Stirling Engine {yeni]

Stirling Engine {yeni]

Tahir KARAPÜR' Alıntı:
Abi Malzemeleri MALATYA dan içi dolu kütük olarak getirttim. Ücretini okul karşıladı.

Bu hale getirmek için uzun günler harcadım.Hemen hemen hergün okulun atölyesinde Torna tezgahında çalıştım.Anlayacağınız hiç bir sanayi yüzü görmedi. Tamamen kendi yaptığım bir makina olacak. :saygilar: :saygilar:

Bravo Tahir çok güzel ürünler ortaya çıkarmışsın tebrik ederim.Bitmişini de görmek isterim.Başarılar.

Stirling Engine {yeni]

Teşekkür ederim Celalettin abi . Umarım çalışırda şu okuluda bitirebilirim artık :laugh:

Stirling Engine {yeni]

Tahir konuyu ilk açtığında böyle bir çalışma yapabileceğin aklıma gelmemişti. Tebrikler..
Umarım dilediğin gibi çalışır ama bence çalışmasa da bunca emekten sonra okulu bitirirsin.

Stirling Engine {yeni]

Cahit Kaş' Alıntı:
Tahir konuyu ilk açtığında böyle bir çalışma yapabileceğin aklıma gelmemişti. Tebrikler..
Umarım dilediğin gibi çalışır ama bence çalışmasa da bunca emekten sonra okulu bitirirsin.

Cahit abi bu projeyi yaptıran çok sevdiğim hocamız oda sizin gibi Mardinli :) Emeğimin karşılığını vereceğini düşünüyorum

Stirling Engine {yeni]

Tahir KARAPÜR' Alıntı:
Abi Malzemeleri MALATYA dan içi dolu kütük olarak getirttim. Ücretini okul karşıladı.

Bu hale getirmek için uzun günler harcadım.Hemen hemen hergün okulun atölyesinde Torna tezgahında çalıştım.Anlayacağınız hiç bir sanayi yüzü görmedi. Tamamen kendi yaptığım bir makina olacak. :saygilar: :saygilar:
Demek kendin bizzat tornada yaptın, aferim Tahir, eline emeğine sağlık :thumbup:

Stirling Engine {yeni]

Tahir kardeşim , ellerine sağlık , el emeği göz nuru bir iş çıkarmışsın.Umarım istediğin gibi çalışır.Çalışmazsa da bence önemli değil , sanat eseri gibi olmuş. :bravo: :bravo:

Stirling Engine {yeni]

Hakan abi çok teşekkür ederim.Diğer parçalarıda en kısa zamanda ekleyeceğim.

Stirling Engine {yeni]

Tahir KARAPÜR' Alıntı:
Cahit abi bu projeyi yaptıran çok sevdiğim hocamız oda sizin gibi Mardinli :) Emeğimin karşılığını vereceğini düşünüyorum
Mardinli olmasına sevindim. Mardin bildiğiniz gibi birçok dine ve dile mensup insanların saygı ve hoşgörü çerçevesinde birlikte yaşadığı bir şehir. Ama Türkiye'nin neresinden olursa olsun emeğe saygı gösterecektir.

Stirling Engine {yeni]

Cahit Kaş' Alıntı:
Mardinli olmasına sevindim. Mardin bildiğiniz gibi birçok dine ve dile mensup insanların saygı ve hoşgörü çerçevesinde birlikte yaşadığı bir şehir. Ama Türkiye'nin neresinden olursa olsun emeğe saygı gösterecektir.

Katılıyorum Cahit abi sana. Ben Mardine hiç gelmedim ama fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla çok güzel bir yer. İnşallah bir okul gezisi falan olursa Mardine doğru kesinlikle katılırım

Stirling Engine {yeni]

Tahir KARAPÜR' Alıntı:
Katılıyorum Cahit abi sana. Ben Mardine hiç gelmedim ama fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla çok güzel bir yer. İnşallah bir okul gezisi falan olursa Mardine doğru kesinlikle katılırım
Mardin'e 2 defa gitme imkanım oldu. Fırsatım olsa 3.sefer de giderdim %p Hem bu sefer Cahit kardeşimiz ile tanışmış olurdum ;)

Stirling Engine {yeni]

Mehmet Bey çok memnun olurum gelirseniz.
Tahir okul gezisini de sen organize edersin artık.

Stirling Engine {yeni]

Bakalım hayırlısı abi.İnşallah öyle birşey olur senide görme şansım doğar :saygilar:

Stirling Engine {yeni]

Konu biraz hortlayacak galiba ama ben açıklamayı yapayım...

Stirling motoru uzun uğraşlarla tam zamanında bitirmeyi başarmıştım.
Fakat motordaki yaptiğim değişiklikten olması gerek tam anlamıyla çalişmadı :laugh:
Malum tek silindirli bir motoru çift silindire çevirdim. Bilgisiyar üzerinde herşey çalişiyor olsada gerçekte üretimini yaptığımda çalışması olanaksızdı.
En azından 6 saniye kadar çalıştı diyerekten yetiniyorum.
Ayrıca projeden tam puan alarak okulu bölüm birinciliği ile bitirdim.

Projenin fotoğraflarını bol bol çekmiştim ama harddisk bozulduğu için silindi. Eğer bulursam bitmiş halini atacağım.
Projemi Alt sınıflara örnek olsun diye okula hediye ettim. Eğer Elazığ'a gidersem bol bol resim çeker atarım..
:RCKolik: