Tuncay Coşkun
Yeni Uye
Anladım hocam vermiş olduğunuz öneri ve görüşleriniz için tekrar teşekkür ederim ancak son olarak bir kaç detay daha sormak istiyorum.Tuncay bey merhabalar, ben bildiğim kadarıyla fikirlerimi yazayım eklemeler eksiklerim olacaktır. Öncelikle ben at10-II modelini bizzat kullanmadım ama menzil konusunda at9s kutu içinden çıkan alıcıyı r12ds gibi bir çift antenli modelle değiştirince menzil farkları kalmıyor. Ancak 10 modelinin bana göre artıları ilk olarak ekran boyutu 9s'te 2.8 inç olan ekran 10 modelinde 3.5inç. Onun dışında ve tuşları 9s te üstte 2 adet var. Ve 3 eksenli bir gimbal kullanırken eksik kalıyor ama 10 modelinde 3 tane mevcut. Tek eksi denilebilecek yönü pil tüketimi çok az daha fazla ama zaten pil ömürleri çok iyi olan kumandalar. Telemetri modülü ve r12ds alıcısını almaya kalksanız ki modülü türkiyede bulmak zor, yaklaşık 100 tl ödemeniz gerekir bu sebepten 10 daha mantıklı olabilir yalnız son olarak bu keyif meselesi bana yuvarlak kenar daha şık geliyor yani görsel keyifle önemli. Bir de almadan önce boyutlarına bakabilirsiniz 10 modeli 9a göre daha büyük. Benim diyebileceğim farklar bunlar umarım yardımcı olmuştur. Ancak şunu da ekleyeyim ben 10 modelini bizzat kullanmadığım için o kumandanın kullanımı ile ilgili bilmediğim sıkıntılar olabilir.
At9s de sinyal çözünürlüğü ve işlemcisi anlamında teknik özellikler kısmında epeyce övülmüş ve firmanın amiral gemisi gibi lanse ediliyor bu bağlamda at10-II modelinin geri kalır bir yönü var mı bildiğiniz kadarıyla?
Bi de 550 tl bandında bu özellik , CH miktarı ve malzeme kalitesi anlamında fiyatına göre rakibi var mı, varsa önerileriniz nelerdir?
Açıkcası sınırlı bütçem nedeniyle pişman olmak, ah daha iyisi varmış demek istemiyorum. Çok araştırma yaptım ama kumanda satın alınabilecek site sayısı o kadar az ve her sitede sınırlı modeller markalar mevcut. Kimi gereksiz pahalılıkta. Bu tür alışverişleri yaptığınız sevdiğiniz f/p olarak güzel siteler var mıdır bildiğiniz ? Kumanda haricinde motor, pervane , esc vs gibi de olabilir.