Paypal Şifre Sahtekarlığı

donanımhaberde çoğu kişi yapmış, teşekkür ediyorlar falan...

linke tıkladım normal paypal arayüzü çıktı karşıma, üstte de paypal,inc. in secure adresi vardı adres çubuğunda. hiç sanmıyorum dolandırıcılık olduğunu... zaten şifre sorarsa, veren dolandırıcılığa müsait bir yapısı vardır.

bence telefon dolandırıcılıklarına daha çok dikkat etmek lazım. internet gibi değil, araştırmadan neyin ne olduğunu anlamadan katakulliye getirmeye çalışıyorlar. geçen gün başıma geldi paylaşayım;

0212 709 1638 nolu telefondan aradılar. standart müşteri temsilcisi bir bayan... "efendim işte ben falanca filanca sağlık hizmetlerinden arıyorum" eee... "işte geçen sene son dört hanesi **** olan finansbank kredi kartınızla ilk senesi ücretsiz ikinci senesi ücrete tabi sağlık sigortasını onaylamışsınız." kendimi biliyorum tabii ne sigortacı, ne bankacı, ne kampanyacı dinlerim telefonda, hayatta da onay falan vermem. çok üstelerlerse de çok fena terslerim. neyse ağırdan alayım dedim. "hatırlamıyorum onay verdiğimi." bırakır mı çakal... "yok efendim vermişsiniz ben burda öyle görüyorum." yok diyorum onay versem hatırlarım. hala üsteliyor yüzsüz şerefsizler... tamam dedim bana onay verdiğime dair ya bir görüşme kaydı veya yazılı beyanımı gönderin, iptal işlemlerini başlatayım... tamam dedi kapattı...

bir daha ne arama ne sorma :laugh: telefonu kapattıktan sonra araştırdım google dan, dolandırıcı bir numara... işte inandırıcılık katıyor kendine, son hanelerini söylüyor kartın falan ki doğru... ama zaten gidip atm ye bi işlem yapıp fiş alsanız zaten hangi banka, ilk dört hane son dört hane açık yazar. arası yıldızlıdır, gizli... tabii güvenlik kodu falan da gizli kalır.

hadi ben prim vermiyorum böyle çakallıklara ama kim bilir kaç kişiyi kapana düşürüyorlar günde. yazık.

Çoğumuza geliyor böyle telefonlar, mailler. Zaten sebepsiz yere arayıp, şunu kazandın bunu kazandın dedilermi hemen bi işkilleniyorum. :eek: Geçen gün ttnet ten aradılar, efendim faturanız şu kadarmış, indirim yapıyoruz şu kadar ödiceksiniz dediler; gayri ihtiyari "ne münasabet diyivermişim :D

Kampanya bitmiş zaten siz halen tamamen dolandırıcılık olduğu iddia edin :) Asıl whois den bakarsanız sitenin zaten PAYPAL INC. şirketine ait olduğu açık açık yazıyor.

Kim sizin paypal mail adresinizi napsın Allah'ın aşkına biraz mantıklı düşünmek lazım.

Bir de son olarak verilen linke bi' tıklarsanız nereye yönlendiriyor artık görürsünüz ;D

Ek olarak : Sürpriz :) Ama kesin şimdi Verified Ask Paypal hesabıdır bu dolandırıcılığın içindedir :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Arkadaslar konusurken lutfen yanlis anlasilmaya acik ifadeler kullanmamaya dikkat edelim. Burada herkes fikrini ve dusuncesini ozgurce ifade etmekte serbesttir. Isteyen arkadasimiz istedigi fikre gore tercihini kullanilir.

Keyifli forumlar :RCKolik:

bence de zaten katakulli yoktu İbrahim ama sen olayı atışma ortamına çekmişsin gibi. ne oldu bak gördünüz mü havasında :laugh:

5 dolar da az geldi açıkçası :D :D :D dikkate değer bir meblağ olsa iş değişirdi... herhalde anket gibi bişey çıkacak dedim uğraşmadım. bir ara amainde bi anket doldurtmuştu, pişman oldum girdiğime soruların ardı arkası kesilmedi...

Re: Paypal Şifre Sahtekarlığı

Anasayfaya yonlendiriyor artik gelecek mi acaba:)

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2

şifre girmiyorsunşifre girmeden nasıl şifre sahtekarığı yapılacak anlamış değilim uz sadece mail hesabınızı giriyorsunuz üstelik paypalın kendi sitesi dh forumda gördüm paylaşayım dedim belki yararlanmak isteyen olur diye burada paylaştım buarada kampanya bitti.

valla ben konu açıldıktan 15 dk falan sonra yaptım e-maili yazdım ne elen var ne giden:) :RCKolik: