[Urun]: Goblin Speed Kutu Acilimi, Kurulum , İnceleme

İlker Sönmez' Alıntı:
Vay vay Mithat hocam , valla özledik .
Demek siz konuşuyorsunuz :rolleyes: Mithat Bey ilk üyelerimizden imiş ama henüz tanışmaya fırsatımız olmadı..

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Demek siz konuşuyorsunuz :rolleyes: Mithat Bey ilk üyelerimizden imiş ama henüz tanışmaya fırsatımız olmadı..

Merhabalar diyelim cümleten. [emoji2][emoji2]

Yoğun iş temposu Yüzünden vakit ayıramadım uzun süre ama gönlüm hep sizlerleydi [emoji2][emoji2]

Mithat hocam yoğun iş temposunun yorgunluğunu alacak en güzel şey helikopter uçurmaktır.

Çalışmalara başlayalım İlker bey [emoji2][emoji2]

Benim mikadonun üstüne ne alalım ?
Futabaya dokunmayalım şimdilik şarz istasyonumuz pl6 zaten iyi efuelimizde var ,
bütün teşkilat adeta seferberlik emrini bekliyor [emoji2][emoji2]

Mithat hocam senelerdir goblin almayı planlıyorsun zaten , senin için ne alacağımız belli. Sadece boyunu seçeceksin . Elinde 550 olduğu için seçenekler 700 , 770 , ve speed.

Speed ile 700 ü kıyaslayalım ozaman.

Arada pek fark yok, seçilen elektroniğe ve pallere göre her speed, 3d yapabilir. Speed kanopisi daha büyük , esc öne takılan bir ek parça ile yukarı alınmış. Dezavantajı ise dar kanopi yapısı ile takılabilecek servoların boyunu kısıtlaması ve ek parçalar nedeniyle biraz daha ağır olması.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Kalan parçalarımız : YGE 160HV ESC , 23T pinion ve PL8 şarj aleti bugün elime ulaştı , artık eksiğimiz kalmadı kaldığımız yerden devam edebiliriz.
Bu arada ana pil sistemi ile elektronik pilini ayırmaya karar verdim. Hem pillere binen yükübirazda olsa hafifletmek için hemde kablo boyunu mümkün mertebe kısa tutmak amaçlı elektroniği beslemek için 2S pil kullanacağım.

İlker Sönmez' Alıntı:
Kalan parçalarımız : YGE 160HV ESC , 23T pinion ve PL8 şarj aleti bugün elime ulaştı , artık eksiğimiz kalmadı kaldığımız yerden devam edebiliriz.
Bu arada ana pil sistemi ile elektronik pilini ayırmaya karar verdim. Hem pillere binen yükübirazda olsa hafifletmek için hemde kablo boyunu mümkün mertebe kısa tutmak amaçlı elektroniği beslemek için 2S pil kullanacağım.
Şimdiden kolay gelsin, takipteyiz :thumbup:

İlker Sönmez' Alıntı:
...elektroniği beslemek için 2S pil kullanacağım.
İlker Abi 3S pil böyle bir makina için daha uygun olmaz mı ?

Servolar 7.2 voltta çalışacak , 2S voltaj aralığı (hücre başına 3.7-4.2) 7.4-8.4 olacağı iiçin yeterli görülüyor. Pili takıp voltmetre ile bec çıkış voltajını ölçecem , olmadı 3S pil var elimde onu takarım.

Son durum:

Valla bu modelde hiç acele etmiyorum , bütün kabloların boylarının optimum olması için pil esc motor üçlüsünü yerleştirip boyları ayarlayıp ondan sonra lehim işlerine başlayacağım.
Servo - FBL bağlantılarını yaptım ancak daha swashplate level bile yapmadım.