Şimdi alışveriş yapmak mantıklı mı?

İlker Sönmez' Alıntı:
Bugün dolar biraz daha düşünce gene avuçlarım kaşınmaya başladı :lol:
Ucuz yollu bir g380+ sprit fbl mi yoksa bir 180cfx+ mikro brain mi , yoksa her ikisimi diye düşünüyorum.
Sonra kendime gelmek için kalkıp bir dolanıyorum , geçiyor .
İlker abi adana'yı dolansan geçmiyor kaşıntı. Son kaşıntımda şöyle bir adana'yı dolanayım geçer dedim, gittim geldim son hatırladığım bilgisayarın başından kalkarken siparişi verdiğim. Doların yüksekliği yetmiyor birde kargo gümrük derdi. 2 siparişimde gümrüğe takıldı

cengiz okkalı' Alıntı:
valla ben bu alımlar konusunda kendimi iple bağlamayı düşünüyorum :lol: dolar kaç olmus ne olmuş cogu zamn bakmıyorum bile öderken bakıyorum :) bizde bu heves oldukca elimize gecen parayı bu hobbye gömeriz arkadaş varsın öyle olsun karıya kıza mı vakit harıcoruyuz , içkiye kumaramı başlıyalım, kaveye gidip pişpirik mi atalım diye standart savunmaya başlıyalım :lollol: .....

Ahaha :lol: en sevdiğim savunma :lollol:

Hem en sevilen hemde Türkiye çapında geçerliliği olan bir bahane. Her söylediğimde karşımdakinin yüz ifadesi değişiyor, kafa bir aşağı yukarı sallanıp, çene üst dudağa doğru yaklaşıyor :D

Siteleri bir dolaşayım bakayım birşeyler bulabilecekmiyim ;D ;D

faiz düşürme çabası, enflasyon olur olmaz tartışması derken merkez bankası doları aynı seviyede tutmayı başarı sayarken beklemenin fazla bi mantığı yok, eğer 5-10 liranın derdine düşülmediyse. buda yüksek fiyatlı alışverişlerde geçerli tabi : ) euro dolar olarak karşılaştırmadım ama illaki çapraz kuru düzenlemiştir paypalde, aynı fiyata gelir. ödenen her kuruş bu hobiye değer ama, kafa rahatlıyor psikiyatra gitmeye gerek kalmıyor :)

Uzun yıllar TRY, USD ve Euro ile maliyet hesabı yapmış biri olarak alışveriş yaparken USD fiyatlı malzemeyi ödeme yaparken Euro olarak ödemenin bir anlamı olmadığını belirtmek isterim. Çünkü USD'nin tüm dünyada değer kazanması doğal olarak Euro/USD paritesine de yansıyor. Üstelik iki kez dönüşüm olduğu için kur farkından kayıp da cabası. Euro ile alış veriş ancak AB ülkelerinden ve AB üretimi ürünlerde avantajlı olabilir. Ancak orada da fiyatlar zaten yüksekti.

ABD'deki ekonomik verilere bakıldığında bir toparlanma görülmesi ve FED'in tahvil alımlarını sonlandırma düşünceleri USD'nin tüm dünyada değer kazanmasına yol açıyor. Bizde ise, MB ile olan saçma sapan bir faiz indir kavgası, üzerine tuz biber ekiyor. Öte yandan ülke olarak ileri teknoloji ve artı değer yaratan bir sanayi yapımız da yok ve sıcak para ile günü kurtarmaya çalışıyoruz. Yani borçla yaşıyoruz. Aldığımız borcu da ne yaptık, yedik içtik tüketime harcadık. Şimdi de akşam yediğimiz hurmalar...Öyleyse, 2TL'nin altındaki USD'yi eski güzel günler olarak anacağız.

Euro bölgesi ise hala durgunlukla mücadele ediyor. O yüzden de Euro arzı konusunda eli açık davranıyor, fiyatlarını cazip hale getirmeye çalışıyor. Peki, ben ne mi yapıyorum? Elde avuçta ne varsa USD'ye yatırıyorum! Şaka, şaka! Bunları söylemek kolay, ama yapması cesaret ister.

Özetle, bütün bunların biz modelcilere pek bir faydası yok! O zaman, ihtiyaçlarımızdan "olsa iyi olur" olanları çıkarıp, "olmazsa olmaz" olanlara öncelik vermemiz gerekir. Yok, yine olmadı, doktor arkadaşlarımızdan kaşıntılarımıza birer reçete rica edeyim ben!