Ömer Erkan
RcFanatik
- İlgi Alanı
- Uçak
Taranis X9D ile temel bir Uçak / Quad ayarı yapılması.
Arkadaşlar, bilgiler için teşekkür ederim!
Bugün yukarda dediklerini tekrar bir kontrol ettim, doğru. Yalnız radyoyu alıp bir kaç oda öteye gittim. Hem de "range" açıkken, bir kesinti olmadı. Ama geri gelip radyoyu tekrar alıcının yanına koyunca aynı şey oldu. Acaba yakında sinyalin aşırı güçlü olmasının etkisi olabilirmi, bilmiyorum.
EPA, "End Point Adjustment"'ın kısaltması, yani verdiğiniz bilgilerdeki "end point"'in ta kendisi. Kanal sıralamasını ben de AETR yapmıştım. Gerçi mantığını anlamadan oldu ama, olsun.
Şimdi bu bilgiler ışığında bir deneyeceğim. Ama kumandayı elime almadan olayı gözümde canlandıramadım. Companion'da hazırlayıp yükleme işi de iyiymiş. Bir de onu kurcalayayım bakayım!
Arkadaşlar, bilgiler için teşekkür ederim!
Nesimi Sakmak' Alıntı:...
Abi senin kullandığın alıcı X8. Bu alıcıya göre mod seçilmesi gerekiyor. Aynı işlemin yapıldığı yerde bir iki satır üstte verici modu yanlış hatırlamıyorsam D16 olarak seçili olması gerekiyordu. Bu doğruysa alıcıdaki güç kesildiğinde de telemetri kayıp uyarısı veriyor. Acaba alıcıyı beslediğin güçte sorun olabilir mi? Bind işlemi olmamışsa zaten servoları hareket ettiremezsin. Sanırım videolu bir mesaj daha iyi olacak.
...
Bugün yukarda dediklerini tekrar bir kontrol ettim, doğru. Yalnız radyoyu alıp bir kaç oda öteye gittim. Hem de "range" açıkken, bir kesinti olmadı. Ama geri gelip radyoyu tekrar alıcının yanına koyunca aynı şey oldu. Acaba yakında sinyalin aşırı güçlü olmasının etkisi olabilirmi, bilmiyorum.
Zafer SAHIN' Alıntı:"Weight" özelliği miks kullanımında işe yarıyor. Örnek olarak zagi için miks hazırladığınızı düşünün.
...
EPA'nın ne olduğunu bilmiyorum ama amaç, giriş ve çıkışları, istenilen oranlarda birbirleri ile karıştırabilmek. Fakat tek başına weight değerini değiştiriseniz. "Servos" menüsünde yapılabilecek olan minimum ve maksimum "end point" leri değiştirme ile aynı sonuca ulaşırsınız.
Uzun lafın kısası, bu kumandada istenilen sonucu elde etmenin ikiden fazla yolu var .
Zafer SAHIN' Alıntı:EXPO değerlerinin aktif olabilmesi için istediğimiz koşulları sağlayan istediğimiz EXPO oranlarının ayrı ayrı tanımlanması gerekiyor. Söylenişi biraz karışık gelse de uygulanışı gayet kolay.
Benim kumandamda kanal sıralaması AETR (Aileron - Elevator - Throttle - Rudder) olduğu için 1. Input aynı zamanda Aileron. Sizin kumandanızda farklı olabilir, uygun INPUT ile eşleştirmek lazım.
...
Bu söylediğimi Companion TX yazılımında oluşturup, "SIMULATE" ozelliği sayesinde test edebilirsiniz. İstediğiniz gibi bir yapılandırma oluşturduktan sonra da USB üzerinden kumandanıza yükleyebilirsiniz.
EPA, "End Point Adjustment"'ın kısaltması, yani verdiğiniz bilgilerdeki "end point"'in ta kendisi. Kanal sıralamasını ben de AETR yapmıştım. Gerçi mantığını anlamadan oldu ama, olsun.
Şimdi bu bilgiler ışığında bir deneyeceğim. Ama kumandayı elime almadan olayı gözümde canlandıramadım. Companion'da hazırlayıp yükleme işi de iyiymiş. Bir de onu kurcalayayım bakayım!