Motor seçimi konusunda önemli bir noktaya değinmek istiyorum.Diyelim ki modelimiz için ihtiyacımız olan KV ve Watt değerini belirledik.Önceki mesajımızdaki gibi 1000KV 300W olsun.Genellikle ürün açıklamasında Max Watt: 300W ve Lipo: 2S-4S yazar.Bu şu demek oluyor.En az 2 hücreli en fazla 4 hücreli lipo pil kullanabiliriz.Verilen bilgide şu yazıyordur 3S lipo ve 11" pervane ile 300W güç üretebildiği yazıyordur, fakat 1000KV motorda 11" pervane kullandığımızda bazen motor ısınır sağlıklı olması adına bir adım düşürüp 10" luk pervane takarız.Haliyle motor gücü bir miktar düşecektir.300W olan motor gücü atıyorum olur 230W.Benim şahsi fikrim 1000KV motorda 10" pervane ısınmadan sorunsuz çevirir 3S lipo ile kendi gözlemlerim doğrultusunda.Fakat 4S ile kullanıldığında durum değişebilir.
Buna ek olarak motor satın alacağımızda ürün açıklamasındaki verilerde hata olma ihtimali bulunmaktadır.Bizzat başıma geldi oradan biliyorum.Bu konuda yapılabilecek en iyi yöntem, aynı ürünü satın alan diğer kullanıcıların geri bildirimlerine bakmaktır.Genellikle Bench Test dediğimiz işlemi gerçekleştirip hangi lipo,pervane kullandıklarını ve ne kadar akım çekildiğini ve güç üretebildiğini paylaşırlar.Böylece bu verilerden bizim için hangi lipo batarya,esc ve pervanenin uygun olduğunu öğrenmiş oluruz.