Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
SAG Stick- YUKARI / AŞAGI Hareket edince :Channel -2 Min-0-Max yapmalı ve karşısındaki seçmeli menude "Channel-2 Pitch1 olmalı
SAG Stick- SAG / SOL Hareket edince :Channel -1 Min-0-Max yapmalı ve karşısındaki seçmeli menude "Channel-1 Roll olmalı
SOL Stick- YUKARI / AŞAGI Hareket edince :Channel -3 Min-0-Max yapmalı ve karşısındaki seçmeli menude "Channel-3 Throttle" olmalı
SOL Stick- SAG / SOL Hareket edince :Channel -4 Min-0-Max yapmalı ve karşısındaki seçmeli menude "Channel-4 Yaw" olmalı
"Controller Calibration" sayfasında tüm stickler ortadiken kalibre ettiğinizde aşağıdaki tepkileri alıyor musunuz peki ?
SAG Stick YUKARI / ASAGI - Channel 1 - (-100/0/100)
SAG Stick SOL / SAG - Channel 2 - (-100/0/100)
SOL Stick YUKARI / ASAGI - Channel 4 - (-100/0/100)
SAG Stick SOL / SAG - Channel 3 - (-100/0/100)
Controller Calibration" sayfasında tüm stickler ortadiken kalibre ettiğinizde aşağıdaki tepkileri alıyor musunuz peki ?
SAG Stick YUKARI / ASAGI - Channel 1 - (-100/0/100)
SAG Stick SOL / SAG - Channel 2 - (-100/0/100)
SOL Stick YUKARI / ASAGI - Channel 4 - (-100/0/100)
SAG Stick SOL / SAG - Channel 3 - (-100/0/100)
bunu anlamadım mehmet bey şuan o menü ye girdiğimde 1-2-3-4 hepsi 100 de 5 boş da 6 boşda 7 100 de 8 sıfır gösteriyor ama gösterge olarak mavi yer ortada
mehmet bey sanırım bahsettiğiniz ben bu dengeyi yakalamak için trim di sanırım onları aleronun altında bulunan ve soldaki trim ayarlarını tam sağ a çekmiştim
sizin bahsettiğiniz ayardan sonra trimler ortadayken aynı dengeyi yakalayabileceğim;
eğer buysa aklıma takılan buydu .sonuçda pc de uçuruyorum heli nin dengesi yerinde neden trimleri bu kadar sağa çektim
Barış Bey,
Birde trim olarak tanımladığımız kumandanın sticklerine dik ve yatay şekilde yerleşmiş kayar ince ayar düğmelerinin kalibre ederken tam orta noktada olduklarından emin olun lütfen. Eğer bir tarafa doğru trim varken kumandanızı kalibre ederseniz eksenden kayıklık olacaktır ve gerçekten trim ihtiyacınız olduğunda hareket payınız bitmiş olduğu için modeliniz düz uçsun diye trim yapamayacaksınızdır.
Tüm bunları okuyunca helici olmadığıma seviniyorum ve sezgilerimde haklıymışım diyorum . FMS gibi gayet basit bir programda bile heli ayarları zor ve bıktırıcı gelmişti. Uçuş da pek keyif vermemişti. Ahh birde Win 7 de çalışsaydı keşke bu program. CD'si işe yaramıyor şu an da
Tüm bunları okuyunca helici olmadığıma seviniyorum ve sezgilerimde haklıymışım diyorum . FMS gibi gayet basit bir programda bile heli ayarları zor ve bıktırıcı gelmişti. Uçuş da pek keyif vermemişti. Ahh birde Win 7 de çalışsaydı keşke bu program. CD'si işe yaramıyor şu an da
Simulatorün ilk ayar kısmında uçak ve heli ayrımı yok. Ha modeli uçurma zorluğu diyorsanız onda kesinlikle haklısınız. Heli için özellikle herkese dışardan bakınca çok basit gelen HOVER (SABIT DURMA) hareketi için epey bir mücadele ve sabır gerekiyor
NOT: Bu arada bir yanlıs anlama olmasın lütfen. Siz modelcilik hayatınızda tercihinizi Uçak yönünde kullanmışsınız, zira şu aşamada bundan zevk alıyorsunuz Esas önemli olan da bu zaten. Ama tavsiyem ara ara canınız sıkılınca simulasyonda da olsa heli uçurmayı deneyin. Kim bilir belki bir gün uçaktan sıkılıp, heliye geçiş yaparsınız
Win7 problemsiz çalışan ve tüm dünyanın da beğendiği 2 temel SIM (Real Flight & Phoenix) yazılımını forumumuzdan temin edebilirsiniz.
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Programlar, farkları ve detaylı ayar konularında daha fazla bilgi için aşağıdaki konu indeks bir göz atmanızı tavsiye ederim
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol