Real Flight USB Simulator Kumanda Tanıtım Problemleri ve Çözümleri
Merhabalar
Öncelikle belirtmeliyim, genel anlamda konuya (uçak nasıl uçar?
) meslek icabı çok yabancı olmasam da, hem gerçek, hem de simülasyon olarak model uçak pilotluğuna yabancıyım.
Sahip olduğum model Art-Tech Diamond 1100 RTF planör. Kutu içeriği olarak 4 kanallı, THK sitesinde bulunan ve simülasyon için tavsiye edilen ile aynı marka (Art-Tech E-fly) bir kumanda mevcut. Bu kumandanın USB dongle'ı da yine kutu içerisinden çıkıyor. Beraberinde düzgün çalışmayan, basit bir simülasyon bile dahil edilmiş, ancak ciddi görüntü problemleri mevcut, Windows XP ve hatta Windows 98 altında bile düzgün görüntü almayı başaramadım.
Sadede gelecek olursak, biraz araştırma sonucu bu forumdan ulaşabildiğim Realflight programını ve eklerini(*), herhangi bir sorun yaşamadan yüklemeyi bir şekilde becerdim (yükleme yardımı bilgilerini hazırlayan arkadaşlara sonsuz teşekkürler). Kumandayı Windows 7 32 bit işletim sistemine tanıtmakta bir sorun çıkmadı. Programı çalıştırmakta da bir sorun yaşamadım, ancak kumandamı programa tanıtma (aslında kalibrasyon) konusunda çakılıp kaldım.
Programın, kumandayı açıkça tanıyor. "Channel Mapping" ve "Controller Calibration" ekranlarında kontroller üzerinde yaptığım hareketlerin karşılığını ekranda doğru şekilde görüyorum. Ancak kalibrasyon ekranında ne yaparsam yapayım "Finish" tuşu kullanılamaz halde kalıyor ve kalibrasyonu tamamlayamıyorum. Aşağıdaki resimleri sorunumu anlatmama yardımcı olsun diye yolladım, umarım mazur görürsünüz.
Konu hakkında yardım edebilecek arkadaşların cevapları beni çok sevindirecek.
Saygılarımla,
Selçuk Göre
(*) Verilen linklerden indirdiğim pakette sadece 1 ve 2 numaralı "expansion pack" mevcut. 3, 4, ve 5'i bulabilme şansım var mı?
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol