Bu arada deneyimlere dayanarak tavsiye baabında 550-600 sınıfı için modelleri değerlendirmek isterim. Mikado modelinin çok narin olduğunu söyleyebilirim. Çarpmakla değil , uçarken bile sıkıntı çıkarması söz konusu. Misal otorotasyon dişlisinin ana şafta geçmeli dizaynı var. Burada sadece küçük bir pin dişliyi sabit tutuyor (alttan ana dişliyi itip en alttan vida takınca pin otorotasyon dişlisinin içine giriyor) Ancak bu pin oto dişlisini zaman içinde aşındırıp kendine dairesel bir boşluk oluşturuyor ve kuyruk aktarımı da bu dişli üzerinden sağlandığı için kuyruk boşa düşüyor. Sonra bunu değiştirip ortası metal olan dişliyi 35 dolara aldım. Daha sonraki uçuşta havada kuyruk pal holder vida kırıp kayboldu , döne döne indik , kırılmadı ama kuyruk dağılınca yaklaşık 60-70 dolar masraf yapıp eksik parçaları alıp tamamladık , çelik vidalar alıp vidaları değiştirdik. Sonraki uçuşlarda hiçbir yere çarpmadığı halde iki kez kuyruk borusu yamuldu , gerçekten çok ince yapmışlar , bir kezde kayışa rehberlik eden gövde içindeki tekerler kırıldı. Tekerleri plastikten yapmışlar , kırılınca metali ile değiştirmek için gene bayağı bir meblağ ödedim. Velhasıl kırım geçirmediği halde bu kadar masraf çıkaran başka modelim olmamıştı. En sonunda tam oldu model , ancak genede kuyruk problemleri yaşadığım için elden çıkardım. Uçuş karekteristiği olarak Mikadonun karbon olmayan gövdeleri çok hafif olduğu için yabancıların floaty tabir ettikleri balonumsu bir karekterde uçuyor. Modelin eylemsizliği az olduğu için stabilitesi boydaşlarına göre daha az oluyor.
Goblin 570'e gelince 12S - 6S çalışabilmesi bir avantaj , model kalitesi yüksek. Bir tane yapma ve uçurma şansım oldu. Gayet güzel bir makine ancak Synergy E5 ile yanyana koyunca aksamı ve gövdesi bakımsız aç kalmış çocuk gibi kalıyor. Gene uçuş karekteristiği E5'e göre daha gevşek. Velhasıl bende 570 almayı düşünüyordum ancak ikisini yanyana koyduktan sonra vazgeçtim