Pixawk kontrol kartı kumanda kalibrasyon sorunu

muhammed kelleci

Yeni Uye
Katılım
23 Tem 2024
Mesajlar
4
Tepkime puanı
2
Yaş
34
Konum
istanbul
İlgi Alanı
Hepsi
Merhaba. Ben Muhammed. İlk defa bir multikopter yapmaya çalışıyorum. Ancak anlamadığım bir problem ile karşılaştım. Yardımcı olursanız sevinirim.

S500 gövde, pixawk kontrol kartı ve flysky i6x kumanda kullanıyorum. Multikoterimi tamamladım ve ardupilottan kalibrasyon işlemlerimi yaptım. Fakat kumanda kalibrasyonunda kumandamın sticklerini çevirsem de yeşil göstergeler hiç görünmüyor. Bu yüzden kumanda kalibrasyonu yapamıyorum. Alıcı ve kumanda bindleme yaptım ve pixawk ile bağlantısını da kurdum. Kumandayı yeni aldığım için onu da güncelledim ama sorunu yine bulamadım.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Kontrol Kartınız
pixawk
Model Sınıfı
multicopter
Motor, Pervane ve ESC
980 KW motor-1045R pervane- 30A esc simonk
Kumanda Alıcı ve Verici
flysky fsi6x-fs ia10b
Extra Ekipman
matek motor sürücüsü- power modul-gps
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın @muhammed kelleci konu başlığını kısa ve sorunuzu özetleyen bir ifade olarak seçiniz. :saygilar:

Örmek olması için mevcut konu başlığını ben sizin için değiştirdim.
 
Sevgili Muhammet
Pixhawk uçuş kontrolcüsü ile flysky fs ia10b alıcısının birbirine elektriksel bağlantısı en az iki veya daha fazla (seri uart portları da kullanılabilir) olacak şekilde konfigüre edilebilmektedir. Uçuş kontrolcüsü ile alıcı arasında dijital veya analog bağlantı yapılabilir. Fakat dijital bağlantı yapılması önerilir. Bunun için pixhawkın pin bağlantılarının olduğu arka taraftakı en soldaki dikey pin grubunun üçlü servo kablosu ile alıcının pin bağlantısı olan yüzeyindeki üst sağındaki üçlü pin bağlantısına yapılması ve sinyal bilgisini taşıyan turuncu veya beyaz kablonun doğru pine takıldığından emin olunması esastır. Pixhawkınızın donanımına uygun olduğundan emin olduğunuz en yeni multicopter firmware yüklü uçuş kontolcüsü pcde mission planner e bağlı ve connect durumda iken, kumanda açık iken, kumandadan doğru model seçili iken, alıcının led ışığının solid kırmızı yandığından emin iken, mission planner de radio calibration sekmesinde yeşil barların görülmesi gerekir. Arducopter'e ibus protokol desteğinin 25-Ekim-2019 tarihinde Copter 4.0.0-rc1 ile geldiğini hatırlayalım. Default ayarlarda iletişim protokollerinin tümü pixhawk tarafından algılanabilir haldedir. Bir sebeple bu ayarın dararltılması yani yanlış protokolün seçilmesi de sorunun bir başka nedeni olabililir. Bu ayarı kontrol etmeli ve size uygun olduğundan emin olduğunuz şekilde konfigüre edildiğinden emin olmalısınız. Bazı nadir durumlarda pixhawk ibus iletişim protokolü ile bağlantıyı algılayamayabilir. Bu durumda kumandadan sbus protokolü ile iletişimin yapılmasını sağlayacak ayarlamayı yapmamız gerekebilir. Şayet ibus veya sbus ile netice alamaz isek bu durumda alıcının dikey pinlerinden en soldaki dikey üçlü pin ile bağlantı yapmayı ve kumandadan ppm protokolü ile iletişim yapılacağı şeklince ayarlamayı yapmayı unutmamalıyız. Buna rağmen netice alınamıyorsa pixhawk ile alıcı arasındaki kablonun sinyal kablosunun veri taşıdığından emin olunmalı ayrıca dişi jakların sıkılığının da kontrolü gerekir. Buna rağmen netice elde edilememiş ise bir çalışıyor olduğununu bildiğimiz başka kumanda, birbaşka alıcı nihayetinde bir başka pixhawk ile sorunun kaynağına yönelik değerlendirmeler yapmak gerekecebilecektir.

İyi şanslar.
Sevgi ve saygılarımla
Şakir Polay




Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol




Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol





Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
Şakir bey çok teşekkür ederim ilgi ve cevaplarınız için analog yerine dijital bağlantı yaptım gördü ve kalibrasyonu yapabildim. Saygılarımla iyi günler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Şakir Polay
Şakir bey çok teşekkür ederim ilgi ve cevaplarınız için analog yerine dijital bağlantı yaptım gördü ve kalibrasyonu yapabildim. Saygılarımla iyi günler.
Sevgili Muhammet,
Sorunun çözülmesine çok sevindik. keyifli ve kırımısız uçuşlar dileriz

Sevgi ve saygılarımla
Şakir Polay
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari