[Video]: Trex 450 pro dfc rckolik sayesinde ayar ve 2. uçuşum

Geçmiş olsun. Çok şükür ciddi bi hasar yok. Aslında yerde iken bi terslik olduğu belliydi. Sorunun kaynağını tespit edebiliriz mi?

Muammer Bey öncelikle geçmiş olsun ve son kırımınız olsun inşallah. Malesef biz modelcilerin her zaman yakınında olan birşey kırım. :'( Yolumuza her kırımdan tecrübeler çıkartarak devam etmekten başka çaremiz de yok.

Benim görüşüm kırımın sebebinin henüz soft start tam olarak devre dışı kalmadan önce düşük devirde kollektif açınızı arttırmanız sonucu modeli yüksek açı ile havalandırmış olmanız fakat normal olarak o devirde kuyruğunuzun modelinizde meydana gelen torka karşı kuvvet üretememesi sonucu kaçırması ve sizinde oryantasyonu kaybetmenizle beraber kırımın yaşanması olmuş.

Ani kalkış için soft startın tamamen devre dışı kalmasını beklemeli ve yeterli devire ulaştıktan sonra kollektif vermelisiniz. Hatta kalkış çok sert olacaksa yerdeyken idle-up'ı açmalısınız. Yoksa normal uçuş modunda da ani kollektif değişiminde bu kadar olmasa bile bir miktar kuyruğunuzun kaçırması normaldir. ;) Ama şahsen ben bu zamana kadar hiç yerde idle-up açmadım ve pek tavsiye de etmem. :laugh:

teşekkürler arkadaşlar sağlık olsun . Türker bey tamda anlattığınız durum oldu motor devrini almadan gaza asıldım :) buda bir tecrübe oldu 2 adet 415 servogitti yerine elimdeki corona 929 lar ile 3ünüde değiştim inşallah tez zamanda bozulmazlar :)

Çok geçmiş olsun Muammer Bey. :( Servolarla ucuz atlatmışşsınız, onlar da değiştiğine göre sorun yok. İnşallah yakın zamanda tekrar kırım yaşamazsınız. :RCKolik:

Muammer Akbulut' Alıntı:
teşekkürler arkadaşlar sağlık olsun . Türker bey tamda anlattığınız durum oldu motor devrini almadan gaza asıldım :) buda bir tecrübe oldu 2 adet 415 servogitti yerine elimdeki corona 929 lar ile 3ünüde değiştim inşallah tez zamanda bozulmazlar :)
Gecmis olsun Muammer Bey siz de artik bu hobinin olmazsa olmasi kirim ile tanismis oldunuz :embarras: Neyseki sebebi belli Bir kirim ve tecrube hanemize onemli bir bilgi daha ilava etmis olduk ;)

FBL helierin ne yazik ki Boyle Bir dezavantaji var. En kucuk kirimda bile servolar hemen hasar alabiliyor. Sarf bu nedenle yeni baslayan arkadaslara ozellikle ilk modellerinde FBL tavsiye edemiyoruz.

Size tavsiyem hemen servolari yedek olmasi amaci ile yurtdisindan siparis gecin. Allah gerektirmesin ama Cok guzel yol alirken bir daha servo lazim olacak olursa, yedekte bulunmasinda buyuk fayda var.Tekrar gecmis olsun.

Muammer Bey unutmadan ekledigimiz videolarin ozellikle Mobil cihazlardan problemsiz gorultulenebilmesi icin YouTube link su sekilde paylasiyoruz. Ornegin Ben sizin son video mesajinizi bu sekilde duzelttim ;)

:saygilar: mehmet bey youtube anlaşılmıştır. ama 100 tanede servo kırsam yinede dfc den asla vazgeçmem . düşünsenize yeni toplaycağınız goblin 570 in fbl olduğunu :eek:

Muammer Akbulut' Alıntı:
:saygilar: mehmet bey youtube anlaşılmıştır. ama 100 tanede servo kırsam yinede dfc den asla vazgeçmem . düşünsenize yeni toplaycağınız goblin 570 in fbl olduğunu :eek:
Sanırım eksik ya da yanlış bir ifade de bulundum Muammer Bey, hemen düzelteyim ;)

Ben FBL tavsiye etmiyoruz demedim ki :D Örnek olarak Goblin 570 vermeye gerek yok, şu ana uçtuğum TREX 500 DFC çevirdim mesela bu sene başında.

Biz FBL helileri özellikle kırımların en çok yaşandığı ilk model için tavsiye etmiyoruz, onun harici teknolojii nereye geldi ise bundan istifade etmek tabii ki en doğal olanı ;)

muhammer abı sen ucusu daha yenı mı ogrendın raptor 30 kesmıyordu senı

aynı fikirdeyiz mehmet bey yaşasın teknoloji :bravo: :yuppi: . mustafa yıldız kardeş beni başkasıyla karıştırdın galiba