Soru: 50'lik heliye 90'lık motor takılır mı

Celalettin Yazkan' Alıntı:
Ediz 50 lik modele 90 lık motor hem güç olarak fazla gelecektir hem de yakıt tüketimi olarak kullanıcıyı memnun etmeyecektir. ???

Bir de modelin bu gücü kaldırıp kaldırmayacağı da ayrı bir konu. :eek:

Naçizane fikrim 50 lik modelden maksimum performans almak için o Size için üretilmiş en iyi motoru almaktır. :thumbup:

Abi çok başarılı olarak takanlar olmuş ancak benim içiu çok büyük macera olur özellikle finansal olarak.. Şu içerisinde bulunduğum birkaç ayı atlatınca Ömer abinin motoru alacak gibiyim, o da performans vermezse kesin denerim ;). Türkiyede ilk yapan olarak tarihe geçebilirim;))

Kağan Kazancı' Alıntı:
Abi çok başarılı olarak takanlar olmuş ancak benim içiu çok büyük macera olur özellikle finansal olarak.. Şu içerisinde bulunduğum birkaç ayı atlatınca Ömer abinin motoru alacak gibiyim, o da performans vermezse kesin denerim ;). Türkiyede ilk yapan olarak tarihe geçebilirim;))
Şimdi oldu sen ilk olma peşindesin[emoji1] [emoji1] [emoji1]

Bu arada benzin fiyatları baya düştü nitroyla arayi açtı benzinlileri de incele[emoji16]

Bu arada benzin fiyatları baya düştü nitroyla arayi açtı benzinlileri de incele[emoji16]

Abi birkaç ay sonra olabilir;) Modelcilik de aslında kafaya koyduğumuzu yapmak değil mi bir anlamda? ;) sadece uçurmakla iş bitmiyor;)

Youtube dan gördüğüm kadarıyla adamlar redline 53 ü sadece cdi ateşleme ve buji değişikliği ile benzinle çalıştırıyor :D güç kaybı 10% kadar oluyor yazmışlar üstelik ;D

Bu durumda en zihni sinir proje 90lık motor alıp ateşlemeyle benzinle çalıştırmak :D tabi aktarım oranları devreye giriyor bu durumda. Geniş zaman + bütçe ile denenmeyecek şey yok :D

Kağan Kazancı' Alıntı:
...Bu durumda en zihni sinir proje 90lık motor alıp ateşlemeyle benzinle çalıştırmak :D tabi aktarım oranları devreye giriyor bu durumda. Geniş zaman + bütçe ile denenmeyecek şey yok :D
Valla öyle makbule geçerki benim 700N'i de hazıra konar benzinliye geçiririm hemen. :laugh:

Türker Akgün' Alıntı:
Valla öyle makbule geçerki benim 700N'i de hazıra konar benzinliye geçiririm hemen. :laugh:

Bir de gov sensörü cdi sensör olarak kullabildiğimizi düşünsenize o zaman çok kolay olur;) hayal bir yana denemek lazım tabi uygun fiyatlı bir motorla;))

Kağan bana redline 53 linkini atarmisin elimde 2 tane var

Abi benim gördüğüm video aşağıdakiydi,

Öer abi sağolsun çok uyguna motoru verdi, şimdi os60 ı deneyeceğim bakalım , motor baya bir beklemiş resimlerden gördüğüm kadarıyla, içerisinde karıncalanma yok ise güzelce temizleyip toplayıp deneyeceğim, inşallah güzel performans alırız;) eğer sen redline ları çevirebilirsen ben de asp52yi denerim benzin için , süper olur :D

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

TZ V2 ye 90 lık motor olmaz ben bu kitten 5 6 tane kullandım, trex 600 lere 90 lık motor takıyorlar ama bunun için komple frame var dönüşüm kiti hem frame hem mount hem fun hem debriyaj herşey değişiyor. gereksiz uğraşmaya deymez kardeşim. 60 lık motor yeter bu alete , ben redline 53 kullanıyordum hayli hayli yetiyordu, al bi redline 56 keyfine bak

Bu performans bana yeter diyorsan OS GT15HZ yeter fazla uğraşmaya gerek yok.
Linke baktım ama adam redline 'ı çevirdim demiş nasıl yapmış ne kullanmış sonuç ne olmuş tatmin edici bir açıklama yok.
Bana tatmin edici gelmedi sadece ateşleme ile iş bitmez karbüratörü de değiştirmek lazım bana bu adamın yaptığı biraz fake gibi geldi.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Mesut AKIN' Alıntı:
TZ V2 ye 90 lık motor olmaz ben bu kitten 5 6 tane kullandım, trex 600 lere 90 lık motor takıyorlar ama bunun için komple frame var dönüşüm kiti hem frame hem mount hem fun hem debriyaj herşey değişiyor. gereksiz uğraşmaya deymez kardeşim. 60 lık motor yeter bu alete , ben redline 53 kullanıyordum hayli hayli yetiyordu, al bi redline 56 keyfine bak

Abi şimdi zaten bizim peşinde olduğumuz şey macera :) Ömer abi'nin OS61i bir deneyeceğim, güzel performans alırsam uçarım uzun bir süre.. Şuan daha önce aldığım Raptor 50'nin optional Gear 96T/11T R50T seti var. 17000 devirde 1950 kafa turum oluyor, fena değil ama süper de değil, daha az bayılma oluyor.
OS61 ile orjinal gearing i kullanıp daha iyi bir performans alabilirim diye düşünüyorum..

Eğer hiç bir türlü verim alamazsam kesin ASP 91 i çakarım bu modele :D

Bu performans bana yeter diyorsan OS GT15HZ yeter fazla uğraşmaya gerek yok.
Linke baktım ama adam redline 'ı çevirdim demiş nasıl yapmış ne kullanmış sonuç ne olmuş tatmin edici bir açıklama yok.
Bana tatmin edici gelmedi sadece ateşleme ile iş bitmez karbüratörü de değiştirmek lazım bana bu adamın yaptığı biraz fake gibi geldi.

Abi videonun altında kısa bir açıklama var; kopyalayıp yapıştırıyorum:

Trying to run a Thunder Tiger Redline 53 Nitro motor on Gas to make an alternative gasser heli choice. Using an rcexl CDI unit and a 1/4-32 spark plug.

The noise was effecting the camera microphone so it actually sounds more like a normal motor in real life - was idling well.. need to fine tune it more and build the rest of the heli and see how much power it has compared to running on nitro fuel. The engine dieing was me lowering the throttle too much..

If i get 75-80% of the normal power i'll be happy... another person already doing this (on rcgroups) has over 40hrs run time so far on their motor.

So this is the frist test phase - it runs! - so far so good.. Hopeing to post a video of the final heli flying on gas some time - fingers crossed..

Kağan Kazancı' Alıntı:
Üstadlar merhaba,

Hobbyking de ASP'nin 91H modelini görünce kafamda bir soru işareti belirdi. Bildiğiniz üzere Frenzy 50 neredeyse 90'lık bir model kadar. Şimdi ben bu arkadaşa 90'lık motoru alsam, 90'lık motor mountu alsam, sizce küçük modifikasyonlarla yerine oturtabilir miyim?

Çok mu zor olur acaba? Bir de egsoz portu 50'lik motordan geniş oluyor değil mi?

Selamlar..
Onu okudum zaten sadece ateşleme sistemi ve bujiden bahsediyor karburatorden bahsetmiyor o beni şüpheye düşürdü.Birde sesi çok guzelmis arkadaşın aradığı şeylerle benim aradığım şeyler çok farklı.Benim için en önemlisi duman çıkmayacak çünkü fuselage de köfteci bacası gibi duman çıkması en sevmedigim olay.

Onu okudum zaten sadece ateşleme sistemi ve bujiden bahsediyor karburatorden bahsetmiyor o beni şüpheye düşürdü.Birde sesi çok guzelmis arkadaşın aradığı şeylerle benim aradığım şeyler çok farklı.Benim için en önemlisi duman çıkmayacak çünkü fuselage sen köfteci bacası duman çıkması en sevmedigim olay.

Anladım abi ama duman işi zor gibi, tam emin değilim ama 2 zamanlı 4 zamanlı motor farkı duman olayında fark yaratıyor olabilir mi acaba?

Benzinli uçak kullanan üstadlar bilirler aslında..

Kağan Kazancı' Alıntı:
Anladım abi ama duman işi zor gibi, tam emin değilim ama 2 zamanlı 4 zamanlı motor farkı duman olayında fark yaratıyor olabilir mi acaba?

Benzinli uçak kullanan üstadlar bilirler aslında..

Benzinlide nitro kadar duman yok.