Türkiyedeki Bilgisiz Ve Cahil Rc Model Kullanimini Düzeltebilecek Fikrim.

Rasim Öztürk' Alıntı:

:islik:
listeyi link attığınız için teşekkürler bakayım koşu yoluna yakin yer varmı :hoppa:

Bu uçuş alanlarının yerlerinin öğrenip, uçuşlarımı bu pistlerde yoğunlaştıracağım. :saygilar:
20 30 km gibi mesafeler çok uzun değil tabiki gidilir ve bende giderim.

Ama kimsenin hergün veya birkaç günde bir sırf uçuş yapmak için 200km mesafe gittiğini de düşünmüyorum.
Zira modelciler 2 gün uçmasa 3. Gün şeytan gıdıklamaya başlıyor bildiğiniz gibi. :yuppi:
[/quote]

Şunuda söylemeden geçemiyeceğim, paylaşılan listede ücretli olan yerlerin dışında ki alanlar, benim uçuş yaptığım alandan hiçbir farkı yok.
Zira uçuş esnasında piknikćilerden biri gelip, mangalı yakmak için heran çakmak vs isteyebilirler :lollol:
Demekki doğru yoldayım devamm :halay:

Tavsiyeler için teşekkür ederim :saygilar:

Aynen devam :) Kırımsız uçuşlar :saygilar:

Rasim Öztürk' Alıntı:
Teşekkür ederim rasim abi, hepimize kırımsız uçuşlar :saygilar: :RCKolik:

Rasim Öztürk' Alıntı:

Rasim güzel kinaye yapmışsın. ;)

Recep Çıkrıkcı' Alıntı:
Söylediklerinize katılmamak elde değil. Bir yandan bu hobi çok yaygınlaşsın istiyorum, diğer yandan da nerde çokluk orda ....... diyorum. Bu hobiyle bizim gibi bilinçli insanların uğraşması en doğru olanı bana göre. Az olsun öz olsun.
Mahallemdeki boş toprak sahada ( uçuş tehlikesi yaratmıycak , insanların olmadığı geniş bir alan) uçuş yaptığım zamanlarda, yanıma gelen tiplerin, " offf buna kamera bağlıycaksın gònderceksin kızın camına izliyceksin " vs gibi, seviye ahlak ve zihniyetteki insanların olduğuna çokca şahit oluyorum. :mad:
Uçus yaptığım esnada yanıma gelip çakmak istemek nedir ya 3 oldu :mad: :eek:f:

Bunları yaşayan biri olarak da hobinin böyle insanlar tarafından duyulmasını istemiyorum :saygilar:

Yazmıyım, yazmıyım dedim ama; Recep kardeşim, yazdıklarınız kendi içinde bile çelişiyor malesef.
İstanbul'un neresinde olursanız olunuz, İstanbul içinde meskun mahal dediğimiz yerlerde uçuş yapmak hem tehlikeli, hem de "YASAK."
Sanırım sizin mahalle de "MESKUN MAHAL." dir. Bu arada o bahsi geçen "Uçuş Alanları" listesinin de "AĞAÇLI" dışındakilerin hepsi meskun mahal ve uçuş yapmak yasak.
(Kulüpler değil tabi ki.)
Sizin ne kadar bilinçli olduğunuzun yanı sıra, siz uçuş yaparken etrafınızdakilerin ne kadar bilinçli olacağı önemli ise ki öyle,
ya her gelenle oturup tek tek konuşacaksınız, bilinçlendirme seansları vereceksiniz yada bizim gibi çıkıp 50-80 KM. yol yapıp, "in cin top oynayan" bir alana gideceksiniz.
Ama burada iki mesele var tabi ki;
1-Ulaşım.
2-Uçuş alanları kısıtlı olduğu için, zira "NOTAM" dışı kalan yerler hem de "OHAL" var iken nerede ise uçacak yer kalmadı,
olanları da zaten oluşmuş küçük modelci arkadaş grupları kullanıyor ve kimse bu alanları(nı) paylaşmak istemiyor istanbul da.
Ama para verip üye olur uçarım derseniz, o zaman istanbul'da ki modelcilik kulüplerini bir araştırın, göreceksiniz ki o da mümkün.
Bir de bu arada hani o sizden çakmak isteyenlerden birisi, vermediğiniz çakmağa kızıp da bir şekilde bir yerlere şikayet ederse diye de düşünmeden edemedim.
Son olarak bir de şunu hatırlatmakta fayda var, bu cihazlar tamamen elektronik, yani bilinç falan dinlemez, ya alır başını gider, yada ... her şey mümkün.

Levent abi bana tavsiye edilen ve forumda uçuş alanları başlığı altında, uçuş yapılması uygun görülen uçuş alanlarının, 1 tanesi ve ücretli olanlar hariç hepsinin uçuşa uygun olmadığını ve yasak olduğunu söylüyorsunuz, doğru mu anladım?

Levent abi yerinde tespitlerini asagidaki konuya da kopyaladim, klavyene saglik :RCKolik:

Herzaman ki gibi mehmet abinin yerinde devreye girmesi ve levent abinin de yerinde tespitleriyle forum daha da güzelleşiyor :saygilar: :RCKolik:

Recep Çıkrıkcı' Alıntı:
Levent abi bana tavsiye edilen ve forumda uçuş alanları başlığı altında, uçuş yapılması uygun görülen uçuş alanlarının, 1 tanesi ve ücretli olanlar hariç hepsinin uçuşa uygun olmadığını ve yasak olduğunu söylüyorsunuz, doğru mu anladım?

Evet. :)

Recep Çıkrıkcı' Alıntı:

Şubat 2016'dan sonra ne yazık ki öyle oldu.

Kısaca heliciler yanlarında mutlaka çakmak bulundurmalı. Ben bunu anladım. :)

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sümer Yamaner' Alıntı:
Kısaca heliciler yanlarında mutlaka çakmak bulundurmalı. Ben bunu anladım. :)

Süpersin abi, sabah sabah iyi moral oldu :lollol: :lol: