Phoenix Extra 330S Montaj - Build

Mesut AKIN

RcFanatik
İlgi Alanı
Uçak
Selam arkadaşlar , Syefi abinin dükkandan aldığım Phoenix Extra 330S modelini toplamaya başladım :) şimdilik motor montajı ve Covling işlemlerini halletim :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Maiden :

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Teknik özellikler :
Wingspan: 63.8 in (1620 mm), Weight: 7.5-7.9 lb (3.4-3.6 kg), Length: 50.4 in (1280 mm)
Common Requirements: Radio system with a minimum of 4 channels, One 12 in. (305 mm) servo extension, Two Y-harnesses, Building and field equipment
GP ARF Requirements:. .60-.91 2-stroke engine, Standard muffler, 6 standard servos, 12x6 propeller, Glow fuel
EP ARF Requirements: ElectriFly® RimFire™ .60 outrunner brushless motor (GPMG4745), 60A brushless ESC, 5 standard servos, 22.2V (6S) 6000mAh LiPo battery, LiPo-compatible charger

Modelimiz :

Öncelikle kitin içinden çıkan herşey oldukça kaliteli , kaplama çok iyi , tüm menteşeler birçok büyük uçakta bile verilmez iken bu modelde plastik olarak geliyor ve topuzlu iğne yöntemi uygulanmış olarak geliyor :)

Elevatör ve Rudder damla desenli buda güzel yine bu klasmanda birçok modelde elevatör ve rudder düz balsadır

şimdilik bukadar :) kanat uçlarına dama kapalama uygulaması ve motor montajına geçelim :)

Diğer aşamalar için :

Rudder, elevatör , iniş takımı ve rudder servo montajı :
Servolarin montaji ve rudder ayari :
Aileron lar ve Gaz servosunu montaji :
Maiden Uçuş Videosu :

Eline sağlık üstad, damalarda çok şık olmuş. :thumbup:

Ynt: Phoenix Extra 330S Montaj - Build

Hayırlı olsun kırımsız uçuşlar

Phoenix'i severim. Motor pozisyonu ve alttaki susturucu oluğu sayesinde iki zamanlı motorlarda nefret ettiğim egzost konusu çözümlenmiş. Güzel olacak. Şimdiden hayırlı olsun.

Türker Akgün' Alıntı:
Eline sağlık üstad, damalarda çok şık olmuş. :thumbup:

Teşekkür ederim Türker :) kanat altları gri olduğu için havada görünürlük az olur diye düşünerek kanat ve elevatör uçlarına dama uyguladım :)

akan tekin' Alıntı:
Hayırlı olsun kırımsız uçuşlar

Teşekkür ederim Akan abi, bu hafta sonu avrupa yakasında bir düğüne gidicem ama cumartesi gecesi dönücem bi aksilik olmaz ise, pazar günü F1 de buluşalımmı :) hem senin heliyi deneriz hemde benim uçağın rodajını yaparız :)

Sümer Yamaner' Alıntı:
Phoenix'i severim. Motor pozisyonu ve alttaki susturucu oluğu sayesinde iki zamanlı motorlarda nefret ettiğim egzost konusu çözümlenmiş. Güzel olacak. Şimdiden hayırlı olsun.

Sümer abi sen bu uçağı yakından görmüşsün daha önce :D şu vidyoda 4:20 deki senin P51 değilmi :)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Haklısın gördüm. Hakan'ındı sanırım. O P51 de benim bissürü P51'imden biri. :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mesut AKIN' Alıntı:
Sümer abi sen bu uçağı yakından görmüşsün daha önce :D şu vidyoda 4:20 deki senin P51 değilmi :)
Bir rudder muhabbetidir gidiyor. :laugh: Sümer Abi yoksa senin imza " Rudder Lobisi Başkanı " o dönemden mi kalma ?

Kulakları çınlasın, bizim bir Ahmet Özgen Abimiz vardır Orhanlı'da. Çarşı gibidir. Yani herşeye karşı! Rudder kullanımından çok korkar. Kendi yetiştirdiği RC pilotlara da asla rudder ellettirmez.
HobbyRC adlı forumda eskiden klasik tartışma konuları vardı. OS ve diğer motorlar. NiCd, NiMh ve LiPo piller. Rudder ve flap kullanımı. CA ve epoksi yapıştırıcı gibi. :)
Bunlar hiç bitmeyen tartışmalardır çünkü abilerimizin bir kısmı sadece kendi alışkanlıklarının doğru olabileceği fikrinden yola çıkarak karşı görüşleri reddederler. :)
O gruptayken ben de daha en baştan itibaren rudder hakimiyetinin geliştirilmesi gerektiğini, bunun en iyi kanıtının da helikopterden uçağa geçen arkadaşların uçağa kolaylıkla adapte olmaları olduğunu iddia ederdim. İşte o nedenle kendime "rudder lobisi başkanlığı" makamını uygun gördüm. :D

Sümer Yamaner' Alıntı:
...İşte o nedenle kendime "rudder lobisi başkanlığı" makamını uygun gördüm. :D
Güzelmiş, epeydir merak ediyordum belki karşılaşırız da o zaman sorarım diyordum, kısmet bugüneymiş. :)

Teşekkür ederim Akan abi, bu hafta sonu avrupa yakasında bir düğüne gidicem ama cumartesi gecesi dönücem bi aksilik olmaz ise, pazar günü F1 de buluşalımmı :) hem senin heliyi deneriz hemde benim uçağın rodajını yaparız :)
Bu pazar gelmek istiyorum eğer kısmet olursa f1 deyim fakat araba tamir de bir aksilik olmazsa bu hafta çıkacak. Kırmızı ışıkta durduk Ama arkadaki duramadı ufak bi kaza atlattık ama çok şükür kimseye bişi olmadı.

akan tekin' Alıntı:
...araba tamir de bir aksilik olmazsa bu hafta çıkacak. Kırmızı ışıkta durduk Ama arkadaki duramadı ufak bi kaza atlattık ama çok şükür kimseye bişi olmadı.
Geçmiş olsun Akan Abi. :( Neyseki sizlere birşey olmamış...

Sümer Yamaner' Alıntı:
Çok geçmiş olsun da İstanbul'da kırmızı ışıkta neden durdunuz onu anlamadım?! :D
Abi yaptık bi hata işte

Vay arkadaş, bütün gün toplantı nedeni ile foruma giremedik :-\ Üstad yeni uçak almış, nerede ise toplamayı bitirmiş, detaylı resimler ile konu açıp paylaşmış ve üzerine de epey bir yorum yapılmış :laugh:

Üstad başta sen olmak üzere artık hızınıza ayak uydurmakta zorlanıyorum :D İşin espirisini bir yana bırakırsak, yeni model hayırlı, uğurlu olsun üstad :halay: Kırımsız, bol keyifli uçuşlar şimdiden. Desene haftasonu yeni yine maiden var ;)

Sümer Yamaner' Alıntı:
...... İşte o nedenle kendime "rudder lobisi başkanlığı" makamını uygun gördüm. :D
Inan bende çok merak etmiş ama fırsatını bulup soramamıştım abi. Bu vesile ile bunu da öğrenmiş oldum %p

akan tekin' Alıntı:
Bu pazar gelmek istiyorum eğer kısmet olursa f1 deyim fakat araba tamir de bir aksilik olmazsa bu hafta çıkacak. Kırmızı ışıkta durduk Ama arkadaki duramadı ufak bi kaza atlattık ama çok şükür kimseye bişi olmadı.
Sana da çok geçmiş olsun Akan Bey :-\

Mesut bey, yeni uçağınız hayırlı olsun. Kırımsız uçuşlar.