[Video]: RC AIRBUS A330 ANTALYA KARAİN
merhaba arkadaşlar,
A330'la ilgili teknik bilgileri vermeden önce kendimi tanıtayım. İsmin, Bülent Deveci ve İstanbul'da ikamet ediyorum. Yolcu uçaklarına karşı çocukluğumdan beri zaafım olduğu için böyle bir uçak yapmaya karar verdim.
A330 modeli 1/16 ölçekli olup boyu 398cm, kanat açıklığı 377cm, gövde çapı ise 35cm'dir. Motor olarak 2 adet jetcat P80 kullandım. 10 dakikalık uçuş için 6 litrelik yakıt deposu bulunmakta. Uçağı toplamda 3.5 yılda bitirebildim. Yoğun iş temposundan dolayı sadece hafta sonları ilgilenebildiğim için süre bu kadar uzadı. Full time üzerinde çalışılsa 1-1.5 yılda tamamlanır diye düşünüyorum. Uçağın ağırlığı, yakıt dahil 35 kg civarında. Yapım şekliyle ilgili detaylı (fotoraflı) bir çalışama hazırladım. Bu yazıyı yazdığım bilgisayarımda olmadığı için bu dokümanı başka bir zamanda sizlerle paylaşacağım.
Uçuş için Antalya'yı seçmemizin nedeni, pistin uzunluğu ve sağladığı olanaklardı. Zira, geçen sene jet Fest'e Mesut hocayla birlikte geldiğimizde burada uçma kararını verdik. Daha doğrusu Mesut hoca bu konuda karar verdi. Videodaki görüntü, bu uçakla yapılan 2nci uçuştur. İlk uçuşu aynı günün sabahı sorunsuz olarak yapmıştık. Mesut hoca benimde hocam olup kendisinden pahı biçilemez bilgiler edinmişimdir.
sorularınız olursa, severek cevaplamaya çalışırım.