Red-Green Yamaç Planörü
Planörle uçmak için planörleri bungee ile yada başka motorlu uçakla yukarı çıkarıyorlar sonra halattan ayrılıp süzülerek uçuyor. Rüzgarı arkanıza alıp planörü hızlandırıp yukarı çıkarabilirsiniz belki çok fazla bilgim yok o konuda. Termal uçuş ve slope soaring denilen yamaç uçuşları ile ilgili konumuz var forumda okumanızı tavsiye ederim.
Nice senelere ilk öncehakan bakır' Alıntı:Yok, kastım planör tipi uçaktı yani. ben flitetestin simple soarer olanını yaptım. kanat ucu dihidralinde uydurulmuş olma ihtimali çok yüksek, af : )) kastım şu resimdeki gibiydi
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
merkezden dihidral verilip birde uç taraflardan tekrar verilmiş. polihidral oluyo sanırım oda, yine uydurmuyosam : ) rüzgarın bol olduğu havalarda gazı kesip rüzgarla biraz dolanmalar yapıyorum ama mantığını tam oturtamadım, tabi uçakta yüklü olduğundan zor oluyo. rüzgarın içine doğrumu yoksa yatay olarakmı uçmak lazım nedir, inşallah cevapları bulabilir, kırımsız mutlu şekilde açıklarsınız : )
Planörle uçmak için planörleri bungee ile yada başka motorlu uçakla yukarı çıkarıyorlar sonra halattan ayrılıp süzülerek uçuyor. Rüzgarı arkanıza alıp planörü hızlandırıp yukarı çıkarabilirsiniz belki çok fazla bilgim yok o konuda. Termal uçuş ve slope soaring denilen yamaç uçuşları ile ilgili konumuz var forumda okumanızı tavsiye ederim.