Herkese selamlar.
Uzun zaman oldu, bi ara micro heli ile ilgilenmiştim sağolsun forumun değerli üyelerinden bigiler edindim 8-9 yıl olmuş zaman ne çabuk geçmiş.
İnşaallah bir eğitim uçağı yapmak istiyorum, 3-4 gündür araştırıp videolar izledim forumu inceledem nispeten motor KW değeri - pervane ilişkisini kavradım.
Flysky i6x kumanda aldım sim çalışmaya başlayacağım.
Değerli hocam bu videoda çok güzel anlatmış, paylaşılan verilere baktığımda pervane boyutu küçülünce itme kuvveti azalıyor, videoda en verimli kombinasyonun 8x40 pervane 1400 kW motor olduğu belirtilmiş, acaba bu uçak (675gr) pek ağır olmadığı için mi bu kombinasyon verimli oluyor? Forumda gördüğüm kadarıyla ilk eğitim uçaklarında 1000kw motor 9x pervane kullanılmış.
Hocam başka bir videosunda 3 farklı motorun itme gücünü test ediyor, verileri şu şekilde paylaşmış
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Görüldüğü gibi 1400 kW motor 9x5prop 975gr itki üretiyor (20A çekiyor), 8x4 pervane kullanıldığında bu güç ne kadar düşer acaba? Hocamız videosunda 1400kw-8x4 kombinasyonun 10A akım çektiğini gösteriyor (%70 gazda kullanıldığı belirtilmiş) dolayısıyla daha uzun uçuş süresi yakalanıyor.
Benim yaşadığım yer Tekirdağ Çorlu, genel olarak rüzgarlı bi bölge zaten İstanbul' dan çıkıp bu tarafa doğru yaklaştığınızda rüzgar tirbünlerini görmeye başlıyorsunuz.
Acemice yapacağım ilk modelimin 900-1000 Gr civarı olacağını varsayıyorum 1400kw-8x4 kombinasyonu kullanmak mantıklı olurmu sizce? Bu 10A akım çeken kombinasyon çok hoşuma gitti düşük tüketimle uzun uçuş süresi yakalamak istiyorum.
Hocamızın kararlı ve uzun uçuş süreli olarak paylaştığı model
Gövde: 73 cm (28.74 inc)
Kanat: 109 cm (42.91 inc)
Uçuş ağırlığı: About 675 gr
Böyle bir modelle başlamayı düşünüyorum.