Hakan Ülgenalp
RcFanatik
Sohbet Odası
Bir köpük uçak yapma hevesi ile , 5 çeşit motor, 15 çeşit pervane , çeşit çeşit servolar alıp , maliyeti 100 lirayı geçmeyecek modelleri 200-300 liraya malediyoruz ve işin garibi bu modellerin bazılar yine de uçamıyor (bu kişilerden birisi ben oluyorum ), yani bu işin de matematiğini çözmemiz farz oldu.
Mehmet kardeşime bu nazik düşüncesi için çok teşekkür ediyorum , ve şimdiden vereceği emeklere minnettarım , ayrıca forumumuzun uçak konusunda rüştüne ispat gerekli olmasa da , hatırı sayılır kalitede , mükemmel bir bilgi kaynağı olarak , uçak seven modelci kardeşlerimiz tarafından , tutku ile takip edileceğine de eminim inşallah...........
Forumumuz hiç heli uçurmamış birisi için o kadar değerli bilgiler içeriyor ki , uçak uçurmak isteyen kardeşlerimiz de birşeyler bulabilmeli diye düşünüyorum.Başka forumlarda , ingilizceden tercüme edilmiş , başka kaynaklardan edinilmiş yüzeysel bilgiler mevcut.Ancak bir kaç kafa karıştıran konusunu da çözebilirsek , hiç uçak uçurmamış , ama bir hevesle uçak yapmaya kalkışan kardeşlerimiz de inşallah güzel bilgilere ulaşacak sayenizde .....Mehmet Kucuksari' Alıntı:Valla bir helici olarak çok değer verdiğim bir kardeşimim ricasını kıramadım ve oturdum 3-4 saatir temel uçak kuramlarını çalışıyor, "Motor, pervane seçimi, kanat yük hesabı....." kısımlarını anlamaya ve çalışıyorum
Eğer ben anlamayı becerirsem Sümer ve Ömer abimiz ile Mesut kardeşimizin de destekleri ile yakında BOMBA bir uçak konusu geliyor, yani inşallah
Onun harici bugün yarın Türker kardeşim FBL heliler ile ilgili güzel bir konu daha paylaşacak..... Eee daha ne olsun
Bir köpük uçak yapma hevesi ile , 5 çeşit motor, 15 çeşit pervane , çeşit çeşit servolar alıp , maliyeti 100 lirayı geçmeyecek modelleri 200-300 liraya malediyoruz ve işin garibi bu modellerin bazılar yine de uçamıyor (bu kişilerden birisi ben oluyorum ), yani bu işin de matematiğini çözmemiz farz oldu.
Mehmet kardeşime bu nazik düşüncesi için çok teşekkür ediyorum , ve şimdiden vereceği emeklere minnettarım , ayrıca forumumuzun uçak konusunda rüştüne ispat gerekli olmasa da , hatırı sayılır kalitede , mükemmel bir bilgi kaynağı olarak , uçak seven modelci kardeşlerimiz tarafından , tutku ile takip edileceğine de eminim inşallah...........