Sümer hocam, hatalı veya az bilgili olan arkadaşların yorumlarına göreceli olarak aşağılayıcı veya dalga geçer gibi bir muamele gösteriyorsunuz. Herkes sizin kadar bilmek zorunda değil. Burada herkes bir hobiyi veya her ne kadar Forum kuruluş amacı dışına çıksa da teknofest gibi yarışmalar için hatalarını düzeltmek, bilgi sahibi olmak ve bu işi hakkıyla ifâ etmek istiyorlar. Hatalı, eksik bilgi paylaşılan veya az bilgi ve tecrübe ile yazılmış yorumları onlara hangi bilgileri verirlerse daha anlaşılır bir şekilde yardımcı olabileceğimizi yazmanızın daha makul olacağına inanıyorum. Saygılar...
Buna cevap hakkım doğdu ama seni aşağıladığımı iddia etmeyeceksin bak baştan söyleyeyim.
Öncelikle burası bir "Teknofest Forumu" değil. "Modelcilik Forumu". Bu farkı fark edebileceğini umuyorum. Burada "vur kaç" bilgi kapma olayı yok. Teknofest ya da başka bir yarışma için hazırlanırken ayları boşa harcayıp yumurta kapıya dayandığında "acil yardıımmmm" diye başlık açana acil yardım edilen bir yer de değil. Buna karşın, forum yönetiminin büyük çabaları ile indekslenmiş ve modelcilikle ilgili başka yerde kolay kolay bulamayacağın bilgileri içeren bir forum.
Kurulu bir düzene dışarıdan girdiğinde o düzene uymakla yükümlüsün. "Siz ilkelerinizi bırakıp benim istediğim gibi davranın" diyemezsin. Bunlar temel medenî kurallar...
Gelelim "aşağılayıcı" ya da "dalga geçer gibi" olarak tanımladığın yanıta. Sanırım matematikle aran pek iyi değil ya da sembollerle düşünmekte pek iyi değilsin. O zaman sana biraz açıklama yapayım.
Bir denklem verdim. Dikkat edersen üç bilinmeyenli bir denklem. Üç bilinmeyenli bir denklemi çözebilmen için tek denklem yeter mi? Ya da örneğin iki bilinmeyenli bir denklemi çözmek için iki adet, birbirinden türememiş denkleme ihtiyacın var. Peki üç bilinmeyenliyi çözmek için???
O halde verdiğim denklemle neyi sembolize ediyorum?
Yetersiz bilgi ile cevap aranmasını. Bu kadar net.
Soru soran kişiye "sen ne biçim adamsın, saçma sapan sorular soruyorsun, geri zekalı mısın, aptal mısın" gibi bir hakaretimi gördün mü hiç?
Kusura bakma kardeşim. Koca koca adamlarsınız. Dalga geçildiğini düşünüyorsanız, ana dilinizde ve teorik olarak eğitimini aldığınız bir konuda anlaşılır soru sormayı da öğrenin. Ben kimseye saygısızlık etmiyorum ama birisi hiçbir veri olmadan acil cevap istediği bir soru sorduğunda bu foruma emek veren herkese saygısızlık etmiş oluyor, bunu da bilin lütfen.
Ayrıca...
Teknofest ve benzeri yarışmalara sizler genelde bir kez katılıyorsunuz. Ben ise senelerdir bu takımlara sahada destek veriyorum. Kesinlikle de şu görüşe katılmıyorum:
"...teknofest gibi yarışmalar için hatalarını düzeltmek, bilgi sahibi olmak ve bu işi hakkıyla ifâ etmek istiyorlar..."
Hayır kardeşim, bu arkadaşların yüzde doksanının tek bir isteği var. Neyin ne olduğuna bakmadan bir an önce planlanan görevi yapabilecek bir aracı ortaya koyup yarışmayı atlatmak. Sadece yüzde on kadar bir kısım gerçekten bir şeyler öğrenmeye çabalıyor ve bir sonraki sene de takımda yer alıyor. Ve sevgili kardeşim, 25 yıldır eğitimcilik yapan birisi olarak daha ilk sorusunda o kişinin hangi gruba girdiğini anlayabiliyorum.