[Urun]: Laptop Tavsiyesi

Kadir Kurt

Kıdemli Uye
İlgi Alanı
Uçak
Genelde rc konusu açıyordum bugün değişiklik olsun biraz :)

Bölümüm ve seçtiğim klüp gereği autocad vs programları kullanabileceğim dizüstü bilgisayara ihtiyacım var. Elimdeki toshiba l655 laptop günlük işlerimi görüyor ama artık yetmiyor. Bütçe 2000-2500tl arası. Bu dönem cad dersleri yok. Sadece klupte gerekebilir. Şimdiki pc ye programları kurup denerim idare ederse yeni laptop işi birkaç ay sonraya kalabilir. Yinede önerilerinizi almak istiyorum :)

Kadir işin içine çizim girince AutoCAD gibi işlemci i7 olsun ekran kartı da gtx serisinden 800 ve üzeri tavsiye ederim.sıfır msi lar gg de 3100 tl ye 17 inch ekranlilari görmüştüm.Sahibinden de dükkan bazında İstanbul Ümraniye de çok temiz 2. Eller var dükkan ismi iskoçbilgisayar bak derim.Bende eve dönüşte oraya bakacağım.Bana da güçlü bir nitelik lazım.O dükkanda 2000-2300 arası 17 inch güzel ürünler var.

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Celalettin Yazkan' Alıntı:
Kadir işin içine çizim girince AutoCAD gibi işlemci i7 olsun ekran kartı da gtx serisinden 800 ve üzeri tavsiye ederim.sıfır msi lar gg de 3100 tl ye 17 inch ekranlilari görmüştüm.Sahibinden de dükkan bazında İstanbul Ümraniye de çok temiz 2. Eller var dükkan ismi iskoçbilgisayar bak derim.Bende eve dönüşte oraya bakacağım.Bana da güçlü bir nitelik lazım.O dükkanda 2000-2300 arası 17 inch güzel ürünler var.

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Celalettin abi bilgiler için teşekkürler. Bir yerde okumuştum yeni nesil i3, eski nesil i5 den daha iyi olur diye. ............(biraz kafam karıştı heryerde başka sistemler önerileri yazıyor :D )

Bu iş motor pervane seçmekten daha karışıkmış :laugh:

Evet bencede Celalettin abinin dediği gibi temiz 2.el çok mantıklı teknolojinin sonu yok malesef yeni nesil yeni nesil diye devam ediyor.

thor cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sümer Yamaner' Alıntı:
Daha dur. Laptopun fan boyutu ve fan motorunun ESC seçimi var... :)

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
:lollol: :D

hakan daşpınar' Alıntı:
Evet bencede Celalettin abinin dediği gibi temiz 2.el çok mantıklı teknolojinin sonu yok malesef yeni nesil yeni nesil diye devam ediyor.

thor cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2. el elektroniği görerek almak isterim. Burda bi bakmak lazım 2. el satanlara

Bu ay bu fiyatta bu iki cihaz öneriliyor. Msı ın space tuşunu ve malzeme kalitesini beğenmemişler. Lenova içinde birşeyler yazmışlardı.

Tercihimi msiden yana kullandım 2 ay önce hepsiburada dan MSI GL62 6QD-078XTR modelini aldım gayet memnunum space tuşunun ucuna bile bassan alıyor :) Tek eksiği ssd harddisk onuda aldım birkaç gün içinde takıcam :yuppi:

Adobe Photoshop ve premieri yoğun olarak kullanıyorum bence performansı ticari olarak video editlemeyen biri için gayet yeterli :)

Tugay Yemişçi' Alıntı:
Tercihimi msiden yana kullandım 2 ay önce hepsiburada dan MSI GL62 6QD-078XTR modelini aldım gayet memnunum space tuşunun ucuna bile bassan alıyor :) Tek eksiği ssd harddisk onuda aldım birkaç gün içinde takıcam :yuppi:

Adobe Photoshop ve premieri yoğun olarak kullanıyorum bence performansı ticari olarak video editlemeyen biri için gayet yeterli :)
Sizin laptop ile benim linkteki arasında 1.000tl fark varmış. Benim bütçeyi aşar baya. Bu arada hayırlı olsun :)

Selamlar Kadir

Marka olarak çok takılmıyorsan bütçene göre istediğini alabilirsin. Donanımlar benzer özelliklerde. Ancak teknik destek durumunu göz önünde bulundur. Bu tür cihazlarda sorgulayacağın ilk şey teknik destek olmalı. Onun dışında hangisini alırsan al yanında birde ssd disk almanı tavsiye ederim. Performansını ciddi oranda artıracaktır.

Marka tavsiyesi istersen de Dell Latitude serisini tavsiye ederim. 3 yıl yerinde teknik desteği standarttır. Benzetmek gibi olmasın ama komando gibidir. :) Ancak bütçenin üstünde kalır fiyatı.

Ahmet SAĞIR' Alıntı:
Selamlar Kadir

Marka olarak çok takılmıyorsan bütçene göre istediğini alabilirsin. Donanımlar benzer özelliklerde. Ancak teknik destek durumunu göz önünde bulundur. Bu tür cihazlarda sorgulayacağın ilk şey teknik destek olmalı. Onun dışında hangisini alırsan al yanında birde ssd disk almanı tavsiye ederim. Performansını ciddi oranda artıracaktır.

Marka tavsiyesi istersen de Dell Latitude serisini tavsiye ederim. 3 yıl yerinde teknik desteği standarttır. Benzetmek gibi olmasın ama komando gibidir. :) Ancak bütçenin üstünde kalır fiyatı.
Marka takıntım yok. Şuan ki toshiba gibi ısınmasın, gürültülü fan çalışmasın ve programları açsın yeter. Aylık pc tavsiyesi oluyor technopat sitesinde kasım ayının önerilerini de bekleyeyim zaman var zaten :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Abisi Resmin önünde görünen bakır sogutucu ve ona bağlı İçerideki sıcak havayı dışarı atmaya yarayan fan
Arka tarafta gördüğünde Senin Notebook Anakartın ona bağlı Ram Cpu Ve Ekran kartını görüyorsun
Zamanla fanın önü tıkanır ve sıcak havayı içeride dolaştırır (senin ısınma dediğin)
Çok ısınan cpu ve ekran kartı eninde sonunda yanar aynı fırının içindeki sıcak havayı dışarı atamayan fanında (gürültülü çalışır)
cpu ısısı 75-85 lerdeyse windows un zaten zar zor açılır
hele birde windows kurulumun eskiyse (keyfinden yenmez) :islik:
Birde CPU-ekran kartı ile soğutucu bakır plaka arasına Thermal macun 1 yıl sonunda veya ısıya bağlı deforme olur ve sogutamaz
Özet
Alınan notebook
Asla Dizüstünde-Çekyat üstünde-Yastık üstünde Çalıştırılmamalı
Altı sürekli hava alır şekilde veya soğutucu ile kullanılmalı
Çok kirli Tozlu ortamdaysa 6 ayda
ortalama Tozlu ortamda 1 yada 2 yılda notebook Fan Temizliği Ve Termal Macun Tazelemesi Yapmak Zorunluluktur %p
aynı zamanda windows yeni formatlanarak kurulmalıdır
Notebook soğutucu fan zaman zaman çalışıp İçerideki sıcak havayı dışarıya üflemesi gerekmekte olup
bunu bilgisayarınızın sağ veya sol tarafında hava deliklerine elinizi tutarak kontrol edebilirsiniz
Hiç hava çıkışı yoksa Eğer Gürültüyle Fan İçeriyi (Turbo Fırın) olarak 90-100 derece de pişiriyor demektir :(p
Acil Notebook Temizlik ve bakımının yapılması gerekir

Yada Yapmayıp Yeni Bilgisayar Alınır %p

semih Balkar' Alıntı:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Abisi Resmin önünde görünen bakır sogutucu ve ona bağlı İçerideki sıcak havayı dışarı atmaya yarayan fan
Arka tarafta gördüğünde Senin Notebook Anakartın ona bağlı Ram Cpu Ve Ekran kartını görüyorsun
Zamanla fanın önü tıkanır ve sıcak havayı içeride dolaştırır (senin ısınma dediğin)
Çok ısınan cpu ve ekran kartı eninde sonunda yanar aynı fırının içindeki sıcak havayı dışarı atamayan fanında (gürültülü çalışır)
cpu ısısı 75-85 lerdeyse windows un zaten zar zor açılır
hele birde windows kurulumun eskiyse (keyfinden yenmez) :islik:
Birde CPU-ekran kartı ile soğutucu bakır plaka arasına Thermal macun 1 yıl sonunda veya ısıya bağlı deforme olur ve sogutamaz
Özet
Alınan notebook
Asla Dizüstünde-Çekyat üstünde-Yastık üstünde Çalıştırılmamalı
Altı sürekli hava alır şekilde veya soğutucu ile kullanılmalı
Çok kirli Tozlu ortamdaysa 6 ayda
ortalama Tozlu ortamda 1 yada 2 yılda notebook Fan Temizliği Ve Termal Macun Tazelemesi Yapmak Zorunluluktur %p
aynı zamanda windows yeni formatlanarak kurulmalıdır
Notebook soğutucu fan zaman zaman çalışıp İçerideki sıcak havayı dışarıya üflemesi gerekmekte olup
bunu bilgisayarınızın sağ veya sol tarafında hava deliklerine elinizi tutarak kontrol edebilirsiniz
Hiç hava çıkışı yoksa Eğer Gürültüyle Fan İçeriyi (Turbo Fırın) olarak 90-100 derece de pişiriyor demektir :(p
Acil Notebook Temizlik ve bakımının yapılması gerekir

Yada Yapmayıp Yeni Bilgisayar Alınır %p
Haklısın Semih abi eldekini kaybetmemek için bi temizlik yaptırmak lazım.
edit: sürekli yüksek fan sesi olmuyor. oyun oynarken ısınıyor

Fiyat performans olarak alabileceğin en iyi laptoplardan birisidir fakat ekranıyla sıkıntısı olanlar var incelemeni tavsiye ederim.

Merhaba.
Forumda yeniyim bilgisayar benim mesleğim. Bu tarz bir konu gorunce şaşırıdm.

Eğer 2. el cihaz isterseniz elimde cihaz var. Hatta masaüstü olsun derseniz elimde çok temiz Apple iMac bilgisayar var sizin senelerce kullanabileceğiniz.

Onun dışında laptop bilgisayarlarda var. İletişime geçerseniz yardımcı olmaya çalışırım. Bu işi profesyonel olarak yapmaktayım.

İyi forumlar hayırlı alışverişler :)