bu günde rpm için baya uğraştım sensör ve kablolarını aliminyum folyo ile kapladım 30.000 devirlere cıktı
. araştırmalarım sonucu spectrum brushless rpm sensör çöp olduğuna karar verdim . Araştırma larım boşa gitmedi başka bir çare buldum ve kullananlar gayet memnun üstelik ikon fbl arayüzündeki rpm sayacıda aktif oluyor
ve gerekli olan malzemeleri sipariş ettim bile
işte video:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
işte yapımı anlatan link:
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Gerekli olan malzemeler
spektrum TM1000 TM1100 telemetri modülü
spektrum ısı ve volt sensörü
(Burası önemli rpm sensörü spectrum olmayacak saçma ama gerçek ) HobbyWing RPM-Sensor ve fiyat 3.99$ spektrum gibi 22$ da değil
birde 1 adet extra satellite anten kablosu bunuda ikon ve tm1000 e bağlantı için kullanacağız
yapılacak işlem linkteki konuda tek tek anlatılmış google translation ilede çevirerek türkçe bakabilirsiniz tek anlamadığım bölüm esimlerdede gösteriyor
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
burdaki boşta kalan +- siyah ve sarı kabloları bunları tm1000 bağlamayın mı diyor iyide bunlar boştamı kalacak ikon fbl gov portuna +-ve sinyal 3 kabloda gidiyor tm1000 rpm portuna sadece sinyal girecek bu ek yapıp uzattıkları +- ne olacak orasını anlayamadım Mehmet ve Türker bey artık burayıda siz çözerseniz sevinirim
benim ingilizcem bukadara yetti