Thrust to weight ratio ile ilgili

Deniz Gözel

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Selamlar! Yakın bir zamanda kendi rc uçağımı yapmaya karar verdim ve uçak 1000 gram belki biraz altı(850gr) olacak gibi görünüyor. 500 gramlık bir thrust uçağın rahat uçup climb yapması için yeterli olur mu yoksa 1:1 gibi daha yüksek bir oran mı kullanmalıyım? Şimdiden tesekkürler :)

thrust değeri daima agırlıktan fazla olmalı kı motor sureklı yüksek oranda çalışmasın ve verımlı olsun drone de olsa ucak da olsa bu boyledır 1000 gramlık ucagı 500 gramlık thrust kaldıramaz bile kaldırsa bile sürekli ful gaz çok verimsiz kalır

thrust değeri daima agırlıktan fazla olmalı kı motor sureklı yüksek oranda çalışmasın ve verımlı olsun drone de olsa ucak da olsa bu boyledır 1000 gramlık ucagı 500 gramlık thrust kaldıramaz bile kaldırsa bile sürekli ful gaz çok verimsiz kalır
Ben de öyle düşündüm ama bir sürü forumda da uçağın ağırlığı= motorun çekiş gücü x2 deniliyordu. Peki 1000 gramlığ uçağa 2200 gr thrust fazla mı gelir yoksa 1500 gr yeterli mi?

Aksiyon yapmak istiyorsan 1:2 oran iyidir yoksa ağırlığın %25 fazlası itki çok rahat uçurur ufak akrobasi de yapabilirsin.

Deniz bey yapacağınız uçağın resmini tasarımıni paylaşabilir misiniz? Motor tek başına yorum için yetersiz.

Drone ile uçağın alakası yok. Öncelikle bunu bilin. Dronu motorlar uçurur. Uçağı ise kanatlar.
Uçakta gerekli motor çekişini sadece ağırlık belirlemez. Kanat boyut ve profili başta olmak üzere birçok parametre etkilidir.
Model uçaklar genellikle 0.5 oranından itibaren uçurulabilirler ancak düşük çekişli bir model daha iyi bir pist ve daha deneyimli bir pilot ister. Aşırı yüksek çekiş de deneyim ister. Acemilikte 0.75 - 1 arası uygun olur.

• Beğen
Tepkiler: Samet Yayla