Xcopter Esc Isınma Problemi

Hocam saglam transistörleri ölçtüm Arızalı olanlar 0 deger veriyordu Karaköy'den muadilleri almıştim lehimledim oldu ama emin olmamakla beraber orjınal Parçalar olmadığı için taktiğim Parçalar esc Ler karttan aldığı emirleri ayni oranda uygulamiyor. Başka Uçuş kartında denersem sonucu yazarım buraya baya ara verdım ilgilenmem Lazım daha uçuramadım aleti :(

Sent from my iPad using Tapatalk

Arkadaşlar bu konuda bir paylaşım daha yapmak istiyorum benim kart + alıcı + bt + gps + ve sonradan ilave olacak led,gimbal vs aksesuarları tek esc ye bağlamak zaten okadar yuksek v limitlerinde uzun süre dayanmayacak esclerin transistor vb diger parçalarını yakmaya dolayısıyla yüksek ısı oluşmasına neden oluyor izlenimlerim bu şekilde ama ihtiyacı karşılayacak ubec yada 2 yetmezse 3 esc ile besleme bu yüksek ısının dolayısıyla arızaları engelliyor. Şu an 3 esc kartta bagli ve 7 pil yaklaşık 55 dk uçuş testlerinde esc de telefon arkasında oluşan hafif ısıdan fazla sıcaklık olusmuyor. Bu yazı tamamen kendi tecrubelerim ve izlenimim sonucu yazılmıştır. Teknik olarak bir hatam var ise uyari yazısı rica ederim. İnsanları bilmeden yanlış yonlendirmis olmayayım.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar,
Bende uzun süren parça bekleme kısmını atlatıp, dün itibariyle quadı yapım aşamasına geçtim. HJ450, Sunnysky 980kv motor, cc3d uçuş kartı, 30a Simonk esc, 3s 30c 4000mAh batarya kullandığım ekipmanlar...
Bugün herşeyi tamamlayıp evde deneme uçuşu yaparken, bir anda esc den kıvılcım çıktı(videoda görebilirsiniz) ve motor tutukluluk yapmaya başladı. Sonradan farkettim ki Hakan abimin başına geldiği gibi benim kıvılcım çıkaran esc diğerlerine göre çok daha fazla ısınıyor. O esc ye bağlı motorda sıkıntı yok, diğer esclerden birine takınca sorunsuz çalıştı. Bu esc yi tekrar kullanabilmem söz konusu değil sanırım. Sorun esc de mi acaba yoksa ben mi yanlış birşey yaptım?
İyi forumlar... :saygilar:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Musab
Çok kaliteli esc de alsan
bazen üretim hatalarından Esc Kısa devre yapabiliyor
Benim Başıma geldi Hexa toplama aşamasında
devreye akım verildiğinde 2 esc kısa devre oldu
tek tek konrol ettiğimizde
Üretim aşamasında bandajlanırken (Lehim Topları) esc nin içinde duruyordu
hemde 5 yada 10 tane bunlar kısa devre yaptırmıştı (mosfet)ler yanmıştı Tüm esc lerin bandajlarını açtım
2 si hariç hiçbirinde lehim toplarından yoktu (piyango)diyeceğiz
yani üretim hatası hele cok ucuz ürün ise çok fazla