Şimdi alışveriş yapmak mantıklı mı?

Pekin Silici

Yeni Uye
Dolar malum uçuşlarda en çokta bizi vurdu. :) Ne yapmalı sepettekileri bekletmeli mi yoksa bu dolar düşmez mi? Ayrıca sanırsam doların kendisinin değeri yükseldi o halde euro ile alışveriş yapmak daha karlı olmaz mı yoksa bi fark yok mudur? Buda ekonomi başlığı olsun benden size. :D

Euro ile oderim dusuncesi benimde aklima geldi bi baktim Para birimini degistirmek tl olarak avantaj saglamiyor finans sistemi ulkenin paritesine entegre oldugu icin ekstreye yansiyan tl de fark olusmuyor. Belki bankaci arkadaslardan bu konuda destek alirsak bir cikis yolu bulabiliriz.

ülkemizde maalesef insanlar eğlenceli zaman geçirmek bir hobi sahibi olmak hatta ülkesine faydalı şeyler geliştirmek üretmek için bile çok sıkıntılar çekiyor, insanlar deşarj olmak için yüksek bedeller ödüyor aslında, sonrada ahlaksızı kültürsüzü kol geziyor, psikolojik hastalıklar çığ gibi artar oldu. antidepresan ilaçların reçetesiz satılmasını yasaklayacak duruma geldik. düşününki nasıl yüksek bir oranda kullanılır olmuş. dünyada petrol fiyatları düşerken bizde haftada 2-3 kez zam görüyor. işsizlik oranı sıralamasında 3. olduğumuz açıklandı dün. böyle bir ortamda bu tarz hobisi olan bizlere işte böyle finansal hesaplar yapmamız normal...

Allah sonumuzu hayretsin...

Bence fbl üniteden kısılmamalı :) Gerisinden tasarruf edilebilir...

Kurlar ortada... Eskiden habire bi kargo, habire yedek parça, hep bi tamirat... Gidiyorum araziye, kuyruk kaçırdı çak modeli... Oryantasyon kayboldu çak modeli... Ne çekmişim :)

O zamanlar flybarlı kullanıyorum çünkü ayarı çok elektronik ve karmaşık geliyor fbl nin, yabancıyım tamamen... Çok şükür geçti o günler.

Sürekli alışveriş yapma hastalığı var bir de... Bişeyler almadan bünyenin rahat durmaması, çok şükür onu da attım üzerimden. Eldekilerle mutlu olmak çok büyük bir huzurmuş ve rescue lu sistemlerin de yardımıyla ne zamandır kırım yok (maşallah)...

Böyle iyi :)

Ah ah senelerdir söyledim sonunda işe yaradığını görmek ne güzel.

İlker Sönmez' Alıntı:
Ah ah senelerdir söyledim sonunda işe yaradığını görmek ne güzel.

Bence sende de şu var ama İlker abi :laugh:

Rasim Öztürk' Alıntı:
Sürekli alışveriş yapma hastalığı var bir de... Bişeyler almadan bünyenin rahat durmaması..

Rasim Öztürk' Alıntı:
Bence sende de şu var ama İlker abi :laugh:
Modelci olup da bu hastalığı olmayan var mı acaba Rasim ya da başka bir değişle hangimizde yok ki :lol: :lollol:

Var valla :)
Dönüp dönüp bakıyorum yeni birşey gelmiş mi diye.
Ama şu anda sadece imzadaki iki model kaldı. Dikkat edersen üzerindeki servolar falan en pahalısı değil , speed de 80 dolarlık servolar var , e5 de align servolar. Giderek nirvanaya ulaşıyorum galiba :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Modelci olup da bu hastalığı olmayan var mı acaba Rasim ya da başka bir değişle hangimizde yok ki :lol: :lollol:

Bu aralar bende hiç yok valla Mehmet abi :laugh: Protos son derece sorunsuz gidiyor. Kuyruk boyama, upgrade, esc, pulley... Bütün sıkıntıları bitti... 5 tane de lipo var. Mikrolar da yok gözümde bu aralar, varsa yoksa protos :)

İlker Sönmez' Alıntı:
Ama şu anda sadece imzadaki iki model kaldı. Dikkat edersen üzerindeki servolar falan en pahalısı değil , speed de 80 dolarlık servolar var , e5 de align servolar. Giderek nirvanaya ulaşıyorum galiba :)

Abi bende de servolar align :laugh: scorpion, yge modelle geldi zaten. Ünite bd3sx yaptık ama spirit daha önce keşfetsek onu da almazdım :laugh: Mutluyum yaa böyle ;D

Bugün dolar biraz daha düşünce gene avuçlarım kaşınmaya başladı :lol:
Ucuz yollu bir g380+ sprit fbl mi yoksa bir 180cfx+ mikro brain mi , yoksa her ikisimi diye düşünüyorum.
Sonra kendime gelmek için kalkıp bir dolanıyorum , geçiyor .

bu saatten sonra doların 2 tl nin altına düşeceğini sanmıyorum buna göre planlarınız yapın derim hatta çalıştığım dünya markası şirket bile geçen sene çalışanlarına 18 maaş prim dağıtırken bu dolar yüzünden prim ve zamlar iptal oldu :(

GCM Forex şirketi verilerine göre dolar şu ara kararsızlaştı, eğer böyle sevilerde biraz daha durursa düşecek, (ki bence amerikanın rusyayı cezalandırma süreçi bitmedi düşmez.) ama bir tık daha ileri giderse eruo ile kafa kafaya gider, hatta doların bu kadar yükselmesi euro bölgesinde büyük kayıplara neden olabilir. Olağan üstü bir durum olmaz ise euro düşebilir.

bu durumda ufak çekilmelerde dolar stoğu yapmak lazım :lollol: şöyle 2-3 bin $ alıp bir kenara atmak ilerleyen zamanlarda bayağı işinizi görür(kelin ilacı olsa başına sürer)

kaşıntı pariteleri şu ara normal seyretmekte doların düşmesiyle birlikte büyük ihtimal yükselmeler gözlemlenecektir ama modelci arkadaşlarımıza önerimiz USDTRY paritesini takip etmemeleri ve ihtiyaçları yönünde alışveriş yapmalarını tavsiye etmekteyiz. :lol: :lol:

valla ben bu alımlar konusunda kendimi iple bağlamayı düşünüyorum :lol: dolar kaç olmus ne olmuş cogu zamn bakmıyorum bile öderken bakıyorum :) bizde bu heves oldukca elimize gecen parayı bu hobbye gömeriz arkadaş varsın öyle olsun karıya kıza mı vakit harıcoruyuz , içkiye kumaramı başlıyalım, kaveye gidip pişpirik mi atalım diye standart savunmaya başlıyalım :lollol: .....