Fırlatma olayı çok hoşuma gitti. Su-37 epey hoşuma gitti, yapmayı düşüneceğim. Hem EDF'den önce jet trainer'ı olur bana. Scale olarak da uçuşunu yorumlayacak kadar gerçek Su-37 izlemedim ama görünüş olarak gayet güzel olduğu aşikar.
EDF'lerde çapı 70mm ve üstüne çıkarınca akım değerleri müthiş yükseliyor. O yüzden EDF bir model yapsam bile (ki yapmaya uğraşıyorum
) tek motorda 64mm (mümkünse 12 bıçak, 4S olur ama sesi için değer) çift motorda ~40mm civarını geçmek istemem. Yoksa hem hücre sayısı hem kapasite müthiş artmalı, bu da ağırlık ve maliyeti çok yükseltiyor.
Viper denince aklıma her zamaki gibi F-16 geldi ama bu Viper da çok güzel. Kim uçurmak istemez ki... İnşallah bir gün.
Gerçekten çok başarılı. EDF/türbin harici en gerçekçi modellerden biri bana kalırsa. İtki yönlendirmesi ise ayrı güzel. Merak ettiğim bir şey var, Kobra Manevrası'nı (veya Pugachev'in Kobrası'nı) model uçaklarla yapabilir miyiz? Büyük ölçekli (1/4, 1/5 vs) ve türbinli birkaç modelde yarım yamalak da olsa gördüm ama küçük modellerde hiç örneği yok. İtki yönlendirme gibi sistemlerle bu boyutlarda bir uçağa Kobra Manevrası yaptırabilir miyiz sizce?