[Urun]: Wireless Sim Dongle (Sümer Abi sağolsun... )

Fotoları yeni görme şansım oldu :eek:

Emeğe saygı :saygilar:

Emre eline sağlık! Her şey hazır olursa tadı mı kalır bu işin?

Çok beğendim ya , ben de yapmak istiyorum :D

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Bana da bana da :laugh:
Emeğine sağlık süper çalışma olmuş :saygilar:

Arduino nano ve ufak bir kaç parça siparişi geçtim, İDE pc kurdum bekliyorum :lollol: :lollol: 1 aya gelir. tracking kodu istedim ama bakalım ne olacak banggood da. :RCKolik:

Bende Arduino IDE 1.6.5 ile Banggood'dan gelen Nano'lar da buradan aldığım Nano'lar da sürekli hata veriyor. Ne yaptıysam olmadı. Ben de beta sayılacak 1.6.6 sürümünü yükledim. Düzeldi. Bilgi amacıyla yazdım...

İlk mesaja wireless sim V2.0 resimleri eklenmiştir ;)

Emre ellerine sağlık yine güzel işçilik yapmışsın bence süper olmuş bravo.

SM-G900F cihazımdan gönderildi

Mükemmel bir düşünce ve uygulama. Ellerine sağlık...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sümer Yamaner' Alıntı:
Emre'ciğim ellerine sağlık. Fıstıklar gibi iş çıkarmışsın. :D

Dün Hezarfen'de bir arkadaşımızın yeni aldığı quad'ın ayarlarını yapıyorlardı. SBUS alıcı gerekiyor falan dediler. Tabii bizim arkadaşlar önce çarşafa dolanıp sonra manual okumayı sevdikleri için işler karışıyor. Manualde CPPM sinyali gerektiği ve SBUS alıcı kullanılacaksa SBUS - CPPM dönüştürücü gerekeceği yazılı idi. Ben de buradan hareketle SBUS konusuna giriverdim. Arduino ile SBUS kullanımı için adamlar kütüphane bile hazırlamışlar ama işi kütüphanesiz halletmek de mümkün. Yakın zamanda SBUS ürünlerimizle hizmetinizde olacağız. :)

Sümer abi ben sbus ile yapmayı denesem, ( dsmx kumandalarla için orange marka sbus protokolüyle çalışan bir alıcım var onu kullanmayı düşünüyorum. )

Arduino bilgim yok, programlama baya bir yapmışlığım var uzun süre önce de olsa c#,java,c++

Abi sormak istediğim konu elimde ne olması gerekiyor, yani herhangi bir programlama kiti yeter mi,hazır starter kit mi alayım, senin tavsiyen ne olur?

Bir çok güzel proje paylaşmışsın, harika ve emek isteyen şeyler çok takdir ediyorum. Ben de öğrenip günün birinde katkıda bulunabilirim belki.

edit: Start guide'dan okumaya başladım , teşekkürler :RCKolik:

Kağan'cığım öncelikle temel programlama mantığına hakim olduğuna göre (c kullanan birinin bu mantığa hakim olmaması zaten imkansız) en önemli aşamayı geçmişsin demektir. Uygulamaya geçmek için ideal yöntem bence bir starter kit. Lehim, plaket vs derdi olmadan birçok uygulama mümkün. Ondan sonrası sana kalmış.
SBUS konusuna gelince... Bunun için var olan hazır kütüphaneleri kullanmak bana mantıklı geliyor. Kendi yazacağın kodla yapmak istersen epey bir deneyim gerektirecek.

sumeryamaner' Alıntı:
Kağan'cığım öncelikle temel programlama mantığına hakim olduğuna göre (c kullanan birinin bu mantığa hakim olmaması zaten imkansız) en önemli aşamayı geçmişsin demektir. Uygulamaya geçmek için ideal yöntem bence bir starter kit. Lehim, plaket vs derdi olmadan birçok uygulama mümkün. Ondan sonrası sana kalmış.
SBUS konusuna gelince... Bunun için var olan hazır kütüphaneleri kullanmak bana mantıklı geliyor. Kendi yazacağın kodla yapmak istersen epey bir deneyim gerektirecek.

Abi öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim,
sbus'ı şuan kendi kodumla yazmam imkansız, onu sen kodlarsan hazır şekilde uygulayabilirim ancak :embarras:

IDE, bağlantılar ve arduino için ilk "hello world" ü yazabilsem yeter :) Sonrasını ben getiririm, ama bazen bu tip başlangıçlar zor oluyor. Mesela vakti zamanında jb2005 idesinde java-mysql bağlantısını kurmak için kullanılan jconnectoru tanıtmak için haftalarca uğraşmıştım, sonra 5dk'lık bir iş olduğunu öğrenince devamı gelmişti :)
Bu nedenle bana hep ilk başlangıçlar en zor geliyor. Arduino ile kendi yazdığım kod ile led bile yakabilsem sonrasını getiririm, çünkü kütüphane kullanma mantığını biliyorum, ve sizlerin söylediğine göre hazır kütüphaneler ile bir çok şey yapılabiliyor.
Ben starter kiti temin edip hello world için uğraşayım bakalım :)

Aynen öyle. İlk adım çok önemli ve işin iyi tarafı Arduino sistemi tam da burada işi inanılmaz kolaylaştırıyor.

Merhaba kaan konuları okursan orada Arduino simulator var ben yavaştan çalışıyorum orada ama elektronik bilgisi gerek bence oradan başla ben led orada çalıştırdim ama led zaten kendi bile yanıyor diyebilirim olay 13. Pinde :)

SM-G900F cihazımdan gönderildi