Tamer Öztürk
Kıdemli Uye
Rudder,Aileron ve Elevatör'de 5mm xps elbette kullanılabilir şayet kanat profiline uygunsa tabi.Yatay&Dikey Stabilizer,Rudder ve Elevator'ü 5mm depron/maket kartonu veya XPS ile hangisi ile istiyorsanız yapabilirsiniz.Gerçi sıcak tel ile kesecekseniz kanadı Aileron'da 5mm XPS kullanmanıza gerek yok.Kanadın Aileron kısmını doğru bir şekilde maket bıçağıyla düzgünce kestikten sonra menteşe mantığıyla yapabilirsiniz.Plastik menteşeyi(Rc Uçaklarda kullanılan) Epoxy ile yapıştırarak veya Duct Tape diye tabir edilen bant ile de açılı kestikten sonra menteşe sistemi yapabilirsiniz.Google'da Duct Tape bant diye aratırsanız fikir verecektir.İlla aynı marka olacak diye bir şey yok.Koli bandı kullanınca esneme yaptığı için bu bandı tavsiye ediyorum.Elimden geldiğince Paintte çizerek göstermeye çalıştım, amatörce oldu ancak elimden bu kadar geldi.Umarım faydalı olabilmişimdir, kolay gelsin.Hocam aydınllattığınız için çok teşekkür ederim. Benim için çok değerli bilgiler, trafomda 30A dimmer var amperi ayarlayabiliyorum.
Benimde tahminim xps malzemenin daha sağlam olabileceği yönündeydi, kuyruk ve flaplar için 5mm xps kullanmak uygun olurmu?
Forumda arkadaşların kanatların kırıldığını gördüm kanat içine destek için 1x1 cm çam çıtası uygun olurmu yeterli gelirmi? Yada ağırlık açısından uygunmudur?
Ayrılabilen kanat sistemini araştıracağım.
Ve önerilerinizi dikkate alarak 140cm bi model yapma konusunda karar kıldım, hayırlısı olsun.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol