Burada biz bize olduğumuz için tüm içtenliğimiz ile birbirimizi eleştirip, takdirlerimizi sunabiliyoruz
Bu yüzden ben de ilk olarak eleştirilerimle başlayayım :
1- Yaptığınız hatanın farkındasınız ama işin kötü tarafı bilerek yapmışsınız. Yani hiç gerek yokken bilerek risk almışsınız :-\
Allah korusun, bir aksilik olsa (ki illa piloatj olmasına da gerek yok, ilk defa uçan yeni bir elektronik donanımdan bahsediyoruz) ve quadro sahildeki birinin üzerine düşse, o zaman olacakları tahmin bile etmek istemiyorum....
Yaptığımız işin hiç şakası yok. Allah korusun bir ömür boyu sürecek pişmanlık yaşanması her an mümkün.
Bir de yaşanan bir aksilik sonucunda, yasaklamanın ilk akla gelen çözüm olduğu ülkemizde, yaşanan bir aksilik tüm modelcilik camiasını etkileyecektir.
Modellerin ortaya çıkardığı tehlikeli durumları hatırlamak için, daha önce resim ve videolu paylaşım yaptığımız aşağıdaki bölümü hatırlayalım.
https://www.rckolik.com/guvenlik-b30.0/
Bu yazdıklarım ben dahil tüm modelciler için geçerlidir. Bu konu vesilesi ile unutması çok kolay olan GÜVENLIK konusunu, hepimiz için bir hatırlatma yapma ihtiyacı hissettim.
2- Diğer taraftan ilk uçusunuz olmasına rağmen deniz üzerinde de uçuş yapmışsınız. Aksilik / aksaklık / problem deniz üzerinde olsa, modeli kaybetme durumunuz var.
Diğer taraftan sıfır pilotaj ve gimbalsız güzel bir uçuş olmuş
İlerleyen zamanlarda gimbal desteği ve pratikle çok daha güzel videolar çekeceğinizden eminim