[Urun]: Yeni simulatörüm: neXt CGM rc Heli Simulator :)

Videoyu ciddiye alıp yorumladığın için teşekkür ederim Doğukan :) Bu akşam biraz online da vakit geçirdim, bir kısım yabancı arkadaşların uçuşlarına şahit oldum. Sonra da sen paylaştın x7 yi... Benim şalter attı :D Dedim ben de yaparım :p

Diğer konuya gelince, benim kumandayı usb kablosundan doğrudan takıyorum, araya dongle istemiyor. Stickleri sorunsuz görüyor.

Switchlerden de ikisini görüyor. Bunlar 3 pozisyon switchler ama ne yazık ki yaylı olanlar değiller. Bu iki switche toplam 4 fonksiyon atayabiliyorum. Orta pozisyonlarında hiçbir buttonu görmüyor. Uç pozisyonlarında birer button olarak görüyor (button 0 - 1 - 2 - 3 )
Ben de bir switche auto pilot ve autorotationu atadım. Diğerine de idle3 ve idle4 ü... Yani hard ayar ve pilotun ayarı... Soft ve medium yok ama istersem birine softtan low rpm diğerine hard da atayabilirim.

Sonuçta kullanabileceğim 4 fonksiyon var. Ben bunların ikisini idle, birini self level, birini otorotasyon olarak kullanıyorum.

input device --- calibrate --- functions ---- ordan da button atamaları yapıyorsun. Tabii kumandandaki switchler buttonları devreye alıyorsa...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Çalışıyor gözüküyor ancak eklemiyor bir türlü , biraz daha uğraşayım :)

Rasim hayırlı olsun. :halay: Artık uyumak yok, iş dönüşü sabaha kadar sim . :laugh:

1 ay sonra RasBossi (Rasim Bossion) olarak görebiliriz bence seni, videodan belli oluyor. :thumbup:

Rasim Öztürk' Alıntı:
"Onlar yapıyor da ben niye yapamıyorum ulan!!!" isimli çalışmam :laugh:
............
1dk lık kısa bir uçuş... Acımasız yorumlarınızı bekliyorum :D
Paylaşan sen olmasaydın kesin başkası uçuyor derdim, yalan yok :thumbup: Sanki bu NEXT 2-3 TIK ileriye götürecek gibi, aynen devam :halay:

Piro işine "alaylı" yaklaşımı gibi oldu biraz... Karadüzen... ;D

Aynen tictoc gibi hızlı yapınca model kendini belli bir noktaya kadar bir şekilde topluyor. Yapan kişinin nasıl yaptığını bilmesine veya tarif edebilmesine çok ihtimal vermiyorum :D

Bunu daha ağır ağır ve tamamen bilinçli ve kontrollü yapmak ise daha bir "mektepli" yaklaşımı gibi. O çok uzak haliyle...

Uçuşlar gerçekten çok gerçekçi arkadaşlar. Bu simulatörde uçuyorsanız gerçektede uçarsınız tabi pilotların hazırladığı setuplarda bir modeliniz varsa :D

Zaman pilotajın modelle beraber yükseldiği zaman :) Kyle'nin nasıl öyle uçabildiğini aynı modelle anlıyorsunuz sanki :laugh: :laugh:

İki akşamdır çok eğleniyorum. Neden?

* çünkü kumandaya göre ayarları yapınca, exposunu dual rateini, kafaturunu açısını ayarlayınca... Modeller çok gerçekçi %p

* Tam bir heli simülasyonu. Bilinen birçok markanın birçok "güncel" modeli var. Bana bir simülasyon Logo 10 sunmasa da olur, Blade 300x i çok aramam... Ama bir simülasyon gaui x7 yi, goblin 700 kyle stacy editionu, logo 700xxtremei, compass 7hv yi, jr forza700ü, Gaui nx7 yi, gaui r5 i falan sunuyorsa, candır can :)

* Sahalar görsel olarak şahane.. RF7.5 te de öyleydi photo fieldlar... Ama bunda modeller de görsel olarak şahane... Güneşin kanopide yansıması, gölgeler, detaylar... Herşey çok güzel.

* Online çok pratik, çok eğlenceli, çok da eğitici zaman zaman... Akşamları Eu lobiye uğrarım artık.

* Dongle uydu uymadı yok. Bi kanalı gördü ötekini yamuk gördü yok.. VBC kumandayı standart usb kablosu ile tak çalıştır.

* Bütün heliler için soft medium hard ayarlar girilmiş durumda. kişi bunlar üzerinde oynama da yapabilir. Ünlü pilotların ince ayar yaptıkları modeller de var ki bu zaten en can alıcı noktalardan biri...

Neresi kötü;

* Ses...

* Pal / rotor diski görüntüsü... Yanii çok uçurduk gerçekte, hiç bu kadar "silik" değil. Hele güneşe dönünce bembeyaz tabak gibi görünür, ki bu simde ne yazık ki hiç mümkün olmuyor, çok saydam.

Simülatör gerçekten çok iyi. Ben genelde trex800 ya da gaui nx7 kullanıyorum. Tepkileri hoşuma gitti. Ama keşke Raptor G4 de olsaydı.
Ben sim kumandasını kullanamadım ama Dx7s i sorunsuz kullanıyorum.
Şimdi düşünmem ama ilerde daha da geliştirilirse almak isterim.

Gerçekten deneyenin vazgeçemeyeceği bir sim yapmışlar. Çok severek kullanıyorum ve aldığıma zerre kadar pişman değilim.

Yeni yılla beraber klasik yeni başlangıçlara sim çalışmayı da ekledim, günlük min 15 dk olmak üzere her gün başına oturuyorum. İlk mesajda bahsettiğim gibi, benim için pratiklik en önemli sorundu sim olayında, şimdi dongle takıyorum, simi ve kumandayı açıyorum, 5sn sonra uçmaya başlıyorum.

neXt'in şu anda bence tek sorunu sesin tatmin edici olmaması, hatta kabul edelim, ses bariz kötü :D İlerleyen zamanlarda iyileştireceklerini umut ediyorum.

Rotor diskine de ayarı buldum. Daha doğrusu anlamı biraz ters geldi...

Graphics menüsünde, Transperancy Rotor Disc var... O dibe yakındı, ben en dibe çektim. Mantıken rotor diskinin transparanlığı olarak düşündüm ve bu değer ne kadar düşük olursa o kadar az transparan olur diye düşünmüştüm.

Tam tersiymiş. Şimdi 20 yaptım, ortası silik, kenarlara yakın (sınırlar) bembeyaz. Hatta 99a kadar artıyor da, sonlarda da gerçeklikten sapıyor biraz. 30 falan iyi..

Evet bi sesi kötü şimdilik, onu da çok takmaya gerek yok bence ;)

Feedback ( olumsuz geri cevap ) verirseniz sesle ilgili mutlaka yama çıkartırlar , önemli olan toplu bi şikayet olması ... :yuppi:

Ben kendi adıma adama (Klaus Eiperle) mail attım. Daha önceden bi muhabbetimiz olmuştu zaten, kumandalar, donglelar vs üzerine... Aynı muhabbetten devam ettim.

Haftasonu muhtemelen yağmurlu olacak gibi :-\ Bu durumda artık ben de şunu bir deneyeyim diyorum :laugh: Elimde DX9 ve HK Wireless Dongle var.

Bu şekilde sorunsuz kullanan var mı arkadaşlar ?

Real Flight moduna alıp kullanırsın abi, herhangi bir sıkıntı olmaz. Phoenix pozisyonunda çalışmıyor...

Detay bilgiler şu sayfalarda;

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Haftasonu muhtemelen yağmurlu olacak gibi :-\ Bu durumda artık ben de şunu bir deneyeyim diyorum :laugh: Elimde DX9 ve HK Wireless Dongle var.

Bu şekilde sorunsuz kullanan var mı arkadaşlar ?
Mehmet bey,hiç sorun yok ben kullandım...