SUMERONICS R/C Kumanda

Gelinen aşamada, temel işlevlerinin tümü (her kanalın iki endpointi, ilk dört kanalın trim ve expoları, her kanalın subtrimleri) çalışan, sekiz karakterli model isimleri ile toplam 15 model hafızası olan 7 kanallı kumandamız çalışıyor. Tüm setup işlemleri ortadaki butona tıklanıp çevrilerek yapılıyor ve oldukça sezgisel olmasına özen gösterdim. Yani kullanma kılavuzu olmadan bir modelci iki üç dakika kurcalayarak tüm işlevlere ulaşabilir. Yarın becerebilirsem bir video çekeceğim.
Şimdilik tek sorunum 7. kanalın (analog kanal olarak düşünüldü) potansiyometresi için kasa içinde yer bulamamak. Minik potansiyometrelerden kullanarak bu sorunu aşabileceğimi düşünüyorum.
NOT: Kaşınanlar olur diye yazıyorum. Bir verici modülü (SRCSS protokollü) ve alıcı planlamasına da başladım!!!

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Helal olsun abi sana, diyecek bir söz bulamıyorum... Bu derece emek vermen , 1 denileni 2 demeden, önerileri daha da geliştirerek ortaya çıkarman takdire şayan...

Helal olsun...

• Beğen
Tepkiler: Tamer Öztürk
Sümer abi hiç olmamış, insan bir model type koyar. :laugh: Uçak mı heli mi diye sormayan kumandayı dünyanın en iyisi olsa ben evden içeri bile sokamam. :eek:
O bana soracak, ben habire " Heli " yi seçeceğim... Şimdi ne anladım ben bu işten. :lollol: :lol: :lol:

Özellikler, menüler falan mükemmel olmuş. :bravo: Senden hiçbir şeyin kurtulamayacağını epeydir anladım. :saygilar:

Son düzenleme:
Sümer abi hiç olmamış, insan bir model type koyar. :laugh: Uçak mı heli mi diye sormayan kumandayı dünyanın en iyisi olsa ben evden içeri bile sokamam. :eek:
O bana soracak, ben habire " Heli " yi seçeceğim... Şimdi ne anladım ben bu işten. :lollol: :lol: :lol:
Özellikler, menüler falan mükemmel olmuş. :bravo: Senden hiçbir şeyin kurtulamayacağını epeydir anladım. :saygilar:
Sen heliyi seçeceksin. O yine de uçak olarak ayarlayacak! :p :D

Bi soruda ben sorayım. Bu planlamada telemetri olacakmı.
Şu an elimizde olan haberleşme kartları hep iki yönlü haberleşmeye uygun. O nedenle olmaması için sebep yok. Tabii bunun için yeterli motivasyonum olmalı. Yakında işe dönersem ve uçuş alanımız aktif hale gelirse bir sonraki Covid'e kalabilir. :D :p

Yazılım 0.11 versiyona ulaştı. Şu anda aklımdaki hemen her şey tamamlandı.
Öncelikle kumandanın eski anten yerine bir potansiyometre oturtabildim ve bunu 7.kanal için kullandım.

Normal çalışma ekranında model numarası ve adı görülüyor. Ekranın kenarlarında trip göstergeleri ve sıfır trim konumları mevcut.

Butona basıp 2.5 saniye kadar basılı tutarsak ilk menüye giriyoruz.

Bu menüde düğmemizi çevirerek dolaşıyoruz (aktif seçeneğin sol kenarında "*" oluyor). Butona tıklayarak seçimimizi yapıyoruz. Bu menüde model seçimi, model ayarları, servo hareketlerinin izlenmesi, modelin sıfırlanması ve geri dönüş seçenekleri var. (şimdi aklıma geldi, belki modelin başka bir yere kopyalanması da eklenebilir).
Servo konumlarını izlemek istersek gittiğimiz seçenekte ikifarklı görünüm var. Butonu çevirerek birinden diğerine geçebiliyoruz (istediğimiz kadar). Butonu tıklayarak geri dönüyoruz.

Model setup ekranlarında ilk dört kanal için trim ve expo, tüm kanallar için iki uç endpoint, subtrim ve reverse ayarı var. Yie aktif seçeneğinsolunda "*" oluyor vebutonu çevirerek yukarı aşağı gidebiliyoruz. Butonu tıklayınca "*" yerine ">" geliyor ve butonu çevirerek o seçeneği değiştiriyoruz. Tekrar tıklayıp ">" yerine "*"'a geçip ayara devam ediyoruz. Endpoint ayarları sırasında stick konumuna göre hangi ucu ayarladığımızı sağdaki "<<" işareti ile gösteriliyor ve bu o anki stick konumuna göre dinamik olarak değişiyor.

Model silme seçeneğinde ise iki aşamalı doğrulama var.

Amaç yanlışlıkla model silmemek. Çünkü geri dönüşü yok.

Setup menüsünde ayarları kaydedip çıkma ve kaydetmeden çıkma seçenekleri var. Burada sadece model adı değişikliği doğrudan kaydedilmiş oluyor diğer parametreler alttaki iki menü seçeneğine göre kaydediliyor ya da yok sayılıyor.

Buarada ayar yapılırken hemen etkisini gösteriyor. Yani endpoint ayarlarken stick doğru tarafa full itilirse ayar değişikliğinianında görüyoruz. Ya da subtrim ayarlanırken stick serbest bırakılırsa sıfır konumunun nasıl değiştiğini de görebiliyoruz.