Bu arada bende merak ettim yukarida gecen isimlere mesaj attım güncel fiyatlarıda paylaşmak istedim
Salahi Beyle iletişime geçtim magic 2m modeli için 200/230 euro fiyat verdi.
Belki başlamak isteyenlere fikir olur
Merhaba Arkadaşlar,
Yazışmalarda ismi gecen ve Planör dalında çok aktif biri olarak ( 2m yarışma planorleri) konu ile ilgili bende deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
Zaman zaman Planör' e başlamak isteyen arkadaşlardan bana da ulaşanlar olup fikir destek istiyorlar. Gerek online gerek Atolyemde imkanlarimin el verdiği seviyede seve seve yardimci olmaya calisiyorum.
Yardim etmeden oncede arkadasimin tam olarak ne istediğini belirleyip ona göre bir plan hazirliyoruz.
1-Daha once model ucak yapmis ve kumanda deneyimi olan ,kendi modelini yapabilecek ekipman ve imkana ( zaman, Atolye ortami) sahip ama planör yapmamis ve kendi basina ucabilecek seviyede olmayanlar.
2- Simdiye kadar hic model yapmamış, ve sifirdan baslamak isteyenler
1. Guruptaki arkadaşlar ile ilerlemek tabiki hem cok kolay hemde kisa surede kendi kendine yetecek seviyeye gelebiliyoruz.
2. Guruptaki arkadaşlarım icin ise once 2 tane FF modeli yaptırıp malzeme ve yapim tekinigini anlamasini onererek ilerliyoruz. Buradaki durumuna göre 3. Yada 4. Model olarak planöre geciyoruz.
Konunun aslina donersem, Planöre baslamak bence diger RC dallarina gore daha az maaliyetlidir. Önemli olan kisinin hali hazirda ne kadar ekipmani oldugu ne istedigi ve ne kadar aç gözlü oldugudur.
Salahinin ürettiği modeller Yüksek performansli yarisma modelleridir ve oldukca talep gormektedir. Dolayisi ile fiyatlarinin sektor ortalamasinin ust sinirlarina yakindir ( daha pahalilari da var )
Planore yeni baslamak isteyen biri bunu baz alamamalidir ve Planöre baslayacak
(hic rc deneyimi olmamasi durumunda) birine tavsiye edeceğim ilk model değildir.
Fiyat acisindan daha uygun ucmaktan zevk alacaginiz , kolay kontrol edilebilen ve hatalari cok kolay telafi edebilen ve yari 1000 TL bandinda satilan kitler mevcut. Modelin uygun olmasi, performansinin cok kotu oldugu anlamina gelmez, zaten neticede amac ogrenmek ve eğlenmek ise bu tarz modelleri gayet yeterlidir. Hatta yarışmalarda deneyimli arkadaşların elinde bir cok defa kürsü görmüştür ve her zaman gorebilir. Neticede model ne kadar iyi ne kadar maaliyeti ne kadar ileri teknoloji ile yapilirsa yapilsin pilotaj en belirleyici unsurdur.
Zamanla bir kac yarismaya da katilinca ( amac bu ise) kendine uygun model ve ekipman secimi ogreniliyor.
Sevgiler,
Soner