Bu gün biraz kurcaladım. Bec testini defalarca yaptım hatta çok hızlı bir şekilde defalarca rescue butonuna basıp bıraktım. Alıcı voltajı normalde 6.2 voltları gösterirken anlık olarak 4 voltlara düştüğü oldu. Hatta birkaç kez kumanda sesli olarak alıcı voltajı düşük uyarısı verdi. Ama bağlantı kopmadı. Uçuş sırasında bu uyarıları hiç vermedi. Graupner alıcı sinyal seviyesi veya voltajı düştüğünde hemen konuşarak uyarı verir.
Bir de motor çalışırken kumandayı kapattım. Ne göreyim motor max hızla dönmeye başladı
ne kadar beklesem de durmadı. Ta ki enerjiyi kesene kadar ya da kumandayı tekrar açana kadar.
Gaz sitiği minde değilken enerji verdiğimde ESC arm olmuyor. Kumanda kapalı iken heliye enerji verdiğimde motor kesinlikle çalışmıyor. Neyse bu vesile ile failsafe ayarlarımı gözden geçirdim ve bunu da düzelttim.
O halde eğer bağlantı kopsaydı motor durmadan dönecekti. Hold hiç bir işe yaramayacaktı.
Peki Spirit loglarındaki sinyal kopması da neyin nesi. Madem kopma var neden heliye yaklaştığımda tekrar bağlandığını göstermiyor loglarda.
Spiritin logları bence çok yetersiz. Mesela neden rescueleri göstermiyor.