Merhabalar.Öncelike bu konuya yer verildiğinden ötürü kendi adıma teşekkür ederim.Bir süre önce aşağıda linklerini vermiş olduğum kaplama filmlerini farklı renklerde olacak şekilde Aliexpress ve Banggood'dan almıştım.Kaplama filmleriyle birlikte herhangi bir materyal gelmedi.En azından sıcaklık değerlerinin yazdığı kağıt olabilirdi, ama neyse...Ben kafama takılan sorudan bahsedeyim.İlk resimde Tiger 3 modelimin kanat filmi yırtılmıştı.Kanat filmini uygun ölçüde kesip koruyucu bandını çıkarıp, 120 santigrat dereceye ayarlı kaplama ütüm ile yapıştırma yaptıktan sonra sıcak hava tabancamla gerdirme yaparak onarımı tamamladım.Ütüyle yapıştırma aşamasında aynı yerlerden tekrar tekrar belkide 7-8 defa geçerek filmin iyi yapıştığından emin olmak istedim.Buraya kadar problem yok,resimde zaten kaplamanın başarılı bir şekilde yapıldığı görülebiliyor(davul gibi gergin).
Asıl sorun şu; Aynı uygulamayı 2. ve 3.resimlerde görebilirsiniz.Ütü ile yapıştırmayı tamamladıktan sonra sıcak hava tabancası ile gerdirme yapmaya başladığımda boşluktaki kısımlar davul gibi geriliyor fakat sağ alt köşedeki yerler yapışma yerinden büzüşmeye başlıyor.Hatta daha fazla büzüşerek yapışma yerinden çıkarak küçülmeye başlıyor.Sanki gerilmenin kuvvetine dayanamıyor gibi geliyor bana.Köşelerden ve yapışma yerlerinden tekrar tekrar geçsem bile söz konusu problem meydana geliyor.Bu duruma bir türlü anlam veremedim.Acaba kaplama filmi mi kalitesiz? Yoksa ben mi bir yerlerde hata yapıyorum? Kaplama konusunda deneyimim kısıtlı dolayısıyla diğer markaları görme şansı elde edemedim.Bu arada Aliexpress ve Banggood'dan aldığım her iki kaplama filmleri de aynı markanın ürünleri gibi duruyorlar.Gerçi üzerlerinde marka yok ama görünüş ve yapı olarak aynılar.Saygılarımla.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol