Kağan Kazancı
Tecrübeli Uye
Emre Kaman' Alıntı:Goblin neden alinir? Sekil, kuyruk, kayis, ses, kalite... Hepsine tamam, ama asil goblin alma sebebi nedir? "sende ne var makina?" sorusuna "Baba bende goblin var" demek varken, bende aalezearsii var demek istemez insan.
Ben devil fast 480 modelini kullandim, kalite acisindan en kaliteli klonumdu. Ama klondu sonucta. Sende ne var sorusuna hep uzatilmis trex 450 pro klonu 360 palli diye cevap verirdim. Zamaninda align piyasayi domine ederken el altindan izin veriyordu bu klonlara, demek ki sab da izin vermeye baslamis, buna boyle bakmak lazim. Yoksa kolay kolay oyle her vidayi kopyalatmazlar adama.
Ben bunu alir miyim? Almam. En azindan bu paraya almam. Yeni basladigim zaman alir miydim? Alirdim, ama hayatimin hatasini yapmis olurdum. Agir makine, yuksek kafa turu olan bi makine, ama skid yok her inis bir kirim Ben bu islerin hep bir plan dahilinde yurudugune ve bu modelde sab'in parmagi olduguna inaniyorum. Yoksa neden alzrc her markadan birer ikiser kopyalamasin ki? Cesit cesit, renk renk yap sat
Aynen abi katılıyorum söylediklerine, ve goblin alacak hedef kitleyi pek etkilemiyor aslında. Align firması trex klonlarına izin vererek bütün piyasayı trex muadilleriyle doldurdu mu? Evet. Sonra ne yaptı, kendi super combolarıyla klonlara karşı cazip fiyatla ek satış elde etti. Sonuçta insanlar trex450'ye ve klonlarına öyle alıştılar ki herkes gözü kapalı söküp takabiliyordu
Bence SAB da piyasayı goblingillerle doldurmak için böyle yapıyor. FBL markalarının da istenmeden klonlandığını hiç düşünmeyin. İstenmeyen klonlanmıyor. Bailout lu klon niye yok mesela? Adamlar fbl satışı hızlansın diye resmen dağıttılar kaynak kodları. Ikonun klonu niye yok mesela? Neden sadece microbeast ve vbar'ın klonları en ufak bir farklılık olmadan klonlanabiliyor?
Bence ah bu çinliler neden klon üretiyorlar diye üzüleceğimize bize yararı ne olur ona bakalım, bence 300usd bu kitin motor esc si ile birlikte olmasına rağmen çok fazla. Ben fotoğraflardan malzeme kalitesinin SAB ile farkını görebiliyorum, seri üretim modellerinin daha iyi olma ihtimali yok değil, ancak genelde tersi olur.
Bu durumda 300usd yerine 250usd bandını geçmeseymiş işte o zaman ciddi satış rakamlarına ulaşırmış bence..