Arkadaşlar mesaj var
Dün Emre Abi'nin görüş dilek ve şikayetler bölümüne yazdığı mesajın aynısını bende kopyala yapıştır yaptım.
22.2.2016 tarihinde yayınlamış olduğunuz İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatı'nız ile ülkemizdeki hobi amaçlı hava modelciliğine büyük darbe vuracak olduğunuzu, belirlediğiniz esaslar doğrultusunda sportif veya hobi amaçlı modelcilik yapılmasının mümkün olmadığını, ticari faaliyetler ile hobi/sportif amaçlı faaliyetlerin ve modelciliğin aynı talimatta ele alınmasının son derece yanlış olduğunu, bu talimat kapsamında belirlenmiş esasların hobi/sportif amaçlı faaliyetlerle ilgili kısımlarının fiziken uygulanamaz olduğunu, gerekirse hukuki yollara başvurarak modelciliğin bitirilmesine yönelik bu talimata karşı mücadele edeceğimi saygılarımla bildiririm.
Şimdi meil geldi :
İbrahim Bey dediğiniz sınıflar aynı talimatta olmakla birlikte hobi amaçlı uçuşlar için pilot lisansı zorunluluğu, 3. Şahıs mali mesuliyet sigorta zorunluluğu ve meskun mahal dışında ve 400 feet altında uçmak için uçuş izni zorunluluğu gibi hususlar istenmemiştir. Bunlar ticari uçuşlar için istenmiştir. Talimatı çıkarırken hobi amaçlı uçacak şahısları gözetmeye çalıştık. Bu gözle Talimatı bi daha okumanız iyi olacaktır. İyi çalışmalar.
Serdar OĞUZER
Havacılık Uzman Yardımcısı
Assistant Aviation Expert
SHY-21 Sertifikasyon Koordinatörlüğü
Dünden beri kopardığımız yaygara boşa mı çıktı yani
Adam iyi okuyun demiş ama ben hepsini dün gece okudum. Hiç de bahsettiği gibi şeyler görmedim ???
Nolcek şimdi?