Pilot RC Extra NG 115" IMAC Edition

Hocam yaşıyormusun, arada ateş alıp gidiyorsun gibi geliyor :)
Yok be Rıfat ateş alma deği;l, gazlanıp modele geri dönmüştüm, pandemide teyyareyi yaptım, sonra tekrar çalışmaya başlayınca tekrar paus etmek zorunda kalmıştım.
Lakin geçen hafta itibariyle yine başladık uçuşlara. bundan sonra devammmmm.
Bir de İzmir'de uçuş alanı sorunu büyük, ama olumlu gelişmeler var gibi, bakıcez.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Yok be Rıfat ateş alma deği;l, gazlanıp modele geri dönmüştüm, pandemide teyyareyi yaptım, sonra tekrar çalışmaya başlayınca tekrar paus etmek zorunda kalmıştım.
Lakin geçen hafta itibariyle yine başladık uçuşlara. bundan sonra devammmmm.
Bir de İzmir'de uçuş alanı sorunu büyük, ama olumlu gelişmeler var gibi, bakıcez.

Devam etmen guzel haber.... Videolar goruyorum zaman zaman izmirden, sanki bir pist var sahsi kullanima ait gibi anliyorum bakinca... Nasil gelismeler var ?

Vay be. Bu konuyu bu kadar geç okuduğuma üzülmekle beraber bir solukta da bitirdim. Müthiş keyif aldığım bir konu oldu. İmac sevdasında yolun sonunu görür gibi oldum. Ama buradan bakınca baya teleskop lazım bana :p

O kadar yazıyı okuduktan sonra böyle bir tespit yapılır mı bilmem ama cahilliğime ver abi ;D Hani dedin ya motor karbüratör ayarlarında dle 1.5 tur dediği halde ben doğru noktayı 0.7 turda buldum diye. Acaba tek karbüratör olarak kullanılıyor mu bu motor? Yada hesaplamayı yaparken çift karbüratör olduğunu unutup teorik olarak tek karbüratör için mi hesap yaptılar diye düşündüm. Her halükarda ortada ciddi bir problem var tabi.

Diğer taraftan yarışma hakkındaki yorumlarını çok merak ediyorum. Onlara geç kalmamaya dikkat edecem :thumbup:

Devam etmen guzel haber.... Videolar goruyorum zaman zaman izmirden, sanki bir pist var sahsi kullanima ait gibi anliyorum bakinca... Nasil gelismeler var ?
Selam;
İzmir içinde model uçuracak alan bulmak bir sürü sebepten, ama özellikle de sivil havacılıkla ilgili düzenlemelerden dolayı neredeyse ikansızdı. Gerçi sadece İzmir'e has bir problem değil tabii.
İZMUK üyeleri Seyrek köyü yakınında (Foça yolu üzeri) bir alanda Çiğli (veya Menemen) THK/Belediye vasıtasıyla model uçuşu yapmak için (tabi hava üssünün faaliyetlerini aksatmayacak şekilde) müsaade almışlar, uçuş yapmaya başlamışlar, ama izlenmesi gereken prosedürü henüz tam öğrenemedim.
Aslında forumda İZMUK üyesi arkadaşlar varsa detaylı bir yol gösterseler ne kadar hoş olur.
Manısa bu konuda iyi, asfalt apron ve pist (neredeyse yıllar öncesinin Şakirpaşa havaalanı itfaiye yanı/Tarkim pisti kadar temiz:lol::lollol:), kısıtlı da olsa kullanıma sunulmuş bina, görevli güvenlik personeli ve kullanım yöntemi tanımlanmış Uçuş yapacaksan güvenlik personeli sana bir form doldurtuyor, kolluk kuvvetlerini arayıp bilgi veriyorsun ve (varsa) talimatlarını alıyorsun ve uçuyorsun felan. Sistem işliyor yani :halay: