Titreşim ve tutma sorunu 250 ve alt sınıfta oldum olası sorun olabiliyor, bu bir şans meselesi de olabiliyor bazen , gerçi 922 ve trex250 harici hiç mini modelim de olmadı ama mini neye göre mini orasını tartışırım işte.
Mini model birkaç düşmede , çok hafif birkaç düzeltme ile uçabilen model bana göre.Düşersin çime , sağını solunu kontrol eder yine uçarsın , çünkü yapısı gereği uçmaya hazırdır ,hasar almaz fazla.922,977, mcpx bl gibi modeller bana göre harika ve mini sınıf.
Gel gelelim Trex250, fireball, Oxy2 gibi büyük abilerinin ölçekli ufaltılmış halleri ise görünüşte minik olsalar da , ilk düşmenin ardından oluşan hasar,masraf ve tamir zamanı açısından hiç de öyle minik sayılmazlar ...
Mesela tüm dünya forumlarında Trex250 nin kuyruk problemleri tartışılıp ,üst sınıf üniteler ile çözüm arayanlar azımsanmayacak sayıda iken , ben tarot gibi basit bir üniteyle hiç sorun yaşamadan kullandım.Belki ünite yerini sevdi deyin, belki kuyruk şaft rulmanlarımda boşluk oluşacak kadar çok uçuş sayım olmadı deyin , ama tutuyor işte....
Fireball çok ciddi ve kuvvetli bir model , kuyruk sorunu olacağını düşünmüyorum çünkü kafası güçlü ve hızlı modelin kuyruğu ,başka tasarımsal, mekanik veya elektronik sorun yoksa , kesinlikle sorun çıkarmaz.
Hepsinin yeri ayrı ve güzel , lakin kuyruğu motorlu modelin bir sevmediğim yanı var , uçarken kulağının dibinde sivrisinek varmış gibi rahatsız eden bir vızıltı