Hocam ben demek istediğinizi anladım.Bence tam anlatamadık derdimizi...
Farklı bir örnek vereyim. Bundan birkaç sene önce burada bir "Arduino" lafı geçmişti. O zamana kadar Arduino denilen sistemden haberim yoktu. Öğrenmek istedim. Ne yaptım? Önce Arduino sisteminden uygun bir kart ve birtakım elemanlar edindim ve okuyup deneyerek gördüm, öğrendim. Peki sadece örneğin nette bulunabilen Arduino simülatörleri ile ne öğrenebilirdim? Yani sistemi fiziksel olarak elime alıp kullanmadan, okuyarak falan ne kadar ilerleyebilirdim?
Ya da çok daha basit bir örnek... Kumda ne kadar yüzme öğrenilebilir?
Şöyle ki ben de Arduino ile uğraştım. Sonuçta ardupilot ta ardunun üzerinde geliştirildi. APM yaptığı sistemi, mimariyi quad a Arduino ile yapmak amacım bu.
Mehmet Sarıkaya hocamın dediği biraz "zor uğraşma"
Hocam ben demek istediğinizi anladım.Tabi ki karar sizindir, istediğiniz yerinden başlayabilirsiniz.
Ben bunları yazarken sizi şöyle algılamıştım. bu arkadaşımız bir cismi uçurmak hakkında hiç bir şey bilmiyor ama kendi özgün donanım ve yazılımları ile bunu başarmak ve uçmak istiyor.
Size sunulan bence çok makul olan önce hazırlarını bir uçurup hangi donanımlar yazılımlar kullanılıyor yazılım ne gibi parametreleri kullanıyor bir görüp ona göre kendi donanımına ve yazılımına ne gibi özellikler ekleyeceğine karar verip işe öyle girişmek.
ikici seçenek ise uçabilen bir cismin bütün donanımları opensource yazılımla çalışanları bulup kendi yazılımınızı yapmanız yazılım oturduğunda donanımınızı yapmanız.
Üçüncüsü ise hiç bir bilgi olmadan ve hazır ürünler kullanmadan sıfırdan gelişimi uzun yıllar almış Radyo (Kumanda ve Alıcı)teknolojisini, kontrol kartı teknolojini, Motorları, Probları (Kanatçık, pervane) ESC (Elektronik motor hız kontrolcüsü nü)yi google ve hobicilere sorarak yapmak. o zaman ilk yapmanız gereken bir Kumanda Tx RX bunu tam olarak test etmeden diğer donanımları ve yazılımları yapmak bana göre hepsini yarım ve yanlış yapma olasılığını çok yükseltiyor..
küçük bir örnek bu gün ülkemizde İha üretimi olan firmanın ilk demosunu yaptığı ihanın videosunda yanılmıyorsam Futaba 7cap kullanıyor alıcı antenini ülkede bulamadığından yakınıyor bu gün geldiği noktaya bakmak lazım.
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Sonuçta ardupilot ta ardunun üzerinde geliştirildi. APM yaptığı sistemi, mimariyi quad a Arduino ile yapmak amacım bu.
Sıfırdan motor sarmak, bobinajcılık değil
Motor sürücüsü üretmek değil
Alıcı verici üretmek değil
Bunlar zaten birçok firma tarafından üretiliyor çok fazla çeşidi var.
Ama uçuş kontrolü kartlarında sınırlı kaynak var ve bu kaynaklar sadece kurulumu ve kullanmayı gösteriyor. böyle bir mimari yi nasıl tasarlarız bunu anlatan hiçbir Türkçe kaynak yok. Sizce bu bir sıkıntı değil mi?
Tabii ki dediğiniz gibi piyasadaki sistemleri tecrübe etmem gerekiyor ve edeceğim de. ama Sizler beni sürekli hazır varken neden sıfırdan tasarlamaya uğraşıyorsun'a itiyorsunuz. Zaten bu düşünce aklımdan çıkmıyor.