Tübitak yarışmalarından hiç haberim yok. Ama bu uçakda da hafif geliştirmeler yapılır tabi. Mesela aileronları tek servo ile kontrol etmek yerine 2 servo ile kontrol edecek şekilde modifiye etmiş olacağım. Aynı zamanda ölçüler hep inç üzerineyken ben metriğe çevirmiş olacağım. Düzgün olan yerleri bozacağım Sonuçta modifiye olmuş olacak.Hocam bu tübitak yarışma takımlarından uçağı pardon iha yı soldiworks üzeriden yapıp ordan simülasyon yapıyoruz ona göre geliştirme yapıyoruz diye birşey duymuştum siz öyle birşey düşünüyormusunuz baya ilginç olur
Birde burada çizim yaparken ve montajlarken ne olduğunu hiç bilmediği parçaları tanıyor insan. Mantığını anlamış oluyor. Kanadı bugün bitirmek istedim. Fakat montaj yapmaya çalıştıkça yeni detaylar çıkıyor. Mesela bir tane ortasında yol şeklinde oyuk olan bir parça vardı. Ben bu parçanın görevini kafamda kanadı bütün olarak sağlam tutan, parçaların sağa sola esnememesini sağlayan parça olarak düşünmüştüm. E o zaman bu yol şeklinde oyuk niye var diye sordum kendime. Sonra 'boşver nasıl olsa kokusu çıkar' deyip oyuksuz bir şekilde parçayı çizdim. Sonra montaj yaparken ve planı inceleyince o parçanın arka tekerin bağlı olduğu tel çubuğu tutacak yol olduğunu anladım. Benim gibi hiç balsa uçak yapmamış arkadaşlar için tecrübe olması açısından tavsiye ederim.
Çizim üzerinden gitmemi gerektirecek tek parça airofil diye düşünüyorum. Onu da benzer şekilde yaptım. Versiyon 2014.Sana bir kolaylık daha, tabii solid versiyonunu bilmiyorum 2014 ten sonra ise resim olarak alıp üzerinden gidilebilir, bir diğer yol ise coreldraw da açıp orijinal ölçüye büyütüp dxf olarak solidde açıp çizimleri ayrı partlarda farklı kaydetmek
Son düzenleme: