Valla bu işlerde çok keskin köşeli olmamak lazım
Süre bazında bakarsak, 90'lık bir nitro heli ile 3d uçuş süresi 6-7 dk, 5800mAh 12s lipolarla 5.30 veriyor X7. Daş gibi pilotaj ile 720 paller ve 900 rpm kafa turuyla 12 dk soft 3d uçan var yine X7 ile. O heli ile 15-16 dk hover yapılabilir. Ben kendi adıma 4500 mAh lipolarla 5 dk sport uçuş yapabiliyorum.
Şarj işi ise tamamen duygusal yeterliliğe bağlı. Thunder Power'ın 12c şarj kapasiteli pilleri var, ki bu uygun şarj aletin de varsa 5dk'nın altında şarj süresi demek. Yani depoyu doldurmakla hemen hemen aynı
Nitronun uğraşı ve pisliğine girmiyorum bile. Ayar aşamaları elektrikliden çok daha uzun ve tecrübe istiyor. Ayrıca nitro sesi ve dumanı herkesin hoşuna gitmeyebilir, + bir özellik olarak bakmamak lazım.
Lipo pillerin (şimdilik) süper stabil materyaller olmadığı bir gerçek, ama nitrometan da su değil sonuçta. Herşeyde olduğu gibi bu hobide de riskler var. Riskleri mümkün olduğunca azaltmak da kişinin kendi elinde.
Yanlış anlaşılmasın, nitro elektrikliden daha iyidir/kötüdür gibi kıyaslama yapma derdinde değilim, zaten bu kıyaslama çok saçma bana göre, ki yapılacak olsa bile bunları kıyaslamak bana düşmez. Rasim'in dediği gibi bu iş zevk işi, sadece çok kesin konuşmamak lazım.
Ben de yılbaşında bir NX7 toplamaya niyetliydim, ama kurlar murlar derken bakalım o zaman durum ne olacak. Herkesin yavrusu kendine güzel, benim için en güzel heli X7, daha da güzeli yok