Video T 1400 5.Uçuş

İlgi Alanı
Uçak
Arkadaşlar,ihamızın beşinci fakat dihedralsiz ve yeni ürettiğimiz daha hafif kanatlarımız ile ilk uçuşunu gerçekleştirdik.Uçuşta sakin uçuş için 11x60 katlanır pervane kullandık.Zaman zaman daha seri uçuşlar için 10x60 veya 10x80 katlanır pervanelerimizi kullanıyoruz.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Son düzenleme:
Hocam elinize sağlık keyifli bir uçuş olmuş. İnişlerde katlanır pervane de olsa pallerin hasar alması gibi bir durum oluyor mu?

Katlanır pervanenin olayı zaten kırılmaması.Ha hiç mi kırılmıyor dersen ben bir kez pilotaj hatasından ötürü sert bir kaza kırım geçirmiştim orada kırmayı başardım.Ama normal inişlerde hiçbir şekilde kırılma şansı yok.Ama tabi iniş yaptığın yere göre minik çizilmeler mutlaka oluyor.

Uçak uçurmayı özlemişim :lol::lol: Bir taraftan arkamda sobanın homurtusu diğer taraftan sıcak çay eşliğinde videoyu izledim :) Ve uzun zamandır adam akıllı uçak uçurmadığımı fark ettim. En kısa zamanda sahalara dönmek ümidiyle :)

Videoda (ilk uçuşta) uçak bariz şekilde burun kaldırıyor ve sürekli siz de aşağı basıyorsunuz. İkici uçuşta da durum tam tersi. Neden trim yapmıyorsunuz merak ettim? Trimlemiş olsanız ilk inişte de burun aşağı çakmak zorunda kalmazdınız uçağı. Ve ikinci iniş yaklaşmasından anladığım kadarıyla uçak elevatör ekseninde biraz hassas. Ağırlık dengesini buruna yaklaştırmak çok rahatlatır sizi. Kuyruğu uzatmak da başka bir çözüm.

Ve yere 1 metre kaldığında uçak iniş yapmış sayılmıyor :p Gazı kapatsak da yere değene ve hatta durana kadar sabırla uçağı tutmaya devam etmek gerekiyor.

İnişlerin bir zamanlar benimkilerle aynı :D Ben zor da olsa öğrenmeye başladım iniş yapmayı. Sende yol yakınken öğrenmeye başla derim :)

• Haha
Tepkiler: CANKUT TAŞ
İlk uçuşta rüzgar fazla olduğundan,rüzgara karşı burun kaldırdı.İkinci uçuşta rüzgar nispeten daha az idi.Ondan kaynaklanmış olabilir.Trim aklıma geldi fakat ikinci uçuşta pek gerek kalmadı.Ama iniş konusunda haklısınız.

hocam hayırlı olsun temiz bi uçuş olmuş, bende evvelsi hafta ft legacy twin motor modelimi tek motora çevirdim hemen hemen sizinle aynı hava şartlarında 4 uçuş yaptım sanırım iyice alışmaya başladım kırımsız döndüm.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Şimidi fotoğrafta pek belli olmuyor ama kanatların montajında az dihedral var mutemelen uçarken hava kanatları kaldırdığı için havada biraz belli oluyor dihedral açısı.
Sizin modeli ilk yaptığınızda görmüştüm şimdi birkaç uçuşta yaptınız kontrole iyice hakim olmuşsunuzdur edindiğiniz tecrübeye göre dihedralsiz kanatla rahat uçabiliyormusunuz, bundan sonra bu şekilde devam ederim dermisiniz bendeki dihedral açısı var gibi (kanatları ilk yaptığımda açı vermiştim o medil kırılınca aynı kanatları legacy de kullandım elimden geldiğince içindeki aluminyum buruyu düzeltip açıyı iyice azalttım) ama etkisi kaldımı bilmiyorum dihedralsiz daha kıvrak uçuyor benim hoşuma gidiyor.
Sorularımın sebebi şu 180 cm kanat bi modele başladım esinlendiğim model bu açıkçası kanat montajı kolay olsun diye düz yapmak istiyorum zaten dihedral vericeksemde çok az uygulayacağım fakat çok az verdiğimde kendimimi kandırıyorum acaba belkide düz kanatla farkı kalmıyor bu sebeple arada kaldım :)

Sorularımın sebebi şu 180 cm kanat bi modele başladım esinlendiğim model bu açıkçası kanat montajı kolay olsun diye düz yapmak istiyorum zaten dihedral vericeksemde çok az uygulayacağım fakat çok az verdiğimde kendimimi kandırıyorum acaba belkide düz kanatla farkı kalmıyor bu sebeple arada kaldım :)
180cm kanada dihedral yerine unhedral ver ki keyifli uçsun. Zaten havada kütük gibi uçuyor o boyutlardaki trainerler. En azından atraksiyon olur ufak ufak. Yada düz yap kafan rahat olsun :D

Dihedral olmazsa olmaz bir şey değil.İlkini dihedralsiz yap,ama kanadın esnemesini önlemek için içinden karbon boru veya çıta geçir.Çünkü kanat uzunluğu arttıkça esneme payı da artıyor.Esneyen kanatlı bir uçak, komutlarına doğru tepkiyi veremeyebilir.Baktın olmadı dihedral eklersin.Dihedral ile uçmak biraz daha kolay ama bence dihedralsiz uçuş dönüşler vb için çok daha keyifli.

• Beğen
Tepkiler: Bedreddin Vardar