Mustafa ÇOBAN
Kıdemli Uye
- Web sitesi
- www.kervansaraykahve.com.tr
- İlgi Alanı
- Heli
Real Flight Simulasyon Yazılımı : Özellikler, Kurulum, Kumanda Ayarlari
ilk sorulara gelirsek Rf nin kumanda mantığı şöyle bir sizin resimlerinin ekledğiniz kumandanın giriş ayarlarının yapıldığı bölüm var 1.2.3.4.5.6.7.8 gibi birde modele çıkış kanallları var ki siz oraya hiç girmemişsiniz anlaşılan o ayarlarda videonun 4.47 saniyesinden başlıyor orayı tekrar seyrederseniz giriş kanallarının helikopterin üzerinde hangi işlere atanacağı anlatılıyor. sizin yerinizde olsam 4 kanal kumandamı ilk 4 kanal olan heli için aleron,elevatör,Throttle,Rudder kanallarına güzelce kalibre eder karşılıklarınıda ayarlardım Aşağıdaki resimde benim ayarlarımda gördüğün gibi ilk dört kanalı atadım diğer işimize yaramayacakları boş dediğim 9-10-11-12 kanala atadım çünki 4 e kadar kumandadan gelecek 5-6-7-8 de klavyeden gelecek bu şekilde ayarlamamızı yaptıktan sonra helikopterin ayarlarına girmeliyiz.
helikopterin ayarlarında ise ilgili videodaki 4.47 den sonraki anlatım yardımı ile kanalları atayabiliriz. eğer atayamaz isen olayları anlat yardımcı olmaya çalışalım.
bildigim kadarını anlatayım önce kendiminde yeni öğrendiği Konb stickinde bahsedeyim Konb ingilizcede tokmak demekmiş ve anladığım kadarıyla normal sticklerin çalışma mantığında çalışan yanı 0 dan 100 e kadar kademeli stick knob butonu helide kullanmadım ondan dolayı onlara kafanızı takmayın uçakta knobla ne yapıyorlar hiç bir fikrim yok.CEM T' Alıntı:Mustafa Merhaba,
Öncelikle video için teşekkürler ancak benim sim kumandamda ( Esky et4 ) 5-6-7-8 nolu sanal kumandaları atayabileceğim tuşlar yok, RF kullanım kılavuzunda okuduğum kadarıyla bu tip bir kumanda var ise ve kumandaya ek kanallar atayamadığımız durumlarda program bunları klavye kısa yollarıyla çözmekte.
Aslında ben soruyu doğru soramadım galiba. Sorum şu : kumandadan veya klavye kısa yollarından kullanılsın 5-6-7-8 no lu kanallar tam olarak ne işe yaramakta.
Örneğin 8.kanal ( O tuşu ) hali hazırda aktif olarak açılıyor başlangıçta ve bu tuş aktifken ( galiba idle up diye söyleniyor )heliyi kullanırsam heli daha yüksek devirli başlıyor ve ters uçuş yapılabiliyor. Tabi bunun yapılabilmesi için RF de mevcut kumandamızın "Edit" bölümüne girip hemen alttaki 2 fotoda görünen şekilde ayar yapmam gerekti.
Bu arada 2. fotodaki durumdayken 5.kanal ( Y tuşu) yukarıya doğru duruken heli daha agresif gibi geldi ancak tam emin değilim. Dikkat edersen 2. fotodaki durumda yan tarafta 5.kanal için "Dual Rates" diye bir şey çıkmakta.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
veya
Eğer yukarıdakilerden biri değil de aşağıdaki fotoda görüldüğü üzere hiç birisini seçmezsem 8.kanal ( O tuşu ) etkisiz kalıyor, yani ters uçuş mümkün olmuyor.
Yine aşağıdaki foto daki durum seçiliyken 6.kanal ( U tuşu ) dairesel düğme sola doğru çevriliyse tam gaz da versem heli havalanmıyor, ne zaman ki U tuşunu sağa gösterecek şekilde tekrar 6.kanala basınca heli birden havaya fırlıyor ( bu arada heli tam gazda )
Umarım çok karışık olmamıştır. Gerçi kumanda ayarlarını 1. ve 2. fotodaki gibi yaparsam sıkıntı kalmıyor ancak yine de öğrenmek istediğim için bu kadar detay yazdım.
Bu arada Mehmet Bey'in bahsettiği forumdaki sözlük bölümlerine baktım ancak ben bulamadım sanırım, modelcilik dilinde "KNOB" diye bahsedilen bölüm nedir acaba ? Çünkü RF kılavuzda yukarıda bahsettiğim 6.kanal için bu ifade yazmakta ?
Tekrar teşekkürler...
ilk sorulara gelirsek Rf nin kumanda mantığı şöyle bir sizin resimlerinin ekledğiniz kumandanın giriş ayarlarının yapıldığı bölüm var 1.2.3.4.5.6.7.8 gibi birde modele çıkış kanallları var ki siz oraya hiç girmemişsiniz anlaşılan o ayarlarda videonun 4.47 saniyesinden başlıyor orayı tekrar seyrederseniz giriş kanallarının helikopterin üzerinde hangi işlere atanacağı anlatılıyor. sizin yerinizde olsam 4 kanal kumandamı ilk 4 kanal olan heli için aleron,elevatör,Throttle,Rudder kanallarına güzelce kalibre eder karşılıklarınıda ayarlardım Aşağıdaki resimde benim ayarlarımda gördüğün gibi ilk dört kanalı atadım diğer işimize yaramayacakları boş dediğim 9-10-11-12 kanala atadım çünki 4 e kadar kumandadan gelecek 5-6-7-8 de klavyeden gelecek bu şekilde ayarlamamızı yaptıktan sonra helikopterin ayarlarına girmeliyiz.
helikopterin ayarlarında ise ilgili videodaki 4.47 den sonraki anlatım yardımı ile kanalları atayabiliriz. eğer atayamaz isen olayları anlat yardımcı olmaya çalışalım.