleri ve boyama şekilleri var:
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Çok güzel bir model olmuş ellerinize sağlık, Savage Bobber Piper Pub'a hasta oldum mükemmel bir görüntüsü varmış.
Plan bulabilirseniz burada paylaşabilir misiniz? Uçak bayağı ilgimi çekti.Tesekkurler Berke Bey bende hastasiyim muthis keyifli bi goruntusu var umarim becerebilirim
Evren Abi tesekkur ederim. Onerilerine harfiyen uyacagimBurak Savage Bobber çok eğlenceli bir model, şimdiden hayırlı olsun diyeyim
Levent Bey’in paylaştığı adresteki renk şemalarını içeren üç yön görüntüleri bu modelin inşaası için güzel bir referans, plan bulamazsan onları kullanabilirsin.
Mustang ise warbirdler içerisinde en kolay yapılanı ve uçurulanı diyebilirim. Malum pek bir sevildiği için de bolca plan bulma şansın olacaktır. Ama yine de biraz bekle derim, köpük/depron modellerden sonra araya bir tane trainer tarzı dahta bir model inşaatı sıkıştırırsan buradan kazandığın tecrübeyle mustangde daha iyi bir iş çıkartırsın...
Konuyu azcık çarpıtayım Adana’da otoyolun baraj mahallesinin altından geçtiği bir tünel vardır, bilmem bilir misin... 1988 yada 89 yılıydı sanırım, o tünelin inşaatı için yapılan kazıdan çıkan toprakları bizim apartmanın arkasına yığıp koca koca tepeler yapmışlardı, ben o tepeleri çok severdim, çünkü yaptığım pelikan serbest uçuş planör modelini o tepelerin üstünden atıp uçururdum, hem tepenin yüksekliği hem de kazının derinliği nedeniyle oluşan yükseklik farkı sayesinde birhayli uzun (o zaman için bana dakikalarca gibi gelen ) uçuşlar yapardı modelim, pek bir heyecanlanır mutlu olurdum
videon beni o güzel yıllara götürdü teşekkür ederim