Trex 450 yardimm

Trex 450 yardimm

Türker Akgün' Alıntı:
Gözün aydın Oğulcan. :bravo:

Nice kırımsız uçuşlar olsun. :halay: :yuppi:

saol türker abi şuan biraz rüzgar var gözüm yemiyo ikinci uçuşa dört göz bekliyorum ki rüzgar dinsin uçuyum :D

Trex 450 yardimm

Abiler bugun ikinci ucusu yaptim cokta keyifliydi ama ruzgar varsi inerken kucuk bi kazayla inis takimini kirdim allahtan yedegi vardi degistrdm smd sikinti yok yanliz biseyi cozemedim heliyi kaldirdigimda havada sabitmi durmasi gerekiyor yoksa kumandadan ben mi sabit tutmaya calismaliyim cok kaciyo bi turlu ayni noktada tutamiyorum ayrica hizli guc vermelerdede sanirim kuyruk 90 dereceye kadar kaciyor bunlar normal mi yoksa kumanda ayarlariyla mi alakali

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Trex 450 yardimm

ogulcan acar' Alıntı:
Abiler bugun ikinci ucusu yaptim cokta keyifliydi ama ruzgar varsi inerken kucuk bi kazayla inis takimini kirdim allahtan yedegi vardi degistrdm smd sikinti yok yanliz biseyi cozemedim heliyi kaldirdigimda havada sabitmi durmasi gerekiyor yoksa kumandadan ben mi sabit tutmaya calismaliyim cok kaciyo bi turlu ayni noktada tutamiyorum ayrica hizli guc vermelerdede sanirim kuyruk 90 dereceye kadar kaciyor bunlar normal mi yoksa kumanda ayarlariyla mi alakali

Öncelikle küçük kırım için geçmiş olsun :embarras: Neyse ki hasar çok küçükmüş ;)

Gelelim soruna : Normalde heliler kalkış sonrası ne yazık ki çok kısa bir süre sabit kalır gibi olur ve sonrasında sağa- sola doğru kayma yapar. Burada sabit durması için gerekli düzeltici komutları sürekli olarak bizlerin vermesi gerekiyor. Zaten 6 kanalın zorluğu da bu.

Fakat heli ilk toplandıktan sonra ağırlık merkezindeki kaymaya ve mm ayar hassasiyetine bağlı olarak sağa-sola ve öne-arka normalden daha hızlı ve SÜREKLİ kayma yapabilir. Bu durumda kumanda stick altında bulunan TRIM dediğimiz ayarlar ile INCE ayarlama yaparız.

Mesela sürekli sağa doğru kayma yapıyor ise, o zaman sağ stick alt kısmında bulunan AILERON TRIM sola doğru 1-2 tık ayarlarız. Bu tirim ayarları kumanda açılıp, kapanınca kaybolmaz.

Sadece Kuyruk kesinlikle trim vermiyoruz. Onun harici Elevator ve Aileron trim verebiliriz. Hareketin tam tersi yönünde trim veriyoruz, mantık bu :) Ama bu bizim sürekli komut verme durumumuzu tamamen ortadan kaldırmıyor ne yazık ki. Yani hiç bir zaman 4 kanal gibi havada ip gibi asılı kalmıyor ;)

NOT: Bunu okuyan diğer üyelerimiz için tip not olsun : FB (Flybarless) modellerde kumanda üzerinden TRIM kesinlikle verilmez. Bu işlemi otomatik olarak FB ünitesi kendisi yapar ;)

Trex 450 yardimm

Bu arada kuyruk kaçması hem de 90 derece hiç normal değil.

Ya Throtlle curve değerlerin yanlış ya da GYRO Gain değerin düşük ;) Şu an girdiğin Throtlle yani gaz eğrin ne ? Kuyruk ne taraf doğru kaçıyor peki ? Gyro gain kısmı ile ilgili olarak şu konu sana yardımcı olur :)

Trex 450 yardimm

Abi ben daha sabit tutmaya calismaktan elimi trim lere goturemiyorum demekki bu kaymalari biraz daha heli ye alistiktan sonra yapmaya baslicaz peki bu kuyruk neden kacar yanlis hatirlamiyosam video da anlattiginiz sey gyro ayarlarini buyuterek yada kuculterek ayarlamaya calismakti denedim ama bi sonuc alamadim baska bi yolu varmi bunu cozmenin

Trex 450 yardimm

Abi gaz egrisi 0 25 50 75 100 ben kuyruk tarafindan yani heliye arkadan bakarken kuyruk sag tarafa atiyo

Trex 450 yardimm

ogulcan acar' Alıntı:
Abi gaz egrisi 0 25 50 75 100 ben kuyruk tarafindan yani heliye arkadan bakarken kuyruk sag tarafa atiyo

Bu devirde kuyruk kaçması gayet normal. Öncelikle gaz eğrisini P 1=0, P2= 40, P3 = 75, P4= 85, P5 = 100 olarak ayarla. Sonra hala kaçma devam ediyor ise Gyro Gain değerini arttırsın ;)

Trex 450 yardimm

Tamam abi gyro gain degerini video da anlattigin gibi yapmistim benim ki 61.5 ti video 30 larda baslayin sonra yukseltin yada alcaltin dio du ben bugun biraz yuksellttim ama demekki az gelmis :) yarin hem gaz degerini hemde gyro ayarini yapar yeniden yaZarim

Trex 450 yardimm

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Bu devirde kuyruk kaçması gayet normal. Öncelikle gaz eğrisini P 1=0, P2= 40, P3 = 75, P4= 85, P5 = 100 olarak ayarla. Sonra hala kaçma devam ediyor ise Gyro Gain değerini arttırsın ;)

Abi dedigin gibi yaptim gaz egrisi ayarini ancak N 1 2 H diye 4 secenek var N 1 ve 2 hepsini dedigin gaz egrisi i yaptim ama H degerini yapamiyorum

Trex 450 yardimm

ogulcan acar' Alıntı:
Abi dedigin gibi yaptim gaz egrisi ayarini ancak N 1 2 H diye 4 secenek var N 1 ve 2 hepsini dedigin gaz egrisi i yaptim ama H degerini yapamiyorum

Ogulcan bir yanlışlık yapıyorsun. Senin N, 1,2 ve H değerleri Uçuş modları ile ilgili bir durum. Uçuş modu ne dersen aşağıdaki konuda ;)

Şimdilik bunların hepsini aynı değer gir ki yanlışlıkla IDLE-UP moduna geçme. Aynı işlemi PITCH Curve içinde yap, aynı değerleri gir.
Şimdi senin yapman gereken beni verdiğim değerleri Low=0, 25%= 40, %50=75, %75= 85, HI=100 olarak gireceksin.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Trex 450 yardimm

Ogulcan bir yanlışlık yapıyorsun. Senin N, 1,2 ve H değerleri Uçuş modları ile ilgili bir durum. Uçuş modu ne dersen aşağıdaki konuda ;)

Şimdilik bunların hepsini aynı değer gir ki yanlışlıkla IDLE-UP moduna geçme. Aynı işlemi PITCH Curve içinde yap, aynı değerleri gir.
Şimdi senin yapman gereken beni verdiğim değerleri Low=0, 25%= 40, %50=75, %75= 85, HI=100 olarak gireceksin.

Mehmet abi pitch değerlerini N 1 2 ve H için dediğin gibi 0 40 75 85 100 mu yapmalıyım yoksa resimdeki gibi mi yapmalıyım?

Throttle ayarları için N 1 ve 2 aşağıdaki resim gibi

Ancak H değerini değiştiremiyorum değiştirmeye çalışınca hepsi bir değişiyor.

ogulcan acar' Alıntı:
Mehmet abi pitch değerlerini N 1 2 ve H için dediğin gibi 0 40 75 85 100 mu yapmalıyım yoksa resimdeki gibi mi yapmalıyım?

Throttle ayarları için N 1 ve 2 aşağıdaki resim gibi
Senin eklediğin resim aynen benim dediğim gibi olmui, tamamdır yani %p Benim yukarıdaki mesaj eklediğim resim temsili idi, belirtmediğim için kafa karışıklığına neden oldu galiba :embarras: Pardon ;)

Trex 450 yardimm

Senin eklediğin resim aynen benim dediğim gibi olmui, tamamdır yani %p Benim yukarıdaki mesaj eklediğim resim temsili idi, belirtmediğim için kafa karışıklığına neden oldu galiba :embarras: Pardon ;)

throttle ve pitch ayarlarını aynen 0 45 75 85 100 yaptım ozaman abi problem yok dimi

Trex 450 yardimm

Sadece Throttle ayarları Ogulcan, Pitch neden kurcaladın ki :-\ Pitch değerlerini eski haline getirmen lazım, tabii hatırlıyorsan ;) Yoksa bu şekilde yine düzgün uçmaz.

hatırlamıyorum abi :( nasıl düzeltirim sence :((

Trex 450 yardimm

ogulcan acar' Alıntı:
throttle ve pitch ayarlarını aynen 0 45 75 85 100 yaptım ozaman abi problem yok dimi
Sadece Throttle ayarları Ogulcan, Pitch neden kurcaladın ki :-\ Pitch değerlerini eski haline getirmen lazım, tabii hatırlıyorsan ;) Yoksa bu şekilde yine düzgün uçmaz.