[Urun]: Laptop Tavsiyesi

Mehmet Can Seymen' Alıntı:

Fiyat performans olarak alabileceğin en iyi laptoplardan birisidir fakat ekranıyla sıkıntısı olanlar var incelemeni tavsiye ederim.
Fiyat yüksekmiş.
linkteki ürün nasıl sizce?

Burak BALKI' Alıntı:
Merhaba.
Forumda yeniyim bilgisayar benim mesleğim. Bu tarz bir konu gorunce şaşırıdm.

Eğer 2. el cihaz isterseniz elimde cihaz var. Hatta masaüstü olsun derseniz elimde çok temiz Apple iMac bilgisayar var sizin senelerce kullanabileceğiniz.

Onun dışında laptop bilgisayarlarda var. İletişime geçerseniz yardımcı olmaya çalışırım. Bu işi profesyonel olarak yapmaktayım.

İyi forumlar hayırlı alışverişler :)
Rc forumu ama süreklü teknik bilgiler paylaşmıyoruz sohbet/konu dışı bölümünde yardım almak için konu açtığımız oluyor :)

?

Merhaba, genel olarak office uygulamaları ve internet vb. iki boyutlu uygulamalar gerek cpu gerekse gpu (yani cpu bilgisayarın ana işlemcisi i5, i7 gibi ve gpu grafik işlemci, ati, nvidia gibi) üzerinde fazla yük oluşturmaz. Bu tür uygulama kullanacakların yüksek performanslı bilgisayarlara ihtiyacı olmaz bana göre.
Grafik programlar (corel, photoshop vb. ), autocad gibi programlar da ise kullanım derecesine göre biraz daha güçlü bir donanım gerekir ama çok üst donanıma yine gerek yok bence.
Bunların yanında 3d oyun performansı da iyi olsun derseniz olay biraz değişiyor işte. Nvidia gtx ekran kartları devreye giriyor ve bu kartların fiyatı biraz yüksek nvidia fx lere ve ati lere göre.
Labtoplar için üretilen mobil işlemciler az enerji tüketimi için optimize edilirler genelde. Bu da performanslarının biraz frenlenmesi anlamına geliyor. İyi bir soğutma sistemi ve prizden çalışma koşulu ile h uzantılı işlemciler tercih edilebilir. Bu işlemcilerin hızları enerji tüketimine göre işletim sisteminden de ayarlanabilir.
Ben işim icabı 3 boyutlu programlar kullandığım için aynı zamanda da taşınabilir tercih ettiğim için fiyat/performans ı da göz önünde tutarak i5h işlemcili ve nvidia gtx(800 sanıyorum) ekran kartlı 8 gb ramli bir asus almıştım uyguna (1300 tl civarı). Dos versiyon olduğu için de uygundu.
Yakında bir araştırma yapınca güncel modeller üzerinden de seçenek sunabilirim, ancak doların yükselmesi yönünden fiyatların uçuk olduğunu tahmin ediyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Toplama denilen, ancak modifiyeye uygun olan bir marka var. Monster.
http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html?opf=p2752
Evet, fiyatlar uçmuş. ;))

Soner Ayar' Alıntı:
Toplama denilen, ancak modifiyeye uygun olan bir marka var. Monster.

Evet, fiyatlar uçmuş. ;))

merhabalar monster a bakmıştım. monster abra A5 2.899 dan biraz daha ucuz olsa o pc yi alırdım. Almışken oyunda oynanabilir olsun isterim tabiki. 1 ay gibi bir zaman var o zamana kadar güncel liste yaparsanız işime yarar belki :)

Bütçem yükselir mi emin değilim ama taş çatlasa 3 bin tl olur. 2.500 u geçmeyecek birşey bulursam daha iyi olur tabiki. Şimdilik 2500 ü geçmeyecek şekilde bakayım :D

Kadir Kurt' Alıntı:
Fiyat yüksekmiş.
linkteki ürün nasıl sizce?
Onu almanı önermem zira bu ürünle benim söylediğim arasında çok büyük donanım farkı var fakat fiyat farkı aynı oranda değil. Bütçeni biraz daha artırıp 3000'e yaklaştırmanı öneririm. Asus x550vx serisini incelemelisin bence farklı versiyonları var.